Water Away – en vätskedrivande örtkur

- Inlägget innehåller länkar till weightworld.se -

by Mikaela Bjerring on 18 april, 2019 · 2 comments

in Blogg, Hälsa, Kosttillskott, Lymfsystemet, Njurar, Viktkontroll

Ett ohälsosamt överskott av vätska i kroppen kan bidra till obehag så som svullnad, uppblåsthet och stelhet, samt att man bär runt på många onödiga extra kilon. Här kan en vätskedrivande örtkur hjälpa kroppen att göra sig av med den överflödiga vätskan, och samtidigt fylla på med de vitaminer och mineraler som behövs för en hälsosam vätskebalans i kroppen.

Water Away - en vätskedrivande örtkur

Så fungerar Water Away

Water Away är ett örtbaserat vätskedrivande kosttillskott som innehåller en kombination av 11 olika växtextrakt, vitaminer och mineraler. Dessa inkluderar vitamin B6 och kalium, samt extrakt av buchu-blad, maskrosrot, grönt te, tranbär, enbär, druvkärnor, spansk peppar, vattenmelon och äppelcidervinäger.

Alla dessa näringsämnen och örter har sin specifika funktion för att hjälpa till med att föra ut det bundna vätskeöverskottet i kroppen på ett hälsosamt sätt. Innehållet i produkten är baserat på traditionell användning av örter som även studerats inom modern forskning.

Buchu-blad har studerats för dess vätskedrivande egenskaper, samt för sin förmåga att stödja urinblåsan och njurarna (1).
Tranbär har en lång traditionell användning för att stödja urinvägarna och urinblåsan (2).
Maskros har länge använts traditionellt som ett urindrivande medel och för att lösa upp slaggämnen så att koppen lättare kan göra sig av med dom (3). Inom naturmedicin används örten även för att stödja lever och njurar (4).
Vattenmelon har studerats för sin förmåga att stödja njurarna och driva ut överskottsvätska (5).
Äppelcidervinäger används traditionellt för att hjälpa kroppen driva ut slaggprodukter och stödja en bra mineralbalans (6).
Grönt te är liksom allt te vätskedrivande och är dessutom rikt på många värdefulla näringsämnen (7).
Enbär används traditionellt som urindrivande och för att aktivera njurarna (8).
Spansk peppar är känt för att stimulera blodcirkulation och matsmältningen (8).
Druvkärnor är rika på polyfenoler som har värdefulla antioxidantiva egenskaper (9).

Lika viktigt som det är att föra ut det ohälsosamma vätskeöverskottet, är det att se efter balansen av mineraler och vitaminer. Örterna i sig innehåller många viktiga näringsämnen och dessutom är extra B6 och kalium tillsatt som har en stor betydelse för en hälsosam vätskebalans.

Varför samlar man på sig vätska?

Det finns många anledningar till varför man binder vätska i kroppen. Ett stor natriumintag (salt) kan bidra till att man samlar på sig mer vätska eftersom natrium binder vatten. Vitamin B6, Magnesium och kalium har motsatt effekt och motverkar ohälsosamma vätskeansamlingar i kroppen. En dålig kosthållning som är rik på snabba kolhydrater och fattig på näring kan vara en annan vanlig orsak. Vätskebalansen i kroppen påverkas av kolhydrater eftersom överskottet av energi från kolhydrater lagras som energireserv i musklerna i form av glykogen, vilket drar till sig vätska. Ju mer glykogen vi har lagrat, ju mer vätska samlas i kroppen.

En stillasittande livsstil, brist på fysisk aktivitet, hormonobalans och vissa mediciner kan vara andra anledningar till att man samlar vätska. Det är även viktigt att dricka tillräckligt med vatten och se till att stödja lymfsystemet, så att kroppen kan föra ut slagg och restprodukter ur kroppen tillsammans med den överflödiga vätskan. Stress kan också bidra till vätskeansamlingar i kroppen eftersom en hög produktion av hormonet kortisol bidrar till att man håller kvar natrium, samtidigt som kalium utsöndras.

När kan en vätskedrivande kur vara fördelaktigt?

När man binder vätska i kroppen kan det ge upphov till svullnad, uppblåsthet och stelhet, samt ett flertal extra kilon eftersom kroppen kan lagra upp till 4,5 extra liter vätska. Om du känner dig svullen utan anledning är chansen stor att det rör sig om att du har för mycket vätska bundet i kroppen. Då kan en vätskedrivande kur hjälpa till att föra ut det ohälsosamma överskottet. Det bästa är att samtidigt göra vissa livsstilsförändringar som nämnts här ovan för att motverka att inte problemet  kommer tillbaka efter det att kuren är över. Om du misstänker att du samlar på dig mycket vätska på grund av sjukdom så bör du självfallet kontakta din läkare.

Så intar du Water Away: Tillskottet används som en kur och rekommenderas att intas över 1 månads tid, följt av en paus i 3 veckor. Därefter kan man uppta kuren under ytterligare en månad om man har behov. 1 till 2 kapslar intas minst 30 minuter innan måltid tillsammans med vatten, 1 till 2 gånger per dag. Här hittar du fler produkter från Weightworld.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Buchu--South Africa's amazing herbal remedy: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9924759

(2) Cranberry juice capsules and urinary tract infection after surgery: results of a randomized trial: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25882919

(3) Örtmedicin - Naturens läkande kraft, Mic McMullen, ISBN: 91-630-9986-1, Sida: 91 Finns även att läsa på www.nnfs.se

(4) Vår örtabok, Allt om örter - från odling till användning, Författare Lesley Bremness, Bokförlag Rabén Prisma, ISBN 91-518-2782-4

(5) Evaluation of anti-urolithiatic and diuretic activities of watermelon (Citrullus lanatus) using in vivo and in vitro experiments. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29145146

(6) What is the apple cider vinegar detox? https://www.medicalnewstoday.com/articles/320930.php

(7) 10 Proven Benefits of Green Tea: https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-green-tea

(8) Vår örtabok, Allt om örter - från odling till användning, Författare Lesley Bremness, Bokförlag Rabén Prisma, ISBN 91-518-2782-4

(9) Plant polyphenols as dietary antioxidants in human health and disease: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835915/

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Kalle april 22, 2019 kl. 19:10

Dom ger grymt bra effekt!

Svara

2 Mikaela Bjerring april 23, 2019 kl. 09:13

Härligt att höra att du fått bra effekt.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: