Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Naturopati och dess innebörd

av | maj 22, 2011 | Alternativ medicin, Blogg, Hälsa | 1 kommentar

Naturopati är ett medicinskt system som betonar värdet av att återställa och främja kroppens egna självläkande processer. Naturopaterna använder ett brett urval av naturliga behandlingar, av vilka de viktigaste är korrigering av kosten, örtmediciner och olika fysikaliska terapimetoder beroende på patientens individuella behov.

Naturopati och dess innebörd

Historisk bakgrund av naturopati

Redan från de tidigaste civilisationerna har läkare gjort noggranna observationer av kroppen i sjukdom och hälsa och använt naturliga resurser så som föda, vatten, luft och örter för att understödja läkningsprocessen. På 1800-talet började en grupp läkare att utveckla detta sätt att behandla människor till vetenskapen naturopati. Rörelsen började i Europa och omfattade fasta, dietregimer, bad, kurer och omslag. Allteftersom ryktet om deras framgångar spred sig förfinades dessa tekniker och i början av 1900-talet blev naturopati populärt i USA.

Naturopati idag

Idag är de flesta svenska naturopater utbildade i England och har efter en fyraårig högskoleutbildning blivit innehavare av Naturopathic Diploma (ND) och ofta även Diploma of Osteopathy (DO). De naturopatiska pionjärerna gjorde många rekommendationer. Till exempel den medicinska användningen av botaniska preparat och konsumtionen av mer färska grönsaker, frukter och fullkornsprodukter som har fått stöd av den moderna forskningen. De dieter som de komponerade är avsedda att låta kroppen läka från ohälsosam föda. Den ökade belastningen från dålig mat påverkar matsmältningsprocesserna, kroppens system för avgiftning och avlägsnandet av slaggprodukter. Genom att ersätta dessa födoämnen med kost som är lättsmält och läkande för mage och tarm stärks på så sätt immunsystemet.

Konsultera en naturopat

Naturopaten undersöker dig noga och förhör sig om din hälsa, kost, livsföring, sympatier och antipatier. Ändamålet är att ta reda på din vitalitetsnivå och allmänna hälsa lika mycket som att diagnostisera sjukdom. Han kontrollerar puls, hjärta, lungor och blodtryck. Naturopaten kan använda laboratorietester, för att mäta mineralnivåerna i svett och hår, essentiella fettsyror i blodet eller stresshormoner i saliven. Han kan även testa funktionen hos organ som levern eller bukspottkörteln och kontrollera permeabiliteten (genomträngligheten) i tarmen. Detta bidrar till att bygga upp en bild av underliggande orsaker till problem som allergier, matsmältningsbesvär, huvudvärk, kronisk trötthet, hormonell obalans och hudsjukdomar. Naturopaten kan sedan rekommendera förändringar i dieten, kosttillskott, örtbehandling eller preparat som stödjer mag- och tarmsystemet.

 

Relaterade inlägg:

 

1 kommentar

  1. Jocke

    Hej! Väldigt bra förklaring och sammanfattning.

    Jag är intresserad av naturopati och har en blogg som projekt för att lära mig själv och dela med mig till andra om ämnet. Jag är intresserad av all information jag kan få, och du verkar veta ett och annat. T.ex. vet du om det går att få någon lista på legitimerade naturopater i sverige. Är naturopati kännt under nåt annat namn, för det verkar väldigt tunnt med information på svensk, fast jag hittar mer på norska och danska.

    Hör gärna av dig! Kanske vi kan hjälpa varandra?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close