– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Krämig glass med smak av kokos och ananas som är fri från mjölkprodukter och vitt socker. Den är väldigt enkel att göra och du behöver ingen glassmaskin. En riktigt god Pina Colada nice cream som för dina sinnen till en tropisk sandstrand.

Krämig Pina Colada nice cream

Ingredienser för Pina Colada nice cream (1 portion):

  • 1 dl kokosgrädde (lätt fryst)
  • 2 dl ananas i bitar (frysta)
  • 5-10 droppar naturlig kokosarom (jag använde Crearome kokosarom)
  • Limezest att toppa med
Pina colada nice cream

Så här gör du Pina Colada nice cream:

  1. Lägg in kokosgrädden i frysen i cirka 1 timme så den blir fastare i konsistensen. Du vill dock inte ha den helt fryst för det gör den svår att mixa.
  2. Lägg den lätt frysta kokosgrädden och de frysta ananasbitarna i en mixer/matberedare och tillsätt kokosaromen. Prova dig fram hur mycket kokosarom som du tycker är lagom. Du kan även använda dig av en hög mixerskål och stavmixer om du föredrar det. Mixa tills du fått en slät och krämig glass. 
  3. Skopa upp din nice cream i en skål och riv över lite limezest. Direkt från mixern har den en konsistens som kan liknas till mjukglass. Om du vill ha den lite fastare så kan du ställa in den i frysen någon timme innan servering. 
Pina colada nice cream

Naturlig kokosarom som smaksättare

Om du verkligen vill få fram kokossmaken i glass, bakverk eller smoothies så är en naturlig kokosarom det du vill använda. Den jag har använt här är Crearome kokosarom som ger en fantastiskt god kokossmak. 

Produkten är framställd av naturliga aromer från ekologiska kokosnötter, kontrollerade av EcoCert. Den går även utmärkt att använda vid tillverkning av hudvårdsprodukter så som salvor, krämer, cerat, hudoljor och tvålar m.m. 

 

Relaterade inlägg:

 

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Du kanske har hört talas om torrborstning, men inte riktigt vet varför man bör göra det? Här följer om 6 fantastiska fördelar med att torrborsta kroppen och hur du går till väga steg för steg. Vad är...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

6 Kommentarer

  1. Tina

    Men gud va gott. Detta måste jag absolut prova. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du vill prova. Jag lovar dig att det är magiskt gott. 🙂

  2. Birgitta Wissman

    Funkar denna Pina Coladaglass att göra dagen innan? Och sedan tina som vanlig glass??

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Jag brukar alltid göra nice cream precis innan den ska ätas. Jag tycker att det bildas för mycket iskristaller och så blir den dessutom mycket hårdare än annan glass om den är i frysen över natten.

  3. Anja

    Jag fick hem kokosaromen i går och idag gjorde jag glassen. Det måste vara den godaste glassen jag ätit! Kokosaromen är ju helt magiskt. 🙂 Tusen tack för tipset.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du gjorde glassen. 🙂 Håller med dig om att kokosaromen är helt underbart god.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...