Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

WellAware Beauty Nova för hud, hår och naglar

av | feb 13, 2020 | Blogg, Huden, Hudvård inifrån, Naturlig skönhet | 4 Kommentarer

– I samarbete med WellAware –  Sidan innehåller reklam genom länkar till WellAware – 

Hur huden, håret och naglarna mår börjar från insidan. En ren och näringstät kost, tillräckligt med vatten, frisk luft, bra sömn och stresshantering är alla faktorer som påverkar. Det finns även en del näringsämnen som spelar en extra stor roll just för hudens, hårets och naglarnas välmående.

Wellaware Beauty Nova för hud, hår och nag

Wellaware Beauty Nova multikomplex är ett kosttillskott i kapselform som innehåller kollagen, C-vitamin, zink, biotin, selen, hirsextrakt, druvkärnextrakt och tallbarsextrakt. Ingredienser som samtliga bidrar till mjuk och smidig hud, starka naglar och frisk hår. Med andra ord en riktig skönhets-boost.

Kollagen är det protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. Med åldern blir nedbrytningen större än nybildningen, vilket på huden kan visa sig genom att linjer, rynkor och pigmentförändringar uppstår. Den blir även mer oelastisk och förlorar lyster. Hår och naglar påverkas genom att bli tunnare och skörare.

C-vitamin är en antioxidant som medverkar i hudens kollagenproduktion. Som alla antioxidanter bidrar den till att motverka skador som fria radikaler kan orsaka i form av oxidativ stress. På huden kan det visa sig som rynkor, ojämn hudton och minskad elasticitet.

Zink är en viktig mineral och antioxidant som medverkar i en lång rad kroppsprocesser. Inte minst bidrar zink till att bibehålla normal hud, hår och naglar. Faktum är att 20 procent av kroppens zink återfinns i huden som snabbt reagerar på brist.

Biotin, vitamin B7 är också känt som vitamin H, ett namn som det fått från tyskan ”haar” och ”haut” (hår och hud) eftersom det är ett sådant betydelsefullt näringsämne just för huden och håret. Brist på vitaminet är känt för att bidra till sämre hudkvalité och sköra naglar.

Selen är en annan viktig mineral och antioxidant som hjälper till att förhindra att fria radikaler bryter ner våra celler i förtid. Det är ett mineral som bland annat är känt för sin betydelse för friskt hår och starka naglar.

Utöver dessa näringsämnen så innehåller produkten som nämnt ovan även hirsextrakt, druvkärnextrakt och tallbarrextrakt som bidrar med extra näring och vård inifrån. Se också till att vårda huden utifrån genom att använda bra och ren hudvård som ger näring, fukt och skydd från alla yttre påfrestningar. Ett bra solskydd är här otroligt viktigt för att motverka att huden åldras i förtid.

Den rekommenderade dosen av Beauty Nova collagen & multikomplex är 2 kapslar per dag. Burken innehåller 90 kapslar, vilket ger 45 dagsdoser. Produkten kan du köpa på wellaware.se

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Kattis

  Bra att tillskottet är i kapslar. Jag tagit kollagen i pulver nu under 6 månader och upplever stor skillnad på huden, men det är inte gott! kapslar är bättre. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag har hört att många föredrar kapslar när det kommer till kollagen, så det är bra att det finns det alternativet.

   Svara
 2. Laila

  Tack för tipset!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close