4 naturliga tips för glansigt hår

by Mikaela Bjerring on 27 juli, 2016 · 3 comments

in Blogg, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Ett välmående, frisk och glansigt hår börjar inifrån med bra näring som får håret, huden och naglarna att bli starka och friska. Men visst spelar det även en roll hur man tar hand om sin utsida. Här följer några naturliga tips om hur du kan få glansigare hår med några enkla medel.

Tips för glansigt hår

Askorbinsyra för att ge håret glans

Askorbinsyra är ren C-vitamin som kan användas för att få glansigt hår, speciellt blont hår. Ta en skål och fyll med 1 liter kallt vatten och blanda i 2 tsk askorbinsyra. Om du har långt hår så kan du doppa längderna först och sen hälla resten av vattnet över hela håret. Det kan även vara lättare att doppa huvudet i sköljvattnet eller hälla det över håret när du står framåtlutad. Se till att få det över hela håret och hårbotten.

Rosmarinolja för glansigare hår

Eterisk rosmarin olja är helt fantastisk för att få glansigt hår. Ta en skål och fyll med 1 liter vatten och tillsätt 10 droppar eterisk rosmarinolja. Använd för att ge håret och hårbotten en sista sköljning. Återförsäljare av eterisk rosmarinolja hittar du här.

Hårolja som ger volym, vård och glans

Dr. Hauschkas Hårolja är en stärkande hårbehandling som ger håret och hårbotten mycket kärlek. Idealiskt för hår som lätt blir torrt, livlöst och snabbt får kluvna toppar. Det är en hårolja som innehåller en kombination av olika växtoljor samt kamomillblomma, rosmarinolja och neemblad som stärker håret. Resultatet blir mjukt, luftigt och glansigt hår. Håroljan är lätt att applicera och lätt att tvätta ur. Fukta håret och massera in hårolja i hårbotten och längder. Vira en handduk om och låt verka i ca 20 minuter. Tvätta sedan håret 2 gånger med ett naturligt schampo. Återförsäljare av Dr. Hauschkas Hårolja hittar du här.

Äppelcidervinäger för glansigare hår

1 del äppelcidervinäger blandas med 10 delar kallt vatten. Använd som ditt sista sköljvatten över hår och hårbotten. Oroa dig inte för vinägerdoften, den försvinner när håret torkar.

Relaterade inlägg:Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Lena H juli 28, 2016 kl. 08:33

Eterisk rosmarinolja är helt gudomlig! Brukar använda den i min aromalampa, luktar så gott och så blir man alert av den. Ska prova ditt tips och använda den i håret. 🙂

Svara

2 Kerstin juli 29, 2016 kl. 10:25

Tack för tipsen, ska absolut prova.

Svara

3 Marika S juli 31, 2016 kl. 12:32

Härliga tips! Ska absolut prova! 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: