Veganska chokladtryfflar

by Mikaela Bjerring on 15 april, 2019 · 8 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -

in IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Laktosfritt, LCHF, Recept, Sockerfritt, Vegansk / Vegetarisk kost

Ljuvligt goda hemgjorda chokladtryfflar som dessutom är mycket enkla och snabba att göra. Denna varianten är vegansk och sockerfri, med en djup, fyllig och krämig chokladsmak precis som tryfflar ska smaka.

Veganska chokladtryfflar recept

Detta behöver du (ca 12 st)

Gör så här:

  • Hacka chokladen i mindre bitar.
  • Koka upp kokosgrädden och ta sedan av kastrullen från plattan.
  • Tillsätt den hackade chokladen och kokosoljan till kokosgrädden och rör om tills allt har smält samman till en jämn smet. Vill du smaksätta dina tryfflar så är det nu du ska göra det.
  • Ställ in smeten i kylen. Efter ca 30-40 minuter så kommer den att börja stelna. Håll koll på smeten och rör om lite då och då tills den är så pass fast att den går att forma. Gör små tryffelbollar och avsluta med att rulla dom i kakao.
  • Förvara tryfflarna i kylen tills dom ska avnjutas.

Relaterade inlägg:

 

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Anja april 16, 2019 kl. 11:28

Tack för receptet, ser riktigt mumsiga ut!

Svara

2 Mikaela Bjerring april 17, 2019 kl. 10:24

Trevligt att du uppskattade det. 🙂

Svara

3 Malin C april 16, 2019 kl. 21:19

Måste jag bara prova att göra nu till påsk! Tack för tipset. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring april 17, 2019 kl. 10:23

Trevligt att du uppskattade receptet. 🙂

Svara

5 Karro april 17, 2019 kl. 10:19

Ser fantastiskt goda ut! 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring april 17, 2019 kl. 10:22

Tack! 🙂 Dom blir riktigt goda.

Svara

7 Åse april 19, 2019 kl. 09:25

Goda och enkla…..allt utom själva rullandet i händerna! Det smälte i handflatan, mycket snabbt!

Svara

8 Mikaela Bjerring april 19, 2019 kl. 13:25

Ja, man få vara snabb. Det lättaste är att nypa till formen och sen rulla dom slätare i kakaon. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: