– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept för en hemmagjord jordnötsfudge som är snabb och enkel att göra och riktigt god. En nyttigare variant som endas innehåller 4 ingredienser. Fri från vitt socker och mjölkprodukter.
Ingredienser:
- 1 1/2 dl jordnötssmör
- 2/3 dl fibersirap eller kokossirap
- 1 dl kallpressad kokosolja
- 4 krm vaniljpulver
Så här gör du:
- Mät upp sirapen i en kastrull. Värm upp den tills den börjar sjuda och ta sedan av den från värmen.
- Tillsätt kokosolja, jordnötssmör och vaniljpulver till sirapen och rör om ordentligt tills allt blandats väl.
- Häll upp smeten i små silikonformar, ischokladformar eller en form klädd med bakplåtspapper, i storlek cirka 10 x 20 cm. Du kan till exempel använda en matlåda. Ställ in formen i kylskåpet och låt den stelna i ett par timmar.
- Förvara jordnötsfudgen i kylskåpet tills den ska ätas.
Relaterade inlägg:
- Hampaproteinbars med smak av vanilj
- Chokladkrisps med quinoapuffar och hampafrön
- Grön matcha latte
- ”Nutella” på ett hälsosammare vis
Åh vad gott det där såg ut!! 🙂
Så gott och så otroligt lätta att göra. 🙂
Eller så använder man honung istället och slipper att smälta sakerna då är det bara att röra ihop allt med en gång! 🙂
Visst kan man använda vilken sötning man vill. 🙂