Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

av | nov 15, 2014 | Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Livsmedel, Nötter-Frön, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Recept på riktigt goda chokladdoppade dadel- och nötbollar som är väldigt enkla att göra. Glutenfria, laktosfria och utan vitt socker såklart.

Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

Detta behöver du:

Så här gör du:

 1. Börja med att finhacka dadlarna.
 2. Mixa ihop dom hackade dadlarna, hasselnötsmjölet, jordnötssmöret, kokosoljan, kakaon, vaniljpulvret och espresson med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills du fått en krämig massa.
 3. Gör små runda bollar av smeten och ställ in dom i frysen i ca 30 minuter.
 4. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg dom på ett fat klätt med bakplåtspapper så dom får stelna. Förvara dom i kylen eller frysen till de ska serveras.

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Anna-Lena

  Mums detta lät gott! Ska provas 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tycker jag du ska göra. Dom blir jättegoda. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close