– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Recept på knaprigt nöt- och fröknäcke. Riktigt gott och enkelt att baka. Naturligt glutenfritt, fiberrikt och mättande, med den enda nackdelen att det tar slut alldeles för fort.
Ingredienser:
- 2 dl solroskärnor
- ½ dl hela linfrön
- ½ dl chiafrön
- 1 dl hampafrön
- 2 dl pumpakärnor
- 1 dl cashewnötter
- 1 1/2 dl hasselnötter
- 2 msk fiberhusk
- 1/ 2 dl mandelmjöl
- 2 tsk havssalt
- 1/2 dl smakneutral kokosolja
- 4 dl vatten
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 150 °C.
- Grovhacka hasselnötterna och cashewnötterna.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt oljan, vattnet och rör om ordentligt.
- Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper och grädda i cirka 90 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut plåtarna från ugnen och dela knäcket med en kniv i lagom stora bitar. Låt dom sedan svalna på ett galler. Skulle knäcket fortfarande vara lite mjukt, så sätter du tillbaka det i ugnen på gallret tills det är helt torrt och sprött, men sänk värmen till 50-100 °C.
mums så gott
Vad gott! Älskar fröknäcke.
Vad gott det lät att ha nötter i, det har jag aldrig provat! Gör annars fröknäcke ofta.