Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Ett gammalt kinesiskt talesätt lyder ”Äter man en bit ingefära varje dag får apotekaren dö av hunger”, och sådana bevingade ord uppstår inte utan anledning. En traditionell huskur för att göra magen glad och boosta kroppens motståndskraft är att börja dagen med en stärkande ingefärashot. Något som kan vara mer än välbehövligt i förkylningstiderna.

Ingefärashot - din bästa vän i förkylningstiderna

Detta behöver du (ca 1 liter):

 • 9 dl vatten
 • 200 g färsk ekologisk ingefära
 • Saften av 2 ekologiska citroner
 • 1/2 dl manukahonung

Gör så här:

 1. Skär ingefäran i bitar, lägg i en mixer och tillsätt hälften av vattnet och mixa ordentligt. Tillsätt resten av vattnet och mixa igen.
 2. Låt ingefäravattnet sedan stå och dra i ett par timmar.
 3. Ta en skål och sila av ingefäravattnet ner i skålen. Pressa ut den sista vätskan med en sked.
 4. Tillsätt citronsaften och honungen och blanda om väl.
 5. Häll upp i en flaska som du sedan förvarar i kylen.
 6. Skaka om flaskan och ta en shot varje morgon 15 minuter innan frukost. Detta receptet räcker till 2 personer i cirka 10 dagar.

Ingefärans egenskaper

Ingefära är en medicinalväxt som använts inom traditionell medicin i årtusenden. Det är främst två ämnen i örten som står för dess hälsofrämjande egenskaper – gingerol och shogaol. Det är dessa ämnen som ger ingefäran sin starka och speciella smak. Ingefära tillhör även de livsmedel som ligger i topplistan för högst antal antioxidanter per gram. Genom en rad moderna studier har man sett att ingefäran äger antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, samt bidrar till magens välmående (1) (2) (3) (4).

På grund av ingefärans egenskaper är det en ört som är uppskattad för att boosta kroppens motståndskraft, vilket kan var välbehövligt under förkylningssäsongen. En ingafärashot ger dig även fördelarna av honungens och citronens hälsofrämjande egenskaper. En vinnande trio som ger dig bättre förutsättningar att hålla dig frisk i vinter.

 

Källor och Referenser:

 (1) Grzanna R, Lindmark L, Frondoza CG. Ginger – an herbal medicinal product with broad anti-inflammatory actions. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16117603

 (2) Mansour MS, Ni YM, Roberts AL, Kelleman M, Roychoudhury A, St-Onge MP. Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22538118

 (3) Chang JS, Wang KC, Yeh CF, Shieh DE, Chiang LC. Fresh ginger (Zingiber officinale) has anti-viral activity against human respiratory syncytial virus in human respiratory tract cell lines.

(4) Ingefära stödjer ett normalt fungeran de immunsystem: Tripathi et al., Ginger extract inhibits LPS induced macrophage activation and function. BMC Complementary and Alternative Medicine 2008, 3:1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23123794

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Carl F

  Ska köra med detta i vinter så får man hoppas att man håller sig frisk. Det ska ju vara bra för magen också.

  Svara
 2. Carina

  Tack för tipset/påminnelsen. Ska börja i förebyggande syfte så kanske man slipper bli sjuk i vinter. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Det bästa är att stärka kroppen i förebyggande syfte. 🙂

   Svara
 3. Mia

  Bästa huskuren! Kör med den varje vinter 🙂

  Svara
 4. Ingela

  Det har jag gjort i flera år. Fungerar riktigt bra!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close