Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

WellAware Collagen Beauty

av | sep 15, 2020 | Blogg, Huden, Hudvård inifrån, Kosttillskott | 4 Kommentarer

– I samarbete med WellAware – Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Wellaware.se –

WellAware Collagen Beauty är ett kosttillskott för hud, hår och naglar som består av 100 % hydrolyserat kollagen, helt utan tillsatser. Ett smakneutralt pulver som kan blandas med valfri vätska, varm som kall.

WellAware Collagen Beauty

Närmare en tredjedel av allt protein i kroppen består av kollagen och bortsett från vatten är det den mest dominerande substansen i vår kropp. Det är ett mycket komplext fiberprotein som underhåller styrka och flexibilitet i kroppens vävnader. Kollagen finns framförallt i stödjevävnad och utgör en viktig struktur i bindväv, hår, hud, naglar, leder, brosk, muskler och ligament. Hela 70 procent av huden består av kollagen.

Kollagen i huden, håret och naglarna

I huden bildas kollagen i det mellersta hudlager, dermis (läderhuden). Där samarbetar det med elastin för att bilda en stark, slät och smidig hudstruktur. Kollagenet fungerar både som ett slags lim och fyllnadsmaterial. I takt med att vi åldras minskar hudens naturliga produktion av kollagen. Det resulterar i att huden blir tunnare, linjer, fåror och rynkor uppstår. Huden förlorar även spänst och blir slappare både på kroppen och ansiktet. Det kan även uppstå åldersfläckar som kan upplevas missprydande. Även håret och naglarna påverkas av den minskade tillgången av kollagen eftersom det behövs för att gör håret och naglarna friska och starka.

Kollagen som kosttillskott

På senare år har det forskats mycket på hur tillskott av kollagen påverkar huden, håret, naglarna och andra kollagenrika vävnader i kroppen. Flera oberoende studier har visat att kollagen som tillskott kan göra hår och naglar starkare och förbättra hudens fuktnivå, elasticitet, släthet och densitet (1) (2) (3). Det bästa är så klart att prova själv och se hur du upplever effekten. Man får räkna med att det tar 1-3 månader tills man kan se och känna resultat. Om man intar kollagen som tillskott är det av betydelse att det är hydrolyserat, vilket innebär att det brutits ner till peptidlängder. Det ger en bättre biotillgänglighet och gör att kroppen kan ta upp det och utnyttja det rätt (4).

Kollagenpulvret Collagen Beauty från WellAware består av 100 % hydrolyserat kollagen från nötursprung (bovin). Det kan blandas med valfri dryck (varm eller kall). Man kan även tillsätta det i smoothie, proteindrinken, yoghurten eller gröten. Det är värmestabilt och har en neutral smak och doft, vilket gör det mycket lättanvänt. Collagen Beauty finns att köpa på wellaware.se och om du använder rabattkod ”MIKAELA25” så får du 25 % rabatt på hela sortimentet.

 

Källor och Referenser:

(1) A Collagen Supplement Improves Skin Hydration, Elasticity, Roughness, and Density: Results of a Randomized, Placebo-Controlled, Blind Study. Published online 2019 Oct 17. doi: 10.3390/nu11102494. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6835901/

(2) A Dermonutrient Containing Special Collagen Peptides Improves Skin Structure and Function: A Randomized, Placebo-Controlled, Triple-Blind Trial Using Confocal Laser Scanning Microscopy on the Cosmetic Effects and Tolerance of a Drinkable Collagen Supplement. 2020 Feb;23(2):147-152. doi: 10.1089/jmf.2019.0197. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32017646/

(3) Beneficial effects of food supplements based on hydrolyzed collagen for skin care (Review). 2020 Jul;20(1):12-17. doi: 10.3892/etm.2019.8342. Epub 2019 Dec 17. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32508986/

(4) Enzymatic Hydrolysis of a Collagen Hydrolysate Enhances Postprandial Absorption Rate—A Randomized Controlled Trial.Published online 2019 May 13. doi: 10.3390/nu11051064. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6566347/

 

Relaterade inlägg:

4 Kommentarer

  1. Caroline

    Har tagit kollagen nu i över ett år och känner stor skillnad. Min hud är så mycket bättre! Kommer aldrig att sluta <3

    Svara
  2. Magda

    Det är så bra!

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close