Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

by Mikaela Bjerring on 15 november, 2014 · 2 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Livsmedel, Nötter-Frön, Recept, Vegansk kost

Recept på riktigt goda chokladdoppade dadel- och nötbollar som är väldigt enkla att göra. Glutenfria, laktosfria och utan vitt socker såklart.

Chokladdoppade dadel- och nötbollar recept

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att finhacka dadlarna.
  2. Mixa ihop dom hackade dadlarna, hasselnötsmjölet, jordnötssmöret, kokosoljan, kakaon, vaniljpulvret och espresson med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills du fått en krämig massa.
  3. Gör små runda bollar av smeten och ställ in dom i frysen i ca 30 minuter.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg dom på ett fat klätt med bakplåtspapper så dom får stelna. Förvara dom i kylen eller frysen till de ska serveras.

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anna-Lena november 21, 2014 kl. 21:32

Mums detta lät gott! Ska provas 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring november 21, 2014 kl. 22:04

Tycker jag du ska göra. Dom blir jättegoda. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: