Passion för hälsa

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning. 

Se mer här

Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

av | nov 15, 2014 | Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Livsmedel, Nötter-Frön, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Recept på riktigt goda chokladdoppade dadel- och nötbollar som är väldigt enkla att göra. Glutenfria, laktosfria och utan vitt socker såklart.

Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att finhacka dadlarna.
  2. Mixa ihop dom hackade dadlarna, hasselnötsmjölet, jordnötssmöret, kokosoljan, kakaon, vaniljpulvret och espresson med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills du fått en krämig massa.
  3. Gör små runda bollar av smeten och ställ in dom i frysen i ca 30 minuter.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg dom på ett fat klätt med bakplåtspapper så dom får stelna. Förvara dom i kylen eller frysen till de ska serveras.

 

Relaterade inlägg:

4 Kommentarer

  1. Anna-Lena

    Mums detta lät gott! Ska provas 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tycker jag du ska göra. Dom blir jättegoda. 🙂

      Svara
    • Katarina Vetterfalk Striim

      Bästa Mikaela Bjerring,
      Tack för ALLT FINT och GOTT, som Du förmedlar.
      En smedhustru med 10 Barn, sade en gång i början på 50-talet ( alltså ganska kort efter 2:a världskriget):-
      ”Det talas om att resa ut och frälsa världen.
      Men vet att världen är också precis där Du själv är.
      Alltid!
      Du kan lika gärna frälsa världen där Du är.
      Denna kvinna var min mans älskade Mormor i en liten by norr om Århus på Jylland.
      Du Mikaela Bjerring, bör nog kunna sägas vara en Världshjälpare på Ditt VÄNLIGA VACKRA och VÄLSMAKANDE VIS i vår nu digitaliserade värld.
      STOOR SUNDHETS-TACKKRAM
      till Dig från Katarina Vetterfalk Striim.

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close