Pistagefyllda dadlar

by Mikaela Bjerring on 11 december, 2017 · 6 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Raw food, Recept, Sockerfritt, Vegansk kost

Man behöver inte alltid krångla till det. Ibland räcker det med några enkla ingredienser för att skapa en fest för smaklökarna. Ett exempel är dadlar fyllda med krämigt pistagesmör. RAW, veganskt och utan några konstigheter.

Pistagefyllda dadlar

Detta behöver du (20 st):

Recept för pistagesmör:

Så här gör du:

  1. Börja med att blötlägga pistagenötterna i ca 5 timmar. Det gör man för att bryta ner innehållet av antinutrienter så att de blir lättsmälta för magen. Det gör även så att näringsämnena aktiveras och då lättare kan tas upp av kroppen. Skölj nötterna, lägg dom i en skål och fyll på med vatten så att dom är helt täckta. Tillsätt en nypa salt och låt dom stå i ca 5 timmar. Efter blötläggningen sköljer du av dom i kallt vatten.
  2. Lägg pistagenötterna tillsammans med kokosoljan i en mixer/matberedare. Mixa tills du fått en krämig massa. Hur slätt du vill ha smöret är upp till dig. Själv föredrar jag lite ”chunky”.
  3. Tillsätt salt och vaniljpulver och smaka av.
  4. Skåra upp dadlarna, fyll dom med pistagesmör och garnera med en pistagenöt.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Anna J december 12, 2017 kl. 11:46

Mums så gott! Det ska jag prova att göra en dag. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring december 12, 2017 kl. 12:09

Tycker jag du ska! Riktigt goda. 🙂

Svara

3 Karin december 19, 2017 kl. 11:02

Mums! Ser ju verkligen gott ut.

Svara

4 Mikaela Bjerring december 19, 2017 kl. 11:21

Ja, dom blir riktigt goda.

Svara

5 Ann-Marie januari 15, 2018 kl. 22:44

Så gott det ser ut. Det receptet ska jag spara, Tack!

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 2, 2018 kl. 10:32

Vad roligt att du vill spara det! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: