Morotsfröolja för extra näring och glow

- I samarbete med Bodystore.com - - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -

by Mikaela Bjerring on 3 juni, 2019 · 4 comments

in Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Naturlig skönhet

Morotsfröolja är en riktigt fin hudolja som platsar i skaran av skönhetsoljor som gör det där lilla extra. Oljan är rik på antioxidanter och innehåller en betydande mängd E-vitamin och betakaroten. Inom hudvård är morotsfröoljan känd för sina reparerande och återuppbyggande egenskaper. Inte minst är det en fantastisk sommarolja eftersom den har stora fördelar för den som gillar att spendera tid i solen.

Morotsfröolja framställs genom kallpressning av morotsfrön för att få fram en vegetabilisk fröolja. Den ska inte förväxlas med eterisk morotsfröolja som framställs ur ångdestillation som ger en flyktig och mycket koncentrerad olja. Den ska inte heller blandas ihop med morotsolja som framställt genom extraktion av roten. Samtliga är riktigt fina oljor, men kommer med olika egenskaper. I detta inlägget fokuserar jag enbart på den kallpressade morotsfröoljan. Det generösa innehållet av antioxidanter har gjort morotsfröoljan till en riktigt populär skönhetsolja. Speciellt rik är den som nämnt på E-vitamin och Betakaroten, två viktiga vitaminer för vår hud.

E-vitamin i hudvård: E-vitamin bidrar till att göra huden mjuk och smidig. Alla hudtyper mår bra av vitaminet eftersom det hjälper till att stärka hudens motståndskraft och motverka åldrandet. Ofta tillsätter man E-vitamin i produkter som ska bygga upp skadad hud, läka sår, reducera bristningar och ärr. Det är även en flitigt använd ingrediens i anti-aging produkter. E-vitaminets antioxidativa egenskaper är kända för att skydda huden mot fria radikaler orsakade av föroreningar och UVA/UVB-strålar. Den hjälper till att motverka solskador som exempelvis hyperpigmentering, minskad elasticitet och bildandet av rynkor. E-vitaminet är även känt för sin antiinflammatoriska verkan, för att stärka hudens fuktbarriär och behövs för hudens elasticitet (1) (2).

Betakaroten i hudvård: Betakaroten är en mycket verksam antioxidant och ett förstadium till A-vitamin som bidrar till len, återfuktad, spänstig och smidig hud. Brist på A-vitamin kan ge diverse hudproblem och göra att huden åldras snabbare. Den kraftfulla antioxidanten hjälper till att minska nivåerna av oxidativ stress och ingår i många solprodukter just för dess skyddande effekt mot solskador (3). Betakaroten främjar även hudens pigmentering, vilket gör att huden får en djupare och bättre solbränna.

Morotfröolja kan användas på alla hudtyper året om, men framför allt är det som sagt en fantastisk sommarolja. Betakarotenet ger oljan en gyllene färg, som ger huden en riktigt fin glow och lyster. Oljan är även en riktigt bra after sun-produkt för att vårda och hjälpa hudens återhämtning efter solexponering. Vi vet alla hur viktigt det är att ha ett bra och naturligt solskydd, men skulle du trots allt bränna dig i solen så hjälper morotsfröoljan till så att rodnaden försvinner betydligt snabbare. En riktigt fräsch, näringsrik och vårdande hudolja.

Återförsäljare av ekologisk morotsfröolja hittar du här

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Montenegro L, Bonina F, Rigano L, Giogilli S, Sirigu S. Protective effect evaluation of free radical scavengers on UVB induced human cutaneous erythema by skin reflectance spectrophotometry. Int J Cosmet Sci. 1995;17(3):91-103.

(2) Zhai H, Behnam S, Villarama CD, Arens-Corell M, Choi MJ, Maibach HI. Evaluation of the antioxidant capacity and preventive effects of a topical emulsion and its vehicle control on the skin response to UV exposure. Skin Pharmacol Physiol. 2005;18(6):288-293.

(3) Darvin, M. et al. Topical beta‐carotene protects against infra‐red‐light–induced free radicals. Experimental dermatology 20.2, 125-129 (2011)

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Karin juni 5, 2019 kl. 14:11

Älskar denna oljan och brukar kombinera den med arganolja. Superkombo!

Svara

2 Mikaela Bjerring juni 7, 2019 kl. 12:51

Bra kombination!

Svara

3 Ann juni 7, 2019 kl. 09:46

Loelles oljor är dom bästa. Mycket bra kvalité.

Svara

4 Mikaela Bjerring juni 7, 2019 kl. 12:50

Håller med. Upplever att dom har bra kvalité.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: