– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept för riktigt goda chokladdoppade dadel- och nötbollar som är väldigt snabba och enkla att göra. Glutenfria, laktosfria och utan vitt socker.

Ingredienser:
- 20 urkärnade dadlar
- 2 dl hasselnätter
- 4 msk crunchy jordnötssmör
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk raw kakao
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2-3 msk espresso (kan bytas ut mot vatten eller kokosmjölk)
- 200 g mörk choklad eller kokoschoklad (jag använde Reneé Voltaire kokoschoklad 80 %)
Så här gör du:
- Lägg dadlarna, kokosoljan, kakaon, vaniljpulvret och espresson i en matberedare eller hackare och mixa tills slätt.
- Hacka hasselnötterna fint, men du vill fortfarande ha lite textur kvar.
- Tillsätt de hackade hasselnötterna och jordnötssmöret till den mixade smeten och blanda ihop väl med hjälp av en sked. Smeten ska vara rätt så kladdig, så tillsätt lite vatten om den känns torr.
- Gör små runda bollar av smeten och ställ in dom i frysen i cirka 30 minuter.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg dom på ett fat klätt med bakplåtspapper så dom får stelna. Förvara dom i kylen tills de ska serveras. De går även bra att frysas.
Relaterade inlägg:
- Jordgubbsglass gjord på kokosmjölk
- Krispiga grönkålschips
- Recept på energibars med frukt och nötter
- Så gör du kokosyoghurt
Mums detta lät gott! Ska provas 🙂
Tycker jag du ska göra. Dom blir jättegoda. 🙂
Bästa Mikaela Bjerring,
Tack för ALLT FINT och GOTT, som Du förmedlar.
En smedhustru med 10 Barn, sade en gång i början på 50-talet ( alltså ganska kort efter 2:a världskriget):-
”Det talas om att resa ut och frälsa världen.
Men vet att världen är också precis där Du själv är.
Alltid!
Du kan lika gärna frälsa världen där Du är.
Denna kvinna var min mans älskade Mormor i en liten by norr om Århus på Jylland.
Du Mikaela Bjerring, bör nog kunna sägas vara en Världshjälpare på Ditt VÄNLIGA VACKRA och VÄLSMAKANDE VIS i vår nu digitaliserade värld.
STOOR SUNDHETS-TACKKRAM
till Dig från Katarina Vetterfalk Striim.
Tack så mycket för uppskattningen. 🙂