– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Ljuvligt goda hemmagjorda chokladtryfflar som dessutom är mycket snabba och enkla att göra. Denna varianten är vegansk och sockerfri, med en djup, fyllig och krämig chokladsmak precis som tryfflar ska ha.

Ingredienser (cirka 12 st):
- 150 gram mörk choklad (jag använde Renée Voltaire kokoschoklad 80 %)
- 1 dl kokosgrädde
- 1 msk kallpressad kokosolja
- Eventuellt smaksättning som t.ex. 1/2 tsk vaniljpulver eller apelsinzest av 1 st apelsin.
- Raw kakao att rulla tryfflarna i
Gör så här:
- Hacka chokladen i mindre bitar.
- Värm upp kokosgrädden tills den börjar sjuda och ta sedan av kastrullen från plattan.
- Tillsätt den hackade chokladen och kokosoljan till kokosgrädden och rör om tills allt har smält samman till en jämn smet. Vill du smaksätta dina tryfflar så gör du det nu.
- Ställ in smeten i kylen. Efter cirka 30-40 minuter så kommer den att börja stelna. Håll koll på smeten och rör om lite då och då tills den är så pass fast att den går att forma. Gör små tryffelbollar och rulla dom i raw kakao.
- Förvara tryfflarna i kylen tills dom ska serveras.
Tack för receptet, ser riktigt mumsiga ut!
Trevligt att du uppskattade det. 🙂
Måste jag bara prova att göra nu till påsk! Tack för tipset. 🙂
Trevligt att du uppskattade receptet. 🙂
Ser fantastiskt goda ut! 🙂
Tack! 🙂 Dom blir riktigt goda.
Goda och enkla…..allt utom själva rullandet i händerna! Det smälte i handflatan, mycket snabbt!
Ja, man få vara snabb. Det lättaste är att nypa till formen och sen rulla dom slätare i kakaon. 🙂