Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Veganskt kollagentillskott

av | maj 30, 2019 | Kroppsvård & skönhet | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Weightworld –

Om man är vegan så är vanliga kollagentillskott uteslutet eftersom de har animaliskt ursprung. Men det finns många näringsämnen och aktiva ämnen från vegetabiliska källor som hjälper till att underhålla och boosta produktionen av kollagen i kroppen. Vegan Collagen Advanced är ett kosttillskott utformat just för detta ändamål.

Veganskt kollagentillskott

Kollagen – kroppens viktigaste protein

Cirka 30 procent av allt protein i kroppen består av kollagen. Det är ett komplext strukturprotein som underhåller flexibilitet och styrka i hela kroppen. Det är det huvudsakliga ämnet i bindväv och bortsett från vatten är det den dominerande substansen i vår kropp. Redan vid 25-års ålder börjar kroppens produktion att avta och fortsätter därefter att minska i takt med att vi åldras, vilket har en negativ inverkan på kroppen.

Kollagen förekommer framför allt i stödjevävnad som senor, ben och hud som består av cirka 70 procent kollagen. Det utgör dessutom struktur i leder, brosk, ligament, bindväv, muskler, hår och naglar. Vi har alltså mycket att vinna på att underhålla kollagenet och stödja kroppens produktion för att hålla oss unga och vitala, invändigt som utvändigt.

Vegan Collagen Advanced

Vegan Collagen Advanced är ett växtbaserat kosttillskott som innehåller apelsinpulver, grönkålspulver, broccolipulver, nyponpulver, enzymer och mjölksyrabakterier samt en rad andra näringsämnen som stödjer kroppens kollagen, vilket inkluderar C-vitamin, zink, E-vitamin, MSM, hyaluronsyra, resveratrol och rutin.

C-vitamin är en viktig antioxidant som behövs för kroppens kollagenproduktion och för normal funktion av hud, brosk, ben, tänder och tandkött. C-vitamin är därför en mycket uppskattad ingrediens i såväl tillskott som hudvård för att öka kollagenmängden och stärka kollagenstrukturen som är nödvändig för en slät och elastisk hud.

Zink bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress som bryter ner kollagen- och elastinvävnad. Mineralet behövs även för att bibehålla normal hud, hår, naglar och benstomme.

E-vitamin är en kraftfull antioxidant känt som reparationsvitaminet. E-vitamin minskar bildandet av fria radikaler och hjälper till att stärka hudens fuktbarriär.

MSM (svavel) är en viktig beståndsdel i kollagen och keratin som bygger upp vårt brosk, leder, muskler, skelett, hud, hår och naglar. MSM har även fått smeknamnet ”naturens skönhetsmineral” eftersom det vårdar och stärker huden, håret och naglarna.

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som har en otrolig kapacitet att binda vätska och ge huden fukt och elasticitet. I lederna samverkar hyaluronsyra med kollagen och MSM, där det främst förekommer i ledvätska och har en viktig roll som smörjmedel och stötdämpare i lederna. En minskad produktion av hyaluronsyra i kroppen leder bland annat till torrare och slappare hud, fina linjer, rynkor och att man kan uppleva stelhet och ömhet i lederna.

Resveratrol är en växtpolyfenol och en kraftfull antioxidant som bland annat finns i skalet på vindruvor, blåbär och lingon. Detta ämne brukar kallas för antioxidanternas antioxidant och som redan nämnt skyddar denna kategori av ämnen mot oxidativ stress som bryter ner kollagen- och elastinvävnad.

Rutin tillhör gruppen bioflavonoider som har förmågan att förstärka funktionen hos C-vitamin. Bioflavonoider måste finnas i kroppen för att C-vitaminet ska kunna tas upp och användas korrekt. C-vitamin är som nämnt en viktig komponent i produktionen av kollagen och utan bioflavonoider minskar aktiviteten hos C-vitamin. Bioflavonoider bidrar även till stabiliteten i kapillärkollagenet.

Alla dessa ämnen tillsammans bidrar därmed till att öka vitaliteten, kollagenproduktionen och elasticiteten i kroppens vävnader och inte minst i huden. Ett bra alternativ för den som vill boosta kollagenet i kroppen och ge huden näring, fukt och elasticitet.

 

Återförsäljare av Vegan Collagen Advanced hittar du här

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

2 Kommentarer

  1. Kattis

    Tack för tipset! Har letat efter en produkt som inte har animaliskt ursprung. <3

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Jag har fått frågan om “veganskt kollagen” eller hur man kan stödja kollagenet som vegan många gånger. 🙂

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close