Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Naturligt vitare tänder med gurkmeja och kokosolja

av | feb 7, 2016 | Ayurveda, Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Munhälsa, Munvård, Naturlig skönhet | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Genom att blanda ihop gurkmeja och kokosolja så får du en ayurvedisk “guldtandkräm”. En pasta som enligt gammal tradition används för att gynna munhälsan och eliminera missfärgningar på tänderna. Ett naturlig metod för ett vitare leende och fräschare mun som fungerar fantastiskt bra.

Naturligt vitare tänder med gurkmeja och kokosolja

Traditionell användning av gurkmeja

I mer än 5000 år har gurkmeja varit en betydande ört i österländska kulturtraditioner, främst inom Traditionell kinesisk medicin och Indisk Ayurveda. I Indien används gurkmeja inte bara flitigt för matlagning och som läkeört, utan även inom kroppsvård. Gurkmeja nyttjas som ett skönhetsmedel för huden för att öka lystern, elasticiteten, motverka åldersfläckar, läka hudproblem och för att göra huden mjuk och smidig. Det är även en uppskattad ört för munvård. Genom att blanda ihop gurkmeja med kokosolja så får du en ayurvedisk “guldtandkräm”. Pastan används traditionellt som en tandkräm för att främja munhälsan och som en effektiv metod för att få bort missfärgningar på tänderna. Ett naturlig metod för ett vitare leende och fräschare mun.

Gurkmeja är väldigt rik på antioxidanter och äger antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper som man kan dra nytta av för munvård (1).

Kallpressad kokosolja är antibakteriell, vilket gör den perfekt för att bekämpa bakterier och andra mikroorganismer som tenderar att växa i munnen (2).

Eterisk tea tree olja och pepparmyntolja har båda antibakteriella egenskaper och utnyttjas därför ofta i olika munvårdsmedel (3) (4). Dessutom bidrar dom med en frisk och ren smak.

Detta behöver du:

Så här gör du:

Blanda ihop ingredienserna till en pasta. Borsta tänderna dagligen med blandningen tills missfärgningarna är borta och tänderna fått tillbaka sin naturligt vita färg. Fortsätt därefter att använda gurkmejapastan ett par gånger i veckan för att underhålla din munhälsa och ditt vita leende. Du kan så klart fortsätta att använda “guldtandkrämen” dagligen om du vill. Gurkmeja färgar allt som det kommer i kontakt med så du måste vara beredd på att tandborsten kommer att bli kanariegul. Jag tycker dock själv att det är ett väldigt litet pris att betala för att främja munhälsa.

 

Källor och Referenser: 

(1) Role of curcumin in systemic and oral health: An overview: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3633300/

(2) Effect of coconut oil in plaque related gingivitis — A preliminary report: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4382606/

(3) Effect of local application of tea tree (Melaleuca alternifolia) oil gel on long pentraxin level used as an adjunctive treatment of chronic periodontitis: A randomized controlled clinical study: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3800405/

(4) Essential oils: The multiple role of the oils in dental treatment: https://www.dentistryiq.com/articles/2017/05/essential-oils-the-multiple-role-of-the-oils-in-dental-treatment.html

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Anna

  Vilket bra tips! Tack, det ska jag prova. 🙂

  Svara
 2. Emma

  Jag har regelbundet kört med kokosolja eller gurkmeja och sett skillnad, men att kombinera de båda är ju mycket bättre! Så det ska jag gör nu.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag har också provat med bara det ena eller det andra, men kombinationen av de både är helt klart bäst. 🙂

   Svara
 3. Kerstin

  Älskar både kokosolja och gurkmeja! Så bra för så mycket!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det två ingredienser som är bra till väldigt mycket!

   Svara
 4. Anne S

  Fungerar ju över förväntan! Redan efter en vecka så kan jag se skillnad. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close