Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Den här veganska varianten av senapssill är gjord på aubergine. Perfekt för veganer, vegetarianer eller för den som vill ha ett nytt och lite grönare inslag på sillbordet.

Vegansk senapssill av aubergine recept

Att göra auberginesill

Auberginesill är enkelt att göra, men man bör förbereda den dagen innan så den får tid att stå till sig. Om du vill ha flera varianter av vegansill på sillbordet så är zucchinisill med rödlök och gurka ett annat gott alternativ.

Traditionellt använder man sig av 1-2-3-lagen när man lägger in sill, vilket såklart även går utmärkt att använda för vegansill. Den gör man genom att blanda ihop 1 del ättikssprit 12%, 2 delar socker och 3 delar vatten. Själv brukar jag byta ut det vita sockret mot ett hälsosammare alternativ. Man kan till exempel använda kokossocker, björksocker eller någon annan sötning beroende på vad man föredrar.

Jag tycker även om att dra ner på sötningen från den traditionella mängden 2 dl till 1/2 dl eftersom jag föredrar mindre sötma, men det gör du som du vill. Jag har även valt att byta ut ättikan mot äppelcidervinäger för att jag tycker det ger en rundare och godare smak.

Ingredienser:

  • 1/2 stor aubergin

Lagen:

Senapssås:

Gör så här:

  1. Dela auberginen på längden och skär cirka 0,5 cm tjocka skivor på tvären.
  2. Strö salt över skivorna så de får salta ur under cirka 30 minuter. Då blir auberginen fastare i konsistensen och mindre besk i smaken. Skölj därefter av saltet.
  3. Koka auberginskivorna i vatten i cirka en minut så att de mjuknar något. Sila av och ställ åt sidan.
  4. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt koka upp någon minut tills sockret har löst upp sig. Ta sedan av lagen från värmen och låt svalna.
  5. Lägg auberginen i en glasburk och häll över den avsvalnade lagen. Låt stå i kylskåpet över natten.
  6. 4-5 timmar innan servering blandar du ihop senapssåsen. Mät upp samtliga ingredienser i en skål, blanda om och smaka av med havssalt.
  7. Sila av auberginen som du la in i lag dagen innan och plocka bort kryddorna. Rör ner auberginebitarna i skålen med senapssås och blanda om väl.
  8. Häll upp auberginesillen i en ren glasburk och förslut. Låt stå i kylen i minst 4 timmar innan servering.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Annika

    Så spännande! Ska absolut testas 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du vill testa receptet. 🙂

  2. Ella

    Så gott med auberginesill! <3

    Svara
  3. L.G

    Låter gott! Bra alternativ till sill för alla oss veganer. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja, ett mycket bra alternativ till sill. 🙂

  4. Amanda

    Tack för alla bra tips du delar med dig! <3 Gjorde denna till midsommar och det blev så gott.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack och vad roligt att höra. 🙂

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close