Skönhetstips med manukahonung

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 21 juni, 2014 · 0 comments

in Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Huden, Hudproblem, Kosttillskott, Recept Hår- och hudvård

Manukahonung har underbara egenskaper som skiljer sig mycket från annan honung. De kraftfulla antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaperna i kombination med det rika näringsinnehållet gör honungen unik. Här följer några tips om hur du kan använda manukahonung i din hudvårdsrutin.

Skönhetstips med manukahonung

Manukahonung är som sagt mycket speciell och har många fördelar både invändigt och utvändigt. Honungen har visats sig väldigt effektiv vid olika hudproblem och för att ge näring till huden. Honungen absorberar även fukt, vilket påskyndar läkning och förhindrar ärrbildning. Det finns en mängd kliniska studier om manukahonung och dess hälsosamma egenskaper och inte minst vad den kan göra för huden (1) (2) (3).

Rengör huden på djupet med manukahonung

Använd först en rengöring för att ta bort make up. Applicera sedan manukahonung i hela ansiktet. Massera med mjuka cirkelrörelser, doppa fingrarna i varmt vatten och fortsätt att massera under ett par minuter. Värmen från vattnet hjälper till så att honungen kan jobba djupare. Låt honungen verka i 5 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.

Ansiktsmask med manukahonung

Manukahonung som ansiktsmask bidrar med mycket fukt och näring till huden. Ta en klick honung och applicera på ett väl rengjort ansikte, hals och dekolletage och låt verka i ca 30 minuter. Skölj av med ljummet vatten och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.

Ansiktspeeling med manukahonung

Krossa havregryn och blanda dom med honung, ca hälften av varje för en enkel och effektiv ansiktspeeling. Massera i cirkelrörelser över hela ansiktet under ett par minuter. Låt verka i ca 5 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.

Kroppspeeling med manukahonung

Blanda 1 msk manukahonung med 1/2 dl kokosolja och 1 dl grovt havssalt. Massera in över hela kroppen i cirkelrörelser, låt verka i ca 5 minuter och duscha av med ljummet vatten.

Återförsäljare av manukahonung hittar du här

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Honey in dermatology and skin care: a review: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24305429

(2) Honey: A Therapeutic Agent for Disorders of the Skin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5661189/

(3) Honey: A realistic antimicrobial for disorders of the skin: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S168411821500033X

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: