Så kan du själv göra antibakteriellt fotspray

by Mikaela Bjerring on 4 september, 2016 · 0 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

in Aromaterapi, Blogg, Fotvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet, Träning

Att göra sin egen antibakteriella fotspray är riktigt enkelt. Det blir dessutom mer ekonomiskt och du slipper kemikalier och andra ämnen som du inte vill utsätta din kropp för. Perfekt att använda som fotdeodorant och skodeodorant för att hålla fötter och skor fräscha och väldoftande. Dessutom kan fotsprayen hjälpa till att förebygga fotsvamp.

Göra egen antibakteriell fotspray - fotdeodorant

Detta behöver du:

Blanda samtliga ingredienser i en sprayflaska och skaka om innan användning. Spraya direkt på fötterna eller skorna för att eliminerar svamp- och bakterietillväxt som kan orsaka dålig lukt. Skorna sprayar du med fördel på kvällen så de kan lufttorka under natten.

Eterisk Tea tree olja

Eterisk tea tree olja används traditionellt för sina antibakteriella och svampdödande egenskaper. Den är därför perfekt för att motverka virus, bakterier och svamp. Eterisk tea tree kan t.ex vara effektiv att använda på insektsbett, vid hudinfektioner, samt vid förkylningar och influensa. Det är även en olja som är en vanlig ingrediens i tandkrämer, munvatten samt hår- och hudvårdsprodukter.

Eterisk Citronolja

Eterisk citronolja är ett underbart antibakteriellt medel med en frisk citrusdoft. Det är en olja som bland annat används traditionellt för att bekämpa bakterie- och virusinfektioner. Eterisk citronolja är dessutom den idealiska oljan för att friska upp sinnet och används inom aromaterapi för att förbättra koncentrationen.

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du här

Relaterade inlägg:

 

Spara

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: