4 naturliga tips för glansigt hår

by Mikaela Bjerring on 27 juli, 2016 · 6 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Ett välmående, frisk och glansigt hår börjar inifrån med bra näring som får håret, huden och naglarna att bli starka och friska. Men visst kan man även påverka mycket från utsidan. Här följer 4 naturliga tips om hur du kan få glansigare hår med några enkla medel.

4 naturliga tips för glansigt hår

Askorbinsyra för glansigare hår

Askorbinsyra är ren C-vitamin som kan användas för att öka glansen i håret, speciellt blont hår. Tvätta håret som vanligt och använd följande som ett sista sköljvatten. Ta en skål och fyll med 1 liter kallt vatten och blanda i 2 tsk askorbinsyra. Om du har långt hår så kan du doppa längderna först och sen hälla resten av vattnet över hela håret. Det kan även vara lättare att doppa huvudet i sköljvattnet eller hälla det över håret när du står framåtlutad. Se bara till att få det över hela håret och hårbotten.

Rosmarinolja för glansigare hår

Eterisk rosmarinolja är helt fantastiskt för att få glansigt hår. Ta en skål och fyll med 1 liter kallt vatten och tillsätt 10 droppar eterisk rosmarinolja. Använd för att ge håret och hårbotten en sista sköljning. Återförsäljare av eterisk rosmarinolja hittar du här.

Hårolja som ger volym, vård och glans

Dr. Hauschkas Hårolja är en stärkande hårbehandling som ger håret och hårbotten mycket kärlek. Idealiskt för hår som lätt blir torrt, livlöst och snabbt får kluvna toppar. Det är en hårolja som innehåller en kombination av olika växtoljor samt kamomillblomma, eterisk rosmarinolja och neemblad som stärker håret. Resultatet blir mjukt, luftigt och glansigt hår. Håroljan är lätt att applicera och lätt att tvätta ur. Fukta håret och massera in hårolja i hårbotten och längder. Vira en handduk om och låt verka i ca 20 minuter. Tvätta sedan håret 2 gånger med ett naturligt schampo. Återförsäljare av Dr. Hauschkas hårolja hittar du här.

Äppelcidervinäger för glansigare hår

Äppelcidervinäger för att öka glansen i håret är en gammal välbeprövad huskur. 1 del äppelcidervinäger blandas med 10 delar kallt vatten. Använd som ett sista sköljvatten för hår och hårbotten. Oroa dig inte för vinägerdoften, den försvinner när håret torkar. Ekologisk äppelcidervinäger hittar du här.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Lena H juli 28, 2016 kl. 08:33

Eterisk rosmarinolja är helt gudomlig! Brukar använda den i min aromalampa, luktar så gott och så blir man alert av den. Ska prova ditt tips och använda den i håret. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 29, 2016 kl. 15:35

Eterisk rosmarinolja är bra för mycket. Även fantastisk som du sa för att bli alert och för att reducera stress. 🙂

Svara

3 Kerstin juli 29, 2016 kl. 10:25

Tack för tipsen, ska absolut prova.

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 30, 2016 kl. 11:26

Trevligt att du uppskattade tipsen! 🙂

Svara

5 Marika S juli 31, 2016 kl. 12:32

Härliga tips! Ska absolut prova! 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring augusti 1, 2016 kl. 20:27

Underbart Marika! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: