Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Därför vill du ha akutdroppar i beredskap

av | jul 26, 2016 | Fysisk hälsa, Hälsa, Psykisk hälsa, Stresshantering | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Vi kan alla någon gång drabbas av starka känslor så som nervositet, ångest, ilska, oro och sorg som innebär en påfrestande emotionell stress. Dr. Bachs akutdroppar kan då bli din räddning så att du snabbt kan få tillbaka lugnet och kontrollen över dina känslor.

Därför vill du ha akutdroppar i beredskap

Om Dr. Bach och akutdropparna

Five Flower Remedy som även kallas ”Räddningsdroppar” eller ”Akutdroppar” är en fantastisk produkt och den mest kända av alla Dr Bachs blomessenser. Det är ett medel som man kan ta hjälp av vid emotionella krissituationer som kräver “första hjälpen”, när man t.ex. känner stress, oro, nervositet, sorg, chock, ilska eller andra tillfällen då man behöver lugna nerverna och komma i känslomässig balans. Dropparna kan även vara hjälpsamma vid huvudvärk och mensvärk. De kan också användas utvärtes vid t.ex. småsår, insektsbett, solsveda och blåsor.

Den välkände och omtalade Dr. Edward Bach upptäckte fantastiska egenskaper hos vilda och giftfria blommor under sina år som väletablerad allmänläkare, immunolog, bakteriolog och homeopat. Av dessa blommor framställde han 38 olika preparat – blomessenser. Bland annat blandade han 5 av dessa till ett naturligt medel för att använda vid känslomässig stress ”akuta situationer”. Behandlingen kallade han för ”akutdroppar” (rescue remedy). Dropparna kan användas för att på ett naturligt och milt sätt hjälpa till att skapa balans i känslolivet, genom att återställa obalansen i kroppens kemi som uppstår vid olika påfrestningar och starka känslor. Blomessenser som vid negativa sinnestillstånd stödjer kroppens emotionella balans, så att positiva känslor kan kopplas på. Dr. Edward Bach ansåg att god hälsa grundar sig i en emotionell balans och ett sunt sinne. Lika uppskattade som dropparna var då, är dom än idag.

”Sjukdom är inte av naturlig härkomst, utan kommer från brist på balans mellan kropp, sinne och själ” – Dr. Edward Bach

Akutdropparna innehåller:

 • Solvändeväxt: För att hålla skräck och panik i schack vid oväntade situationer.
 • Klematis: För att hålla sig alert, klartänkt och för att sinnet ska vara kopplat till verkligheten.
 • Körsbärsplommon: För att lindra vid trauma, desperation och förebygga chock.
 • Impatiens (balsaminväxt): För att lösa spänningar, ångest och stress samt vid muskelsmärtor och kramp.
 • Madagaskarstjärna: För att hjälpa kroppen att återhämta sin känslomässiga, fysiska och mentala struktur, samt för att lindra ångest och smärta.

Vid stress och okontrollerade känslor

Vi kan alla någon gång finna oss i nödsituationer eller kriser som gör att känslorna tar över och vi förlorar kontrollen. Det kan var innan en tenta, anställningsintervju, när vi ska hålla föredrag, stå på scenen, ta körkort eller gå till tandläkaren. Det kan även vara när man befinner sig under hög stress, fått dåliga nyheter, känner sorg, eller när man av någon annan anledning går igenom en känslomässigt jobbig period. Dessa droppar kan då intas för att hjälpa dig att snabbt hitta lugnet och en stabilare sinnestillvaro.

Vid huvudvärk och mensvärk

Akutdropparna kan vara värda att prova vid huvudvärk och mensvärk. Ta dropparna när du känner att värken kommer smygande.

Vid småsår och insektsbett

Akutdropparna är ett universalmedel mot klåda, brännsår, blåmärken, hudirritation, insektsbett m.m. Helt oumbärligt på sommaren när myggorna attackerar. Smörj akutdropparna på dina myggbett och redan efter några minuter lindras klådan.

Vid solsveda och blåsor

Akutdropparna kan användas utvärtes om du bränt dig i solen eller på spisen. Massera in dropparna på det brända området.

Vid stukning

Om du råkar ut för en stukning så kan du massera in akutdropparna på det drabbade området eller göra ett omslag med dropparna.

Dosering av akutdropparna

4 droppar kan intas vid behov när som helst under dagen om man skulle uppleva emotionell stress. Är man inne i en jobbig period så är det rekommenderat att ta fyra droppar fyra gånger dagligen. Känner man extrem obalans kan man ta 10 droppar morgon och kväll. Det bästa sättet att ta dropparna är att applicera dom under tungan eftersom kroppen då kan ta upp dom snabbare och de börjar verka inom några minuter. Du kommer fort att känna dig lugnare och mer samlad, vilket gör att du kan hantera situationen mycket bättre. För utvärtes bruk så tar du några droppar och applicerar på området du vill behandla.

Det är praktiskt att alltid ha en flaska akutdroppar i beredskap ifall något oväntat skulle inträffa. Medlet är naturligtvis inte avsett att ersätta annan medicinsk hjälp (om sjukvård skulle behövas), men det kan utan tvivel hjälpa som ett akutmedel när känslorna gör uppror. Du kan använda dropparna så mycket och så länge du vill. Dom är inte vanebildande och ger inga biverkningar. Fungerar för både människor och djur.

 

Återförsäljare av akutdroppar hittar du här

 

Källor och Referenser:

Om Dr Bach: http://bachcentre.com/centre/remedies.htm

Dr Bach blomsterterapi: http://www.skepdic.com/bachflower.html

Dr Bach Blomessenser: http://www.aromacreative.se/blomessenser-i-73.aspx

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

4 Kommentarer

 1. Evy

  Dom dropparna är helt fantastiska! Använt dom vid behov under flera år, verkligen droppar som räddar när känslorna blir svåra att kontrollera.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Verkligen fantastiska droppar när man känner känslomässig stress. Underbart att dom hjälpt dig under åren.

 2. Sanna

  Underbara droppar!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close