Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Dofterna som ger dig bättre koncentration

av | jul 3, 2016 | Aromaterapi & Eteriska oljor, Ayurveda, Blogg, Huskurer - Husmorstips, Psykisk hälsa | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Har du svårt att koncentrera dig och fokusera på vad du måste göra? I så fall kan du ta hjälp av ditt luktsinne. Här följer exempel på dofter, eteriska oljor som inom aromaterapi används för att stilla sinnet, öka energin och främja koncentrationen.

Dofterna som ger dig bättre koncentration

Eterisk citronolja för bättre koncentration

Eterisk citronolja är flitigt använd inom aromaterapi och har många fantastiska användningsområden. Det är en olja som är väldigt populär för sin rena och fräscha doft. På grund av citronoljans starka antibakteriella egenskaper är det en idealisk doft för offentliga miljöer och arbetsplatser där många människor möts. Citronolja är även utmärkt att använda i samband med studier och kontorsjobb då den länge använts traditionellt för att hjälpa inlärningen, samt för att öka koncentrationen och energin.

Eterisk eukalyptusolja för bättre koncentration

Eterisk eukalyptusolja är högt uppskattad inom aromaterapi för dess rogivande, avslappnande och stimulerande egenskaper. Det är en doft som traditionellt används för att främja positiva känslor och som kan användas för att höja koncentrationen och skärpa tankeverksamheten. Inom kinesisk medicin används eukalyptusolja för att öka handlingskraften, skarpsyntheten och förmågan att se lösningar. Så om du känner att tröttheten börjar ta över, koncentrationen börjar svikta och du har svårt att komma till ro så kan det vara väl värt att prova eukalyptusolja.

Eterisk rosmarinolja för bättre koncentration

Eterisk rosmarinolja är en värmande olja som inom aromaterapi ofta används vid nervös utmattning, emotionell apati, depression och stress. Rosmarinolja har traditionellt även använts för att stödja minnet, öka koncentrationen och för att minska både fysisk och mental trötthet. Eftersom rosmain är stimulerande kan den med fördel användas på dagen, men bör undvikas på kvällen.

Eterisk lavendelolja för bättre koncentration

Eterisk lavendelolja har en lugnande effekt på sinnet. Om du känner dig rastlös, har svårt att sitta still och fokusera så kan doften av lavendel hjälpa dig. Inom aromaterapi används lavendelolja bland annat för att lugna nerverna, rensa sinnet och för att främja bättre koncentration. Lavendel är en av de få eteriska oljor som kan appliceras outspädd direkt på huden. Du kan till exempel massera in några droppar på handlederna eller så kan du tillsätta några droppar lavendelolja i en aromalampa och låta doften spridas i rummet.

Kombinationer av eteriska oljor

De eteriska oljorna kan användas var för sig, eller så kan man kombinera flera oljor och på så sätt utnyttja egenskaperna av många dofter samtidigt. För att sprida dofterna i rummet är det ulimata att använda en aromalampa. Här följer exempel på några kombinationer.

Alternativ 1
5 droppar citron
5 droppar rosmarin

Alternativ 2
4 droppar citron
3 droppar eukalyptus
3 droppar Rosmarin

Alternativ 3
5 droppar lavendel
5 droppar citron

 

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du här

 

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Kerstin

  Så intressant! jag har lavendelolja hemma så ska ta med den till kontoret. 🙂

  Svara
 2. Tina

  Aromaterapi och olika eteriska oljor är verkligen intressant och bra till mycket. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja eteriska oljor ska definitivt inte underskattas. 🙂

   Svara
 3. Mia L

  Tack för tipset! Ska absolut prova 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Låt mig gärna veta vad du tycket om du nu testar. 🙂

   Svara
 4. Mia L

  Fungerar fantastisk bra!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close