Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Gurkmeja, den gyllene kryddan från öst är ett fantastiskt livsmedel och en högt aktad medicinalväxt. Det är även en ört som har många fördelar för skönhetsvård. Här följer några traditionella skönhetstips med gurkmeja i fokus.

Traditionella skönhetstips med gurkmeja

Gurkmejan med sitt rika innehåll av antioxidanter och curcumin anses inom många kulturer oumbärlig för skönhetsvård. För att få en jämnare hudton, för att vårda och ge näring är denna ört högt prisad.

Vitaliserade ansiktsmask

Här följer ett recept för en vitaliserande ansiktsmask som ger fukt, näring och en fin lyster.

Detta behöver du:

Blanda ihop samtliga ingredienser till en pasta och applicera på väl rengjord hud. Låt verka i 30-60 minuter innan du tvättar av den.

Ansiktsmask för jämnare hudton

Om man har ojämn hudton, mildare hyperpigmentering och märken efter t.ex. akne så kan man prova denna traditionella ansiktsmask.

Detta behöver du:

Blanda ihop ingredienserna och applicera på väl rengjord hud. Låt verka i 30-60 minuter. Tvätta sedan av ansiktet och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.

Ansiktsmask för aknebenägen hud

Eftersom gurkmejan har antiinflammatoriska egenskaper används örten traditionellt vid aknebenägen hud.

Detta behöver du:

Blanda ihop ingredienserna och massera in masken med cirkelrörelser på väl rengjord hud. Lämna den för att verka i 15-30 minuter. Tvätta därefter av masken och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.

Gurkmeja har en tendens att färga allt gult, så ha på dig mörka kläder och använd en mörk handduk. Huden blir även lite gul efteråt och därför rekommenderas det att göra dessa ansiktsmasker på kvällen. När du duschar nästa morgon kommer den resterande gula färgen att gå bort. Om man vill få bort den gula färgen direkt så kan man använda sig av kokosolja som effektivt löser upp det gula pigmentet. 

 

Relaterade inlägg

4 Kommentarer

  1. Anna Johansson

    Vilka bra tips! Ska absolut prova 🙂

    Svara
  2. Anja W

    Gurkmeja är bra till så mycket. Ska ta och prova på att göra en ansiktsmask med gurkmeja och manukahonung, Äppelcidervinäger och rosenblomvatten. Har allt hemma förutom rosenblomvatten, men det ska jag köpa.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close