Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Probion – individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

av | dec 14, 2017 | Hälsa, Immunsystemet, Kost, Kosttillskott, Mage - Tarm | 3 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Svensk hälsokost och Shopping4net –

För 2500 år sedan sa Hippokrates “All sjukdom börjar i tarmen” och det är först på senare år som vi faktiskt börjat förstå hur rätt han hade. Att mag-tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är av stor betydelse för att vi ska må bra och hålla oss friska. Med rätt kost och en hälsosam livsstil kan vi se till att allt fungerar optimalt. Här kan även en extra skjuts av mjölksyrabakterier hjälpa magen och tarmen i en bra balans.

Probion - individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

Därför är det viktigt att se efter sin tarmflora

Mag-tarmsystemet lägger grunden för vår hälsa eftersom närmare 80 % av vårt immunförsvar finns i våra tarmar. Vår tarmflora påverkar även matsmältningen, vårt näringsupptag och en stor del av tillverkningen av hormoner och signalsubstanser. De goda bakterierna bidrar också till tillverkningen av ett flertal viktiga vitaminer så som B12, B9, B7, k-vitamin samt korta fettsyror som är bra för tarmcellerna. Så om bakteriefloran är i obalans så påverkar det utan tvekan vår hälsa på en lång rad olika sätt.

Genom att tillföra kroppen mjölksyrabakterier så kan man främja tillväxten av goda bakterier som då kan bidra till att göra tarmfloran rik och balanserad. Mjölksyrabakterier kan man få i sig genom mat och dryck som blivit mjölksyrad eller fermenterad, men tänk på att de ska vara opastöriserade. Man kan även ge kroppen en extra skjuts av mjölksyrabakterier genom tillskott.

För vissa kan tillskott av goda bakterier till en början röra till det i magen när de konkurrera ut de elaka bakterierna. Det gör att magen först kan upplevas som mer obalanserad innan den kommer i bättre balans. Har man en mage och tarm i obalans kan man därför behöva börja i lägre doser och successivt trappa upp och välja ett individanpassat tillskott som passar ens mage.

Probion – individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

ProBion är tillskott av mjölksyrabakterier som består av frystorkade bakteriekulturer som noga valts ut efter dokumenterad effekt. Metoden med att frystorka bakteriekulturer gör man för att få bra en upplösningsprofil och en successiv utsöndring under 2 timmar. Det medför att bakterierna ger bättre effekt och blir mer livskraftiga längre ner i tarmen och på så sätt kan de göra större nytta.

Tillskotten innehåller även Xanthan som är ett typ av naturligt geleringsmedel som framställs genom bakteriell fermentation av kolhydrater. Xanthan tillsätts för att skydda mjölksyrabakterierna från att brytas ner av gallsyror och magsyror, vilket gör att de kan fungera mer effektivt i mag-tarmsystemet. ProBion innehåller även Inulin med FPS (fruktopolysackarider) och FOS (fruktooligosackarider) som är metaboliska kostfibrer (prebiotika), vilket fungerar som mat för de goda bakterierna i tarmen så att de kan föröka sig.

Bakteriestammarna som används i Probion är kliniskt dokumenterade och säkerhetsklassade kulturer enligt EFSA=EU, FDA=USA och WHO=FN. Mjölksyrabakterierna är odlade utan mjölk eller soja. Probion finns för olika magar så att man kan anpassa tillskottet efter sina egna behov.

Probion Active

Probion Active är för den ”normala” magen och även den oroliga, snabba eller lösa magen. Varje tablett innehåller 2 miljarder mjölksyrabakterier: 20-25 % Lactobacillus plantarum, 20-25% Lactobacillus paracasei och 50-60 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

Probion Basic

Probion Basic är för den ”normala” magen och även den långsamma, känsliga eller tröga magen. Varje tablett innehåller 4 miljarder mjölksyrabakterier: 60-10 % Bifidobacterium lactis, 15-20 % Lactobacillus plantarum, och 15-20 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

Probion Daily

Probion Daily är för den ”normala” magen. Varje tablett innehåller 6 miljarder mjölksyrabakterier: 65-75 % Bifidobacterium lactis, 5-10 % Lactobacillus acidophilus, 5-10 % Lactobacillus plantarum, 5-10 % Lactobacillus paracasei och 5-10 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

Probion Clinica

Probion Clinica är för den ”normala” magen och kan även användas som en komplettering till de övriga alternativen. Varje tablett innehåller 10 miljarder mjölksyrabakterier: 70-80 % Bifidobacterium lactis och 20-30 % Lactobacillus acidophilus, samt inulin och xanthan.

 

Probion finns att köpa på till exempel:

 

Relaterade inlägg:

 

3 Kommentarer

  1. Kerstin

    Har inte blivit förkyld sen jag började med mjölksyrabakterier. Drygt 1 år nu.

    Svara
  2. Ann-Marie

    Mjölksyrabakterier är ett måste för mig, ett kosttillskott som jag inte kan vara utan.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close