– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Man behöver inte alltid krångla till det. Ibland räcker det med några få enkla ingredienser för att skapa en fest för smaklökarna. Ett exempel är dadlar fyllda med krämigt pistagesmör. RAW, veganskt och utan några konstigheter.
Ingredienser (cirka 20 st):
- 1 dl pistagesmör (se recept nedan)
- 20 st urkärnade dadlar
- Pistagenötter för garnering
Recept för pistagesmör:
- 1 dl pistagenötter (som varit blötlagda i cirka 5 timmar)
- 1 msk kallpressad kokosolja
- En nypa havssalt
- 1 krm vaniljpulver
Så här gör du:
- Börja med att blötlägga pistagenötterna i cirka 5 timmar. Det gör man för att bryta ner innehållet av antinutrienter så att de blir lättsmälta för magen. Det gör även så att näringsämnena aktiveras så dom lättare kan tas upp av kroppen. Dessutom blir pistagesmöret mycket krämigare. Skölj nötterna, lägg dom i en skål, fyll på med vatten så att dom täcks helt och tillsätt lite havssalt. Efter blötläggningen sköljer du av dom i kallt vatten.
- Lägg pistagenötterna tillsammans med kokosoljan i en mixer/matberedare. Mixa tills du fått en krämig massa. Hur slätt du vill ha smöret är upp till dig. Själv föredrar jag lite ”chunky”.
- Tillsätt havssalt, vaniljpulver och smaka av.
- Skåra upp dadlarna, fyll dom med pistagesmör och garnera med en pistagenöt.
Mums så gott! Det ska jag prova att göra en dag. 🙂
Tycker jag du ska! Riktigt goda. 🙂
Mums! Ser ju verkligen gott ut.
Ja, dom blir riktigt goda.
Så gott det ser ut. Det receptet ska jag spara, Tack!
Vad roligt att du vill spara det! 🙂