– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Härliga smaker av kanel, ingefära, kryddnejlika och kardemumma hör julen till, så därför tänkte jag bjuda på ett recept för pepparkakskryddad chiapudding. Passar lika bra som frukost som mellanmål.
Mitt i julstöket så kan det vara skönt att göra det lite lätt för sig, så här följer ett enkelt recept som kräver minimalt med tid. Ett par minuter för tillredning och ett par timmar i kylen är allt som behövs. Sen är det bara att njuta av din chiapudding med härliga julsmaker.
Ingredienser: (1 portion):
- 2 dl mjölkdryck (jag kan rekommendera hasselnötsmjölk eller kokosmjölk)
- 2 msk chiafrön
- 2 msk riven kokos
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk pepparkakskrydda (se recept nedan)
- 1/2 tsk kokossirap, yaconsirap eller fibersirap
- Topping: Frysta lingon och vispad kokosgrädde
Så här gör du:
- Blanda ihop alla ingredienser väl och häll upp i en liten skål.
- Sätt in i kylen och låt svälla i ett par timmar eller över natten.
- Toppa med frysta lingon och kokosgrädde.
Gör din egen pepparkakskrydda:
- 1 del ceyolonkanel
- 1 del ingefära
- 1/2 del kardemumma
- 1/2 del malen kryddnejlika
Om du vet med dig att det kommer att gå åt en hel del pepparkakskrydda under julen, så är det lika bra att blanda en större mängd på en gång. Förutom att använda kryddblandningen för bakning, är det även riktigt gott att strö över gröten, yoghurten, tillsätta i teet eller kaffet. Du vill också använda ceylonkanel inte kassiakanel (kökskanel), eftersom den sistnämnda innehåller höga halter kumarin som kan vara skadligt för hälsan i större mängd. Mer om det kan du läsa i ett föregående inlägg ”Därför vill du välja rätt sorts kanel”
0 kommentarer