Veganskt kollagentillskott

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Weightworld -

by Mikaela Bjerring on 30 maj, 2019 · 2 comments

in Huden, Hudvård inifrån, Kosttillskott, Muskler – Skelett – Leder, Naturlig skönhet

Om man är vegan så är vanliga kollagentillskott uteslutet eftersom de har animaliskt ursprung. Men det finns många näringsämnen och aktiva ämnen från vegetabiliska källor som hjälper till att underhålla och boosta produktionen av kollagen i kroppen. Vegan Collagen Advanced är ett kosttillskott utformat just för detta ändamål.

Kollagen – kroppens viktigaste protein

Cirka 30 procent av allt protein i kroppen består av kollagen. Det är ett komplext strukturprotein som underhåller flexibilitet och styrka i hela kroppen. Det är det huvudsakliga ämnet i bindväv och bortsett från vatten är det den dominerande substansen i vår kropp. Redan vid 25-års ålder börjar kroppens produktion att avta och fortsätter därefter att minska i takt med att vi åldras, vilket har en negativ inverkan på kroppen.

Kollagen förekommer framför allt i stödjevävnad som senor, ben och hud som består av cirka 70 procent kollagen. Det utgör dessutom struktur i leder, brosk, ligament, bindväv, muskler, hår och naglar. Vi har alltså mycket att vinna på att underhålla kollagenet och stödja kroppens produktion för att hålla oss unga och vitala, invändigt som utvändigt.

Vegan Collagen Advanced

Vegan Collagen Advanced är ett växtbaserat kosttillskott som innehåller apelsinpulver, grönkålspulver, broccolipulver, nyponpulver, enzymer och mjölksyrabakterier samt en rad andra näringsämnen som stödjer kroppens kollagen, vilket inkluderar C-vitamin, zink, E-vitamin, MSM, hyaluronsyra, resveratrol och rutin.

C-vitamin är en viktig antioxidant som behövs för kroppens kollagenproduktion och för normal funktion av hud, brosk, ben, tänder och tandkött. C-vitamin är därför en mycket uppskattad ingrediens i såväl tillskott som hudvård för att öka kollagenmängden och stärka kollagenstrukturen som är nödvändig för en slät och elastisk hud.

Zink bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress som bryter ner kollagen- och elastinvävnad. Mineralet behövs även för att bibehålla normal hud, hår, naglar och benstomme.

E-vitamin är en kraftfull antioxidant känt som reparationsvitaminet. E-vitamin minskar bildandet av fria radikaler och hjälper till att stärka hudens fuktbarriär.

MSM (svavel) är en viktig beståndsdel i kollagen och keratin som bygger upp vårt brosk, leder, muskler, skelett, hud, hår och naglar. MSM har även fått smeknamnet ”naturens skönhetsmineral” eftersom det vårdar och stärker huden, håret och naglarna.

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som har en otrolig kapacitet att binda vätska och ge huden fukt och elasticitet. I lederna samverkar hyaluronsyra med kollagen och MSM, där det främst förekommer i ledvätska och har en viktig roll som smörjmedel och stötdämpare i lederna. En minskad produktion av hyaluronsyra i kroppen leder bland annat till torrare och slappare hud, fina linjer, rynkor och att man kan uppleva stelhet och ömhet i lederna.

Resveratrol är en växtpolyfenol och en kraftfull antioxidant som bland annat finns i skalet på vindruvor, blåbär och lingon. Detta ämne brukar kallas för antioxidanternas antioxidant och som redan nämnt skyddar denna kategori av ämnen mot oxidativ stress som bryter ner kollagen- och elastinvävnad.

Rutin tillhör gruppen bioflavonoider som har förmågan att förstärka funktionen hos C-vitamin. Bioflavonoider måste finnas i kroppen för att C-vitaminet ska kunna tas upp och användas korrekt. C-vitamin är som nämnt en viktig komponent i produktionen av kollagen och utan bioflavonoider minskar aktiviteten hos C-vitamin. Bioflavonoider bidrar även till stabiliteten i kapillärkollagenet.

Alla dessa ämnen tillsammans bidrar därmed till att öka vitaliteten, kollagenproduktionen och elasticiteten i kroppens vävnader och inte minst i huden. Ett bra alternativ för den som vill boosta kollagenet i kroppen och ge huden näring, fukt och elasticitet.

Återförsäljare av Vegan Collagen Advanced hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Kattis juni 2, 2019 kl. 08:36

Tack för tipset! Har letat efter en produkt som inte har animaliskt ursprung. <3

Svara

2 Mikaela Bjerring juni 2, 2019 kl. 09:07

Jag har fått frågan om ”veganskt kollagen” eller hur man kan stödja kollagenet som vegan många gånger. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: