Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

by Mikaela Bjerring on 15 november, 2014 · 2 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Livsmedel, Nötter-Frön, Recept, Vegansk kost

Recept på riktigt goda chokladdoppade dadel- och nötbollar som är väldigt enkla att göra. Glutenfria, laktosfria och utan vitt socker såklart.

Chokladdoppade dadel- och nötbollar recept

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att finhacka dadlarna.
  2. Mixa ihop dom hackade dadlarna, hasselnötsmjölet, jordnötssmöret, kokosoljan, kakaon, vaniljpulvret och espresson med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills du fått en krämig massa.
  3. Gör små runda bollar av smeten och ställ in dom i frysen i ca 30 minuter.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg dom på ett fat klätt med bakplåtspapper så dom får stelna. Förvara dom i kylen eller frysen till de ska serveras.

Relaterade inlägg:

 



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anna-Lena november 21, 2014 kl. 21:32

Mums detta lät gott! Ska provas 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring november 21, 2014 kl. 22:04

Tycker jag du ska göra. Dom blir jättegoda. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: