Traditionella skönhetstips med gurkmeja

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 28 februari, 2016 · 4 comments

in Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet, Örter - Kryddor

Den gyllene kryddan från öst gurkmeja är ett fantastiskt livsmedel och en högt aktad medicinalväxt. Det är även en ört som har många fördelar för skönhetsvård. Här följer några traditionella skönhetstips med gurkmeja i fokus.

Traditionella skönhetstips med gurkmeja
På grund av gurkmejans innehåll av curcumin, antioxidanter och dess antiinflammatoriska egenskaper, anses den inom många kulturer oumbärlig för skönhetsvård. För att få en jämnare hudton, för att vårda och anti-aging är denna ört högt prisad. Det är därför en ingrediens som ingår i många traditionella och skönhetskurer.

Vitaliserade ansiktsmask

Detta är en ansiktsmask som innehåller fyra ingredienser som alla traditionellt anses åldersförebyggande. Masken lämnar huden väl återfuktad, mjuk och full av lyster.

Detta behöver du:

Blanda ihop samtliga ingredienser till en pasta och applicera på väl rengjord hud. Låt verka i 1/2-1 timme innan du tvättar av den.

För oönskad hårväxt i ansiktet

Enligt en indisk tradition kan man bli av med oönskad hårväxt i ansiktet genom denna enkla hemmabehandling.

Detta behöver du:

Blanda ihop ingredienserna och applicera på väl rengjord hud. Låt masken verka i ca 30 minuter. Fukta händerna och massera i cirkelrörelser över hela ansiktet. Tvätta sedan av ansiktet och återfukta huden. Det ska krävas att man upprepar behandlingen regelbundet för att få ett bra resultat.

Ansiktsmask för jämnare hudton

Om man har ojämn hudton, mildare hyperpigmentering och märken efter t.ex. akne så kan man prova denna traditionella ansiktsmask.

Detta behöver du:

  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk olivolja
  • 1/2 tsk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk kamomillvatten

Blanda ihop ingredienserna och applicera på väl rengjord hud. Låt verka 30 – 60 minuter. Tvätta sedan av ansiktet och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.

Ansiktsmask för aknebenägen hud

Eftersom gurkmejan har antiinflammatoriska egenskaper används örten traditionellt vid aknebenägen hud.

Detta behöver du:

  • 2 msk gurkmeja
  • 1 tsk äppelcidervinäger

Blanda ihop ingredienserna och massera in masken med cirkelrörelser på väl rengjord hud. Lämna den för att verka i 15-30 minuter. Tvätta därefter av masken och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.

Gurkmeja har en tendens att färga allt gult, så ha på dig mörka kläder och använd en mörk handduk. Huden blir även lite gul efteråt och därför rekommenderas det att göra dessa ansiktsmasker på kvällen. När du duschar nästa morgon kommer den resterande gula färgen att gå bort. Om man vill få bort den gula färgen direkt så kan man använda sig av kokosolja. Fettet löser effektivt upp det gula pigmentet. Det finns dom som använder gurkmeja som en naturlig brun utan sol, men det är väldigt få hudnyanser som passar med gurkmejans mer ”gul utan sol” effekt.

Relaterade inlägg

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anna Johansson mars 4, 2016 kl. 20:04

Vilka bra tips! Ska absolut prova 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring mars 5, 2016 kl. 10:37

Trevligt att du uppskattar tipsen. 🙂

Svara

3 Anja W mars 4, 2016 kl. 20:07

Gurkmeja är bra till så mycket. Ska ta och prova på att göra en ansiktsmask med gurkmeja och manukahonung, Äppelcidervinäger och rosenblomvatten. Har allt hemma förutom rosenblomvatten, men det ska jag köpa.

Svara

4 Mikaela Bjerring mars 5, 2016 kl. 10:38

Underbart! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: