Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Water Away – en vätskedrivande örtkur

av | apr 18, 2019 | Blogg, Hälsa, Kosttillskott, Lymfsystemet, Njurar, Viktkontroll | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom länkar till weightworld.se –

Ett ohälsosamt överskott av vätska i kroppen kan bidra till obehag så som svullnad, uppblåsthet och stelhet, samt att man bär runt på många onödiga extra kilon. Här kan en vätskedrivande örtkur hjälpa kroppen att göra sig av med den överflödiga vätskan, och samtidigt fylla på med de vitaminer och mineraler som behövs för en hälsosam vätskebalans i kroppen.

Water Away - en vätskedrivande örtkur

Så fungerar Water Away

Water Away är ett örtbaserat vätskedrivande kosttillskott som innehåller en kombination av 11 olika växtextrakt, vitaminer och mineraler. Dessa inkluderar vitamin B6 och kalium, samt extrakt av buchu-blad, maskrosrot, grönt te, tranbär, enbär, druvkärnor, spansk peppar, vattenmelon och äppelcidervinäger.

Alla dessa näringsämnen och örter har sin specifika funktion för att hjälpa till med att föra ut det bundna vätskeöverskottet i kroppen på ett hälsosamt sätt. Innehållet i produkten är baserat på traditionell användning av örter som även studerats inom modern forskning.

Buchu-blad har studerats för dess vätskedrivande egenskaper, samt för sin förmåga att stödja urinblåsan och njurarna (1).
Tranbär har en lång traditionell användning för att stödja urinvägarna och urinblåsan (2).
Maskros har länge använts traditionellt som ett urindrivande medel och för att lösa upp slaggämnen så att koppen lättare kan göra sig av med dom (3). Inom naturmedicin används örten även för att stödja lever och njurar (4).
Vattenmelon har studerats för sin förmåga att stödja njurarna och driva ut överskottsvätska (5).
Äppelcidervinäger används traditionellt för att hjälpa kroppen driva ut slaggprodukter och stödja en bra mineralbalans (6).
Grönt te är liksom allt te vätskedrivande och är dessutom rikt på många värdefulla näringsämnen (7).
Enbär används traditionellt som urindrivande och för att aktivera njurarna (8).
Spansk peppar är känt för att stimulera blodcirkulation och matsmältningen (8).
Druvkärnor är rika på polyfenoler som har värdefulla antioxidantiva egenskaper (9).

Lika viktigt som det är att föra ut det ohälsosamma vätskeöverskottet, är det att se efter balansen av mineraler och vitaminer. Örterna i sig innehåller många viktiga näringsämnen och dessutom är extra B6 och kalium tillsatt som har en stor betydelse för en hälsosam vätskebalans.

Varför samlar man på sig vätska?

Det finns många anledningar till varför man binder vätska i kroppen. Ett stor natriumintag (salt) kan bidra till att man samlar på sig mer vätska eftersom natrium binder vatten. Vitamin B6, Magnesium och kalium har motsatt effekt och motverkar ohälsosamma vätskeansamlingar i kroppen. En dålig kosthållning som är rik på snabba kolhydrater och fattig på näring kan vara en annan vanlig orsak. Vätskebalansen i kroppen påverkas av kolhydrater eftersom överskottet av energi från kolhydrater lagras som energireserv i musklerna i form av glykogen, vilket drar till sig vätska. Ju mer glykogen vi har lagrat, ju mer vätska samlas i kroppen.

En stillasittande livsstil, brist på fysisk aktivitet, hormonobalans och vissa mediciner kan vara andra anledningar till att man samlar vätska. Det är även viktigt att dricka tillräckligt med vatten och se till att stödja lymfsystemet, så att kroppen kan föra ut slagg och restprodukter ur kroppen tillsammans med den överflödiga vätskan. Stress kan också bidra till vätskeansamlingar i kroppen eftersom en hög produktion av hormonet kortisol bidrar till att man håller kvar natrium, samtidigt som kalium utsöndras.

När kan en vätskedrivande kur vara fördelaktigt?

När man binder vätska i kroppen kan det ge upphov till svullnad, uppblåsthet och stelhet, samt ett flertal extra kilon eftersom kroppen kan lagra upp till 4,5 extra liter vätska. Om du känner dig svullen utan anledning är chansen stor att det rör sig om att du har för mycket vätska bundet i kroppen. Då kan en vätskedrivande kur hjälpa till att föra ut det ohälsosamma överskottet. Det bästa är att samtidigt göra vissa livsstilsförändringar som nämnts här ovan för att motverka att inte problemet  kommer tillbaka efter det att kuren är över. Om du misstänker att du samlar på dig mycket vätska på grund av sjukdom så bör du självfallet kontakta din läkare.

Så intar du Water Away:

Tillskottet används som en kur och rekommenderas att intas över 1 månads tid, följt av en paus i 3 veckor. Därefter kan man uppta kuren under ytterligare en månad om man har behov. 1 till 2 kapslar intas minst 30 minuter innan måltid tillsammans med vatten, 1 till 2 gånger per dag. Här hittar du fler produkter från Weightworld.

 

Källor och Referenser:

(1) Buchu–South Africa’s amazing herbal remedy: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9924759

(2) Cranberry juice capsules and urinary tract infection after surgery: results of a randomized trial: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25882919

(3) Örtmedicin – Naturens läkande kraft, Mic McMullen, ISBN: 91-630-9986-1, Sida: 91 Finns även att läsa på www.nnfs.se 

(4) Vår örtabok, Allt om örter – från odling till användning, Författare Lesley Bremness, Bokförlag Rabén Prisma, ISBN 91-518-2782-4 

(5) Evaluation of anti-urolithiatic and diuretic activities of watermelon (Citrullus lanatus) using in vivo and in vitro experiments. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29145146

(6) What is the apple cider vinegar detox? https://www.medicalnewstoday.com/articles/320930.php

(7) 10 Proven Benefits of Green Tea: https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-green-tea

(8) Vår örtabok, Allt om örter – från odling till användning, Författare Lesley Bremness, Bokförlag Rabén Prisma, ISBN 91-518-2782-4 

(9) Plant polyphenols as dietary antioxidants in human health and disease: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835915/

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Kalle

    Dom ger grymt bra effekt!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close