ProBion – individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

av | dec 14, 2017 | Fysisk hälsa, Kost & Näring | 3 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till MEDS –

För 2500 år sedan sa Hippokrates ”All sjukdom börjar i tarmen” och det är först på senare år som vi faktiskt börjat förstå hur rätt han hade. Att mag-tarmsystemet fungerar bra har en mycket stor betydelse för vår hälsa. Med rätt kost och en hälsosam livsstil kan vi se till att allt fungerar optimalt. Här kan även en extra skjuts av mjölksyrabakterier hjälpa magen och tarmen i en bra balans.

Probion - individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

Därför är det viktigt att se efter sin tarmflora

Mag-tarmsystemet lägger grunden för vår hälsa eftersom närmare 80 % av vårt immunförsvar finns i våra tarmar. Vår tarmflora påverkar även matsmältningen, vårt näringsupptag och en stor del av tillverkningen av hormoner och signalsubstanser. Tarmbakterierna bidrar också till tillverkningen av ett flertal viktiga näringsämnen i tarmen så som B12, B9, B7, K-vitamin samt korta fettsyror som är bra för tarmcellerna. Så om tarmfloran är i obalans så påverkar det utan tvekan vår hälsa på en lång rad olika sätt.

Genom att få i sig mjölksyrabakterier så kan man främja tillväxten av goda tarmbakterier. Mjölksyrabakterier kan man få i sig genom mat och dryck som blivit mjölksyrad eller fermenterad, men tänk på att de måste vara opastöriserade. Man kan även komplettera kosten med ett tillskott av mjölksyrabakterier.

För vissa kan tillskott av goda bakterier till en början röra till det i magen när de är i processen att konkurrera ut de elaka bakterierna. Det gör att magen först kan upplevas som mer obalanserad innan den kommer i bättre balans. Har man en mage och tarm i obalans kan man därför behöva börja i lägre doser och därefter successivt trappa upp. 

ProBion – individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

ProBion är tillskott av mjölksyrabakterier som består av frystorkade bakteriekulturer som noga valts ut efter dokumenterad effekt. Metoden med att frystorka bakteriekulturer gör man för att få en bra upplösningsprofil och en successiv utsöndring under flera timmar. Det medför att bakterierna blir mer livskraftiga längre ner i tarmen och på så sätt kan de göra större nytta.

Tillskotten innehåller även Xanthan som är ett typ av naturligt geleringsmedel som framställs genom bakteriell fermentation av kolhydrater. Xanthan tillsätts för att skydda mjölksyrabakterierna från att brytas ner av gallsyror och magsyror, vilket gör att de kan fungera mer effektivt i mag-tarmsystemet. ProBion innehåller även Inulin med FPS (fruktopolysackarider) och FOS (fruktooligosackarider) som är metaboliska kostfibrer (prebiotika). Dessa fungerar som mat för de goda tarmbakterierna så de kan föröka sig.

Bakteriestammarna som används i ProBion är kliniskt dokumenterade och säkerhetsklassade enligt EFSA=EU, FDA=USA och WHO=FN. Mjölksyrabakterierna är också framodlade utan mjölk eller soja. ProBion finns för olika magar så man kan anpassa tillskottet efter sina egna behov.

ProBion Active

ProBion Active är för den ”normala” magen och även den oroliga, snabba eller lösa magen. Varje tablett innehåller 2 miljarder mjölksyrabakterier: 20-25 % Lactobacillus plantarum, 20-25% Lactobacillus paracasei och 50-60 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

ProBion Basic

ProBion Basic är för den ”normala” magen och även den långsamma, känsliga eller tröga magen. Varje tablett innehåller 4 miljarder mjölksyrabakterier: 60-70 % Bifidobacterium lactis, 15-20 % Lactobacillus plantarum, och 15-20 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

ProBion Daily

ProBion Daily är för den ”normala” magen. Varje tablett innehåller 6 miljarder mjölksyrabakterier: 65-75 % Bifidobacterium lactis, 5-10 % Lactobacillus acidophilus, 5-10 % Lactobacillus plantarum, 5-10 % Lactobacillus paracasei och 5-10 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

Probion Clinica

ProBion Clinica är för den ”normala” magen och kan även användas som en komplettering till de övriga alternativen. Varje tablett innehåller 10 miljarder mjölksyrabakterier: 70-80 % Bifidobacterium lactis och 20-30 % Lactobacillus acidophilus, samt inulin och xanthan.

 

Samtliga produkter från ProBion finns att köpa på Meds

 

Relaterade inlägg:

 

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

Lymfsystemet – det bästa man kan göra och det sämsta

Lymfsystemet – det bästa man kan göra och det sämsta

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost och Weightworld - Lymfsystemet har en stor betydelse för vår hälsa och är därmed något som vi bör ge lite extra uppmärksamhet till. Det är även ett kroppssystem som vi själva kan påverka på många sätt....

Chiaägg – en vegansk ersättning till ägg i recept

Chiaägg – en vegansk ersättning till ägg i recept

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till svensk hälsokost - För att ersätta ägg i recept är chiaägg ett bra alternativ. Det fungerar utmärkt som äggersättning i bröd, våfflor, kakor och pannkakor m.m. Så om du är vegan, vill undvika ägg av annan anledning,...

3 Kommentarer

  1. Kerstin

    Har inte blivit förkyld sen jag började med mjölksyrabakterier. Drygt 1 år nu.

    Svara
  2. Ann-Marie

    Mjölksyrabakterier är ett måste för mig, ett kosttillskott som jag inte kan vara utan.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...