Recept på glutenfritt nöt- och fröknäcke

by Mikaela Bjerring on 10 mars, 2016 · 3 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Nötter-Frön, Recept, Vegansk kost

Recept på knaprigt nöt- och fröknäcke. Riktigt gott och enkelt att baka. Naturligt glutenfritt, fiberrikt och mättande, med enda nackdelen att det tar slut alldeles för fort.

Recept på glutenfritt nöt- och fröknäcke

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  2. Grovhacka macadamianötterna och cashewnötterna.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt oljan och det kokande vattnet och rör om ordentligt.
  4. Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper och grädda i ca 90 minuter.
  5. Ta ut plåtarna från ugnen och dela knäcket med en kniv i lagom stora bitar. Låt dom sedan svalna på ett galler. Skulle knäcket fortfarande vara lite mjukt, så sätter du tillbaka det i ugnen tills det är helt torrt och sprött, men sänk värmen till 100 grader.

Relaterade inlägg:

 

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Days by Johanna mars 10, 2016 kl. 20:20

mums så gott

Svara

2 Laila H mars 18, 2016 kl. 11:05

Vad gott! Älskar fröknäcke.

Svara

3 Kristine mars 23, 2016 kl. 20:51

Vad gott det lät att ha nötter i, det har jag aldrig provat! Gör annars fröknäcke ofta.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: