Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Äppelpaj är en klassisk sötsak som alltid är lika uppskattad. Här följer ett recept för en glutenfri variant som även är fri från vitt socker. Den är dessutom väldigt enkel att göra och inte minst supergod.

Glutenfri äppelpaj med smuldeg

Att göra glutenfri smuldeg

Allt fler väljer bort gluten i kosten av olika anledningar, inte minst jag själv. När man börjar baka glutenfritt kan det upplevas krångligt i början, eftersom glutenfria mjölsorter beter sig annorlunda. Det är inte svårare, men helt klart en omställning.

Att göra glutenfri smuldeg är dock inte svårt eftersom den faktiskt ska vara smulig. I det här receptet har jag använt mig av glutenfria havregryn, riven kokos, mandelmjöl och hackade valnötter.

När det kommer till fettet har jag använt kokosolja. Istället för vitt socker kan man till exempel använda yaconsirap, kokossirap eller fibersirap som samtliga har lägre GI-värde och lägre fruktoshalt än vitt socker. 

Den här smuldegen går väldigt snabbt att blanda ihop och samma smuldeg kan man såklart även använda till andra smulpajer. Detta receptet är för ungefär 4-6 portioner. Man kan göra pajen i mindre individuella formar eller en större, det väljer man själv.

Glutenfri smulpaj med äpplen

Ingredienser för glutenfri äppelpaj (4-6 portioner):

Äppelfyllning:

Smuldeg:

Glutenfri äppelpaj recept

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Kärna ur och skala äpplena och skär dom i tunna skivor.
  3. Tillsätt kanel, kardemumma, ingefära och sötningen till äppelskivorna och blanda om.
  4. Lägg ut äppelskivorna i botten av en ugnsfast pajform som du smort in med lite kokosolja.
  5. Ta en skål och blanda ihop alla ingredienser för smuldegen. Använd händerna för att krama ihop degen och se till att ingredienserna blandas väl.
  6. Strö över degen över äppelfyllningen i ett jämnt lager.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills äppelskivorna är mjuka och degen har fått en fin gyllene färg.
  8. Servera med till exempel vispad havregrädde eller kokosgrädde gärna smaksatt med lite vaniljpulver och lime.
Glutenfri paj med äpplen

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Åsa

    Tack för alla underbara tips du delar med dig av. <3

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack för uppskattningen. 🙂 <3

  2. Elli

    Mums älskar äppelpaj. Ser så god ut! 🙂

    Svara
  3. Annelie

    Så gott med äppelpaj ju. 🙂 <3

    Svara
  4. Emma

    Vilken god kombination 🙂 Måste göras i helgen!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du vill göra den. 🙂

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close