Att få bort brun utan sol fläckar

by Mikaela Bjerring on 25 juni, 2016 · 2 comments

in Blogg, Huskurer - Husmorstips, Naturlig skönhet

Att använda en ekologisk brun utan sol produkt kan lösningen när man vill ha lite färg, men slippa utsätta huden för skadliga UVA- och UVB-strålar. Men lika snyggt som det kan bli, lika fel kan det ibland gå. Du kanske till din förfäran upptäckt att du slarvat med appliceringen eller glömt att tvätta händerna efteråt. Lugn! Här följer några tips om hur du snabbt kan bli få bort brun utan sol fläckar när det gått fel.

Få bort brun utan sol fläckar
Att använda en ekologisk brun utan sol kan vara en bra alternativ när man vill ha lite färg, men inte vill utsätt sin hud för solen skadliga strålar. Om man väljer rätt produkt så är det idag lätt att få en jämn och fin brun färg. För den som är intresserad av att läsa mitt förgående inlägg om naturliga och ekologiska brun utan sol produkter, så kan du göra det här.

För att få ett bra resultat gäller det att förbereda huden före behandlingen och applicera produkten på rätt sätt. Ett annat vanligt misstag är även att man glömmer att tvätta händerna efteråt. Skulle du råka ut för ränder och ojämnheter från brun utan sol, så följer här några tips om hur du kan få bort brun utan sol fläckar med några naturliga ingredienser som ofta finns skafferiet. Jag gjorde med flit några fläckar på huden så att jag kunde prova olika alternativ.

Naturliga medel för att få bort brun utan sol fläckar

1. Citronjuice – bikarbonat – olja: Blanda bikarbonat med citronjuice och lite olja och massera in på fläckarna med en skrubbhandske under ett par minuter. Låt verka i 5-10 minuter och tvätta av med tvål och vatten. Denna metod visade sig väldigt effektiv och fläckarna försvann helt.

2. Citronjuice – salt: En annan metod som jag provade var att använda citronjuice och salt. Använd en skrubbhandske och massera blandningen på fläckarna i några minuter. Låt sedan verka i 5-10 minuter. Tvätt därefter huden med tvål och vatten. Fläckarna bleknade, men försvann inte helt. Skulle nog gå bort om man upprepa ett par gånger till.

3. Äppelcidervinäger – socker: En sista metod som jag provade var att använda äppelcidervinäger och socker. Massera blandningen med en skrubbhandske och igen låt verka i 5-10 minuter. Tvätta av med tvål och vatten. Fläckarna blektes något, men är inte det bästa alternativet.

Alternativ 1 var som du själv läst klart bäst och löste problemet skonsamt och smidigt.

Relaterade inlägg:

Spara

Spara

Spara

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Sara juli 5, 2016 kl. 08:04

Detta tipset hade jag behövt för några veckor sedan då jag använde brun utan sol och blev helt fläckig. Ska spara sidan om jag behöver det i framtiden. 🙂

Svara

2 Emmy juli 5, 2016 kl. 08:06

Tack för tipset!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: