– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Här följer ett recept på riktigt goda chokladdoppade dadel- och nötbollar som är väldigt snabba och enkla att göra. Glutenfria, veganska och utan vitt socker.

Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

Ingredienser för chokladdoppade dadel- och nötbollar:

Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

Så här gör du:

  1. Lägg dadlarna, kokosoljan, kakaon, vaniljpulvret och espresson i en matberedare eller minihackare och mixa till en deg.
  2. Hacka hasselnötterna fint, men du vill fortfarande ha lite textur kvar.
  3. Tillsätt de hackade hasselnötterna och jordnötssmöret till den mixade degen och blanda ihop väl med hjälp av en sked. Smeten ska vara rätt så kladdig. Om den skulle kännas för torr kan du tillsätta lite vatten.
  4. Gör runda bollar av degen i önskad storlek och ställ in bollarna i kylen i cirka 30 minuter.
  5. Smält chokladen över ett vattenbad. Det gör du genom att värma upp vatten i en kastrull, cirka 4 cm från botten räcker. Ta därefter av kastrullen med hett vatten från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten så den flyter på vattenytan. Låt chokladen smälta under omrörning. Var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen för det kommer att göra den tjock och grynig.
  6. Doppa dadel- och nötbollarna i chokladen och placera dom på ett galler, eller ett fat klätt med bakplåtspapper. 
  7. Förvara bollarna i kylskåpet tills de ska serveras.
Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

De chokladdoppade dadel- och nötbollarna håller sig bra i kylskåpet i alla fall 5 dagar. De går även utmärkt att frysa.

Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

 

Relaterade inlägg:

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Du kanske har hört talas om torrborstning, men inte riktigt vet varför man bör göra det? Här följer om 6 fantastiska fördelar med att torrborsta kroppen och hur du går till väga steg för steg. Vad är...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

4 Kommentarer

  1. Anna-Lena

    Mums detta lät gott! Ska provas 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tycker jag du ska göra. Dom blir jättegoda. 🙂

    • Katarina Vetterfalk Striim

      Bästa Mikaela Bjerring,
      Tack för ALLT FINT och GOTT, som Du förmedlar.
      En smedhustru med 10 Barn, sade en gång i början på 50-talet ( alltså ganska kort efter 2:a världskriget):-
      ”Det talas om att resa ut och frälsa världen.
      Men vet att världen är också precis där Du själv är.
      Alltid!
      Du kan lika gärna frälsa världen där Du är.
      Denna kvinna var min mans älskade Mormor i en liten by norr om Århus på Jylland.
      Du Mikaela Bjerring, bör nog kunna sägas vara en Världshjälpare på Ditt VÄNLIGA VACKRA och VÄLSMAKANDE VIS i vår nu digitaliserade värld.
      STOOR SUNDHETS-TACKKRAM
      till Dig från Katarina Vetterfalk Striim.

    • Mikaela Bjerring

      Tack så mycket för uppskattningen. 🙂

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...