Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Så enkelt gör du egna lotionbars

av | sep 7, 2020 | Blogg, Kroppsvård, Naturlig skönhet, Recept Hår- och hudvård | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Lotionbars är hudkräm i fast form som smälter när den masseras mot huden. Här följer hur du kan göra dina egna med enbart ekologiska ingredienser. Härligt mjukgörande, vårdande, skyddande och återfuktande.

Så enkelt gör du egna lotionbars

Ingredienserna i dessa lotionbars är stabila fetter och vax som har många fördelar för huden. Här har jag använt mig av kakaosmör, kallpressad sesamolja, bivax och eterisk lavendelolja. Om man vill kan man byta ut sesamoljan mot kokosolja.

Kakaosmör är fuktbevarande och hjälper till att öka smidigheten och spänsten i huden. Fantastiskt bra för torr och narig hud som skriker efter fukt. Kakaosmöret innehåller även E-vitamin som verkar hudläkande och polyfenoler som är känt för att skydda huden mot solskador.

Bivax lägger sig som en skyddande hinna samtidigt som huden fortfarande kan andas. Den verkar antiinflammatorisk och bidrar till att huden lättare kan behålla fukt.

Kallpressad sesamolja innehåller nästan lika delar enkelomättade och fleromättade fetter och är rik på antioxidanter. Den innehåller E-vitamin och en lång rad mineraler inklusive zink som spelar en stor roll för hudens välmående. Man hittar även sesamol och sesamin som är unika för sesamoljan. Dessa ämnen har man sett ger en skyddande effekt mot hudförändringar och fria radikaler.

Kallpressad kokosolja absorberas lätt och gör huden len och återfuktad. Kokosolja är även rik på antioxidanter som skyddar och stärker huden.

Ingredienser för 100 g lotionbars:

Du kan dubbla eller trippla satsen beroende på hur många du vill göra. För att göra fastare eller mjukare lotionbars minskar eller ökar du andelen bivax.

Så här gör du:

 1. Smält alla ingredienser i ett vattenbad.
 2. När alla fetter är flytande stänger du av värmen, tillsätter eterisk olja, rör om och häller upp i silikonformar. Jag föredrar själv mindre formar som ger små lotionbars för ett användningstillfälle. Du hittar en mängd olika silikonformar här.
 3. Sätt in silikonformen i frysen i cirka 30 minuter så dom sätter sig snabbare, vilket också motverkar att de blir gryniga. Ta sedan ut formen från frysen och låt dom stå i rumstemperatur i cirka 24 timmar tills helt fasta.
 4. Vänd på formen och kläm ut dina lotionbars. Skulle dom kännas svåra att få ut så kan du sätta in formen i frysen en stund och prova igen.
 5. Förvara dina lotionbars i en glasburk. De stabila fetterna gör att de håller sig bra i minst ett halvår.

 

Relaterade inlägg:

8 Kommentarer

 1. Maja

  Så fina! <3

  Svara
 2. Laila

  Vilken bra idé! De ska jag göra. 🙂

  Svara
 3. Amanda A.

  Tack för tipset det måste jag prova. 🙂

  Svara
 4. Anja

  Så söta <3

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close