– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Ljuvligt goda hemmagjorda chokladtryfflar som dessutom är riktigt snabba och enkla att göra. Denna varianten är vegansk, fri från vitt socker, men självklart har dom fortfarande den där fylliga och krämiga chokladsmaken precis som tryfflar ska ha.
Ingredienser för chokladtryfflar (cirka 14 st):
- 100 gram mörk choklad (jag använde Renée Voltaire kokoschoklad 80 %)
- 1 dl kokosgrädde
- 1 msk kallpressad kokosolja
- Eventuellt smaksättning som t.ex. 1/2 tsk vaniljpulver eller apelsinzest efter tycke
- Raw kakao att rulla tryfflarna i
Gör så här:
- Hacka chokladen i mindre bitar.
- Värm upp kokosgrädden tills den börjar sjuda och ta sedan av kastrullen från värmen.
- Tillsätt den hackade chokladen och kokosoljan till kokosgrädden och rör om tills allt har smält samman till en jämn smet. Vill du smaksätta dina tryfflar så gör du det nu.
- Ställ in smeten i kylen. Efter cirka 30-40 minuter så kommer den att börja stelna. Håll koll på smeten och rör om lite då och då.
- När den är så pass fast att den går att forma gör du små bollar som du rullar i raw kakao.
- Förvara dina chokladtryfflar i kylen tills dom ska serveras.
Relaterade inlägg:
Tack för receptet, ser riktigt mumsiga ut!
Trevligt att du uppskattade det. 🙂
Måste jag bara prova att göra nu till påsk! Tack för tipset. 🙂
Trevligt att du uppskattade receptet. 🙂
Ser fantastiskt goda ut! 🙂
Tack! 🙂 Dom blir riktigt goda.
Goda och enkla…..allt utom själva rullandet i händerna! Det smälte i handflatan, mycket snabbt!
Ja, man få vara snabb. Det lättaste är att nypa till formen och sen rulla dom slätare i kakaon. 🙂