– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –
Krämig glass med smak av kokos och ananas som är fri från mjölkprodukter och vitt socker. Den är väldigt enkel att göra och du behöver ingen glassmaskin. En riktigt god Pina Colada nice cream som för dina sinnen till en tropisk sandstrand.
Ingredienser för Pina Colada nice cream (1 portion):
- 1 dl kokosgrädde (lätt fryst)
- 2 dl ananas i bitar (frysta)
- 5-10 droppar naturlig kokosarom (jag använde Crearome kokosarom)
- Limezest att toppa med
Så här gör du Pina Colada nice cream:
- Lägg in kokosgrädden i frysen i cirka 1 timme så den blir fastare i konsistensen. Du vill dock inte ha den helt fryst för det gör den svår att mixa.
- Lägg den lätt frysta kokosgrädden och de frysta ananasbitarna i en mixer/matberedare och tillsätt kokosaromen. Prova dig fram hur mycket kokosarom som du tycker är lagom. Du kan även använda dig av en hög mixerskål och stavmixer om du föredrar det. Mixa tills du fått en slät och krämig glass.
- Skopa upp din nice cream i en skål och riv över lite limezest. Direkt från mixern har den en konsistens som kan liknas till mjukglass. Om du vill ha den lite fastare så kan du ställa in den i frysen någon timme innan servering.
Naturlig kokosarom som smaksättare
Om du verkligen vill få fram kokossmaken i glass, bakverk eller smoothies så är en naturlig kokosarom det du vill använda. Den jag har använt här är Crearome kokosarom som ger en fantastiskt god kokossmak.
Produkten är framställd av naturliga aromer från ekologiska kokosnötter, kontrollerade av EcoCert. Den går även utmärkt att använda vid tillverkning av hudvårdsprodukter så som salvor, krämer, cerat, hudoljor och tvålar m.m.
Relaterade inlägg:
- Därför väljer många att dricka kokoskaffe ”fettkaffe”
- Enkla jordnötsbollar på 4 ingredienser
- Orsak, symtom och test av B12-brist
- Vad är näringsjäst och hur används den?
Men gud va gott. Detta måste jag absolut prova. 🙂
Så roligt att du vill prova. Jag lovar dig att det är magiskt gott. 🙂
Funkar denna Pina Coladaglass att göra dagen innan? Och sedan tina som vanlig glass??
Jag brukar alltid göra nice cream precis innan den ska ätas. Jag tycker att det bildas för mycket iskristaller och så blir den dessutom mycket hårdare än annan glass om den är i frysen över natten.
Jag fick hem kokosaromen i går och idag gjorde jag glassen. Det måste vara den godaste glassen jag ätit! Kokosaromen är ju helt magiskt. 🙂 Tusen tack för tipset.
Så roligt att du gjorde glassen. 🙂 Håller med dig om att kokosaromen är helt underbart god.