– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren & Kocken och Bodystore –
Ljuvligt goda hemmagjorda chokladtryfflar som dessutom är riktigt enkla att göra. Denna variant är vegansk och fri från vitt socker, men självklart har dom fortfarande den där fylliga och krämiga chokladsmaken precis som tryfflar ska ha.

Ingredienser för chokladtryfflar (cirka 14 st):
- 100 gram mörk choklad (jag använde Renée Voltaire kokoschoklad 80 %)
- 1 dl kokosgrädde
- 1 msk kallpressad kokosolja
- Eventuellt smaksättning som t.ex. 1/2 tsk vaniljpulver eller apelsinzest efter tycke
- Raw kakao att rulla tryfflarna i

Gör så här:
- Hacka chokladen i mindre bitar.
- Värm upp kokosgrädden tills den börjar sjuda och ta sedan av kastrullen från värmen.
- Tillsätt den hackade chokladen och kokosoljan till kokosgrädden och rör om tills allt har smält till en jämn smet. Vill du smaksätta dina tryfflar så gör du det nu.
- Ställ in smeten i kylen. Efter cirka 30-40 minuter så kommer den att börja stelna. Håll koll på smeten och rör om lite då och då.
- När den är så pass fast att den går att forma gör du små bollar som du rullar i raw kakao.
- Om du hellre vill använda en silikonform för att forma dina tryfflar så hoppar du över steg 4 och 5. Häll istället upp smeten direkt i silikonformen och ställ in den i kylskåpet. När tryfflarna har stelnat tar du ut dom från formen och pudrar över raw kakao. Olika varianter av silikonformar kan du köpa på Bagaren och Kocken.
- Förvara dina chokladtryfflar i kylen tills dom ska serveras.

Relaterade inlägg:
Tack för receptet, ser riktigt mumsiga ut!
Trevligt att du uppskattade det. 🙂
Måste jag bara prova att göra nu till påsk! Tack för tipset. 🙂
Trevligt att du uppskattade receptet. 🙂
Ser fantastiskt goda ut! 🙂
Tack! 🙂 Dom blir riktigt goda.
Goda och enkla…..allt utom själva rullandet i händerna! Det smälte i handflatan, mycket snabbt!
Ja, man få vara snabb. Det lättaste är att nypa till formen och sen rulla dom slätare i kakaon. 🙂