Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Homeopati – lika botar lika

av | maj 21, 2011 | Alternativ medicin, Blogg, Hälsa, Örtmedicin | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Ordet homeopati härstammar från grekiskan och betyder ”lika sjukdom” och behandlingen är baserad på principen att ”lika botar lika”. Grundidén för homeopati är att om ett ämne kan framkalla symptom på en sjukdom när det tas i en stor dos, har samma ämne förmågan att bota samma symptom när det tas i en försvinnande liten dos.

Homeopati – lika botar lika

Utvecklingen av homeopati

Tanken med att ”lika botar lika” har funnits i tusentals år, men utvecklingen av homeopati som ett medicinskt system ägde rum relativt nyligen i och med arbetet av en tysk läkare, kemist och språkman, Samuel Hahnemann (1755-1843). Med homeopatin utvecklade Hahnemann ett system som innefattar en naturlig form av botande som behandlar hela människan och inte bara symptomen. Han prövade omkring 100 preparat, av vilka nästan alla är i bruk än idag.

Många fler homeopatiska medel har upptäckts sedan Hahnemanns tid. Medicinerna bereds från olika källor (växter, mineralämnen och till och med ”gifter”) men ges i doser som är milda och ofarliga. De homeopatiska medel som säljs i Sverige är godkända av läkemedelsverket. Det fullständiga namnet på ett homeopatiskt preparat är vanligen det latinska namnet på växten eller ämnet.

Besök hos en homeopat

När du besöker en homeopat kommer han att fråga dig om tidigare sjukdomar, livsstil, kost, sympatier, antipatier och personlighet liksom om din sjukdomshistoria för att försöka att bestämma din fysiska och emotionella typ. Idén bakom homeopati grundar sig som regel i att människan är självläkande, förutsatt att den får rätt näring och vård. Därför behandlar homeopaten symptom på sjukdom som tecken på att kroppen bekämpar sjukdom och föreskriver ett medel som i större doser skulle framkalla samma symtom.

Ändamålet med homeopatisk behandling är att stödja kroppens självläkande krafter. Terapeuten söker därför vanligen ett botemedel som passar dig som helhet snarare än att vara riktad mot dina symptom, men asymtomatiska preparat kommer ibland också till användning.

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close