Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost, Grön gåva och Bodystore –

Groddar är mycket näringsrika och kan förhöja näringsvärdet och smaken i en mängd olika maträtter. Att grodda själv är dessutom både enkelt och billigt och det är svårt att misslyckas när man har en bra groddburk eller groddlåda. 

Så groddar du enkelt själv

Att tänka på när man groddar

Vissa frön går väldigt lätt och snabbt att grodda som t.ex alfalfa, bovete, hirs, råris, gröna linser, krasse, solrosfrön, sesamfrö och linfrö. Bönor och ärtor tar i allmänhet lite längre tid, men mungbönor och adulkbönor hör till de enklare. När du groddar kan du använda dig av en mindre groddburk eller en större groddlåda beroende på hur stor mängd du vill göra.

En mindre groddburk är idealisk om du vill odla en sort och en mindre mängd groddar. En större groddlåda som har två eller tre lager är perfekt om du vill odla flera groddsorter samtidigt och en större mängd. Fördelarna med att använda en groddburk eller groddlåda är att det är svårt att misslyckas eftersom de är konstruerande att hålla lagom fukt, vilket gör att groddarna inte möglar.

Så här groddar du:

Börja med att mäta upp rätt mängd frön. Hur mycket frön du ska använda varierar mellan olika sorter, men det brukar stå angivet på groddfröpaketet. Börja med att skölja av dom noggrant. Blötlägg sen fröna i upp till 12 timmar och skölj dom därefter noggrant igen. Nu är fröna redo för att groddas. Lägg dom i din groddburk eller groddlåda och placera den på ett ljust ställe i rumstemperatur, men inte i direkt solljus. Vattna/skölj groddarna två gånger om dagen. Efter 4 till 6 dagar har du färdiga groddar som är underbart krispiga och goda.

 

Groddlåda och groddburk

  • Groddlådan från A.Vogel är en praktisk groddlåda med tre lager. Den har ett välvt lock som gör det lätt att odla även längre groddar. Dessutom är det en fördel att du kan odla olika sorter samtidigt. Boxen är tillverkad i miljövänlig akryl och repsäker.
  • Groddburken från A.Vogel är tillverkad av glas och är perfekt om man vill grodda en mindre mängd.

 

Återförsäljare av groddfrön är t.ex:

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close