Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Vita-skin och Vita-silica för hud, hår och naglar

av | feb 26, 2018 | Anti-aging, Blogg, Huden, Hudvård inifrån, Kosttillskott, Naturlig skönhet | 4 Kommentarer

– I samarbete med Bodystore – Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore – 

Precis som resten av kroppen är huden, håret och naglarna beroende av en bra tillförsel av näring för att må optimalt. Här spelar ett flertal näringsämnen en betydande roll. Några av dessa bidrar direkt till att stödja kollagenet, elastinet och fuktbalansen som då främjar hudens, hårets och naglarnas funktion och utseende.

Vita-skin och Vita-silica för hud, hår och naglar

Näring för hud, hår och naglar

Först och främst utgör kosten och livsstilen grunden för en bra hälsa och därmed påverkar det även välmåendet av huden, håret och naglarna. Ät en varierad och ren kost med mycket grönt och hälsosamma källor av fett och protein. Glöm inte att dricka mycket vatten mellan måltiderna. Var även noga med att se efter din tarmflora och att mag- och tarmsystemet är i balans. Andra faktorer som direkt påverkar är stress och olika miljöfaktorer. Det är även viktigt att vi är fysiskt aktiva, att vi andas rätt så att kroppen blir tillräckligt syresatt och att vi får tillräckligt med återhämtning och sömn. Om man vill så kan man även komplettera med näringsämnen som stödjer funktion och utseende av huden, håret och naglarna. Här kan Vita-skin och Vita-silica vara en bra kombination.

Vita-skin

Vita-Skin är ett kosttillskott med kollagenpeptider och C-vitamin. Enligt produktbeskrivningen så ska kollagenpeptiderna i Vita-Skin absorberas fullständigt i kroppen och då fungera som reparationsmaterial för huden. C-vitaminet är en viktig vitamin för hudens normala funktion och behövs för kollagenbildningen.

Den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad utgörs av proteinet kollagen och huden består av ca 70 % kollagen. Det bidrar till att hålla hudytan fast, slät och återfuktad. Kroppens produktion av kollagen avtar med åldern, vilket betyder att nedbrytningen blir större än nybildningen som gör att huden åldras. Denna nedbrytningsprocess börjar redan vid 25 års ålder och därefter minskar mängden kollagen med ca 1 procent varje år. En tillförsel av kollagen kan därmed stödja hudens kollagenproduktion och bidra till att huden inte åldras lika snabbt.

C-vitamin är den mest förekommande antioxidanten i huden och behövs för hudens normala funktion. C-vitamin är även med och reglerar syntesen av det strukturella proteinkollagenet och är essentiellt för att kollagen ska kunna bildas i kroppen. Inom dermatologi kallas C-vitamin ofta för ”hudtonsutjämnaren”. C-vitaminets antioxidativa egenskaper har visat sig vara väldigt effektiva när det gäller att motverka de skador som fria radikaler kan orsaka. När nivån av fria radikaler blir för hög hamnar kroppen i ett stadium som kallas oxidativ stress. På huden kan det visa sig genom att den åldras snabbare, vilket kan bidra till slapp hud, rynkor och ojämn hudton.

Vita-silica

Vita-Silica är ett kosttillskott för hår, hud och naglar som innehåller naturligt kisel från bambu i kombination med zink, mangan, selen och biotin. All frisk elastisk vävnad i kroppen innehåller rikligt med kisel och behövs för att bibehålla normal uppbyggnad av bindväv, elastin och kollagen.

Medan C-vitamin fungerar som en katalysator i bildandet av kollagen, utgör kisel en strukturell del i kollagenet. Nivån av kisel i kroppen minskar med åldern, vilket gör att elasticiteten i huden minskar. Bambuextrakt innehåller så mycket som 75 procent kisel och anses vara en av de bästa källorna.

Kända egenskaper av Biotin och zink är att de bidrar till att bibehålla normal hud. Zink, selen och biotin bidrar till att bevara normalt hår. Selen och zink bidrar till normala naglar. Mangan bidrar till normal bildning av bindväv, och selen och mangan skyddar cellerna mot oxidativ stress.

 

Här hittar du återförsäljare av Vita-skin och Vita-silica

 

Relaterade inlägg:

4 Kommentarer

 1. Kerstin

  Använt Vita-skin nu i 5 månader och känner skillnad!

  Svara
 2. Anki

  Vita-skin har jag använt ett tag och är supernöjd! Näring inifrån gör verkligen skillnad. Kommer att prova silican med.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Underbart! Visst gör det skillnad att vårda utsidan från insidan!

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close