Probion – individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

I samarbete med Wasa Medicals och Probion - - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Shopping4net och Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 14 december, 2017 · 3 comments

in Hälsa, Immunsystemet, Kost, Kosttillskott, Mage - Tarm

För 2500 år sedan sa Hippokrates ”All sjukdom börjar i tarmen” och det är först på senare år som vi faktiskt börjat förstå hur rätt han hade. Att mag- och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är av stor betydelse för att vi ska må bra och hålla oss friska. Med rätt kost och en hälsosam livsstil kan vi se till att allt fungerar optimalt. Här kan även en extra skjuts av mjölksyrabakterier hjälpa magen och tarmen i en bra balans.

Probion, tillskott av mjölksyrabakterier

Därför är det viktigt att se efter sin tarmflora

Mag- och tarmsystemet lägger grunden för vår hälsa eftersom närmare 80 % av vårt immunförsvar finns i våra tarmar. Vår tarmflora påverkar även matsmältningen, vårt näringsupptag och en stor del av tillverkningen av hormoner och signalsubstanser. De goda bakterierna bidrar också till tillverkningen av ett flertal viktiga vitaminer så som B12, B9, B7, k-vitamin samt korta fettsyror som är bra för tarmcellerna. Så om bakteriefloran är i obalans så påverkar det utan tvekan vår hälsa på en lång rad olika sätt.

Genom att tillföra kroppen mjölksyrabakterier så kan man främja tillväxten av goda bakterier som då kan bidra till att göra tarmfloran rik och balanserad. Mjölksyrabakterier kan man få i sig genom mat och dryck som blivit mjölksyrad eller fermenterad, men tänk på att de ska vara opastöriserade. Man kan även ge kroppen en extra skjuts av mjölksyrabakterier genom tillskott.

För vissa kan tillskott av goda bakterier till en början röra om i grytan där inne när de börjar konkurrera ut de elaka bakterierna. Det gör att magen först kan upplevas som mer obalanserad innan den kommer i bättre balans. Har man en mage och tarm i obalans kan man därför behöva börja i lägre doser och successivt trappa upp och välja ett individanpassat tillskott som passar ens mage.

Probion – individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

ProBion är tillskott av mjölksyrabakterier som består av frystorkade bakteriekulturer som noga valts ut efter dokumenterad effekt. Tillskotten innehåller även Xanthan som är ett typ av naturligt geleringsmedel som framställs genom bakteriell fermentation av kolhydrater. Xanthan tillsätts för att skydda mjölksyrabakterierna från att brytas ner av gallsyror och magsyror, vilket gör att de kan fungera mer effektivt i mag-och tarmsystemet. ProBion innehåller även Inulin med FPS (fruktopolysackarider) och FOS (fruktooligosackarider) som är metaboliska kostfibrer (prebiotika), vilket fungerar som mat för de goda bakterierna i tarmen så att de kan föröka sig.

Metoden med att frystorka bakteriekulturer gör man för att få bra en upplösningsprofil och en successiv utsöndring under 2 timmar. Det medför att bakterierna ger bättre effekt och blir mer livskraftiga längre ned i tarmen och på så sätt kan de göra större nytta. Bakteriestammarna som används i Probion är kliniskt dokumenterade och säkerhetsklassade kulturer enligt EFSA=EU, FDA=USA och WHO=FN. Mjölksyrabakterierna är odlade utan tillsats av mjölk eller soja. Probion finns för olika magar så att man kan anpassa tillskottet efter sin egen mage.

Probion Active

Probion Active är för den ”normala” magen och även den oroliga, snabba eller lösa magen. Varje tablett innehåller 2 miljarder mjölksyrabakterier: 20-25 % Lactobacillus plantarum, 20-25% Lactobacillus paracasei och 50-60 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

Probion Basic

Probion Basic är för den ”normala” magen och även den långsamma, känsliga eller tröga magen. Varje tablett innehåller 4 miljarder mjölksyrabakterier: 60-10 % Bifidobacterium lactis, 15-20 % Lactobacillus plantarum, och 15-20 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

Probion Daily

Probion Daily är för den ”normala” magen. Varje tablett innehåller 6 miljarder mjölksyrabakterier: 65-75 % Bifidobacterium lactis, 5-10 % Lactobacillus acidophilus, 5-10 % Lactobacillus plantarum, 5-10 % Lactobacillus paracasei och 5-10 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

Probion Clinica

Probion Clinica är för den ”normala” magen och kan även användas som en komplettering till de övriga alternativen. Varje tablett innehåller 10 miljarder mjölksyrabakterier: 70-80 % Bifidobacterium lactis och 20-30 % Lactobacillus acidophilus, samt inulin och xanthan.

Probion finns att köpa på t.ex:

Relaterade inlägg:

 

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Kerstin december 19, 2017 kl. 11:01

Har inte blivit förkyld sen jag började med mjölksyrabakterier. Drygt 1 år nu.

Svara

2 Mikaela Bjerring december 19, 2017 kl. 11:21

Underbart!

Svara

3 Ann-Marie januari 15, 2018 kl. 22:42

Mjölksyrabakterier är ett måste för mig, ett kosttillskott som jag inte kan vara utan.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: