Pepparkakskryddad chiapudding

by Mikaela Bjerring on 14 december, 2016 · 0 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Superfoods

Härliga smaker av kanel, kryddnejlika, ingefära och kardemumma hör julen till, så därför tänkte jag bjuda på ett recept på pepparkakskryddad chiapudding. Passar lika bra som frukost, mellanmål eller som dessert.

Pepparkakskryddad chiapudding
Mitt i julstöket så kan det vara skönt att göra det lite lätt för sig, så här följer ett enkelt recept som kräver minimalt med tid. Ett par minuter för tillredning och ett par timmar i kylen är allt som krävs. Sen är det bara att njuta av härliga julsmaker.

Detta behöver du (1 portion):

Gör din egen pepparkakskrydda:

  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 1/2 msk kardemumma
  • 1/2 msk malen kryddnejlika

Så här gör du:

  1. Blanda ihop alla ingredienser väl och häll upp i en liten skål.
  2. Sätt in i kylen och låt svälla i ett par timmar eller över natten.
  3. Toppa med frysta lingon och kokoschips.

Tips! Om du vill lyxa till det lite eller göra en läcker dessert så kan du toppa med vispad kokosgrädde innan du strör över frysta lingon och kokoschips. Om du vill ha den sötare kan du tillsätta lite kokossirap eller fibersirap (söt som sirap, men innehåller endast 5 procent sockerarter och hela 70 procent prebiotiska fibrer).

Relaterade inlägg:

 

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: