– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Härliga smaker av kanel, kryddnejlika, ingefära och kardemumma hör julen till, så därför tänkte jag bjuda på ett recept på pepparkakskryddad chiapudding. Passar lika bra som frukost, mellanmål eller dessert.



Mitt i julstöket så kan det vara skönt att göra det lite lätt för sig, så här följer ett enkelt recept som kräver minimalt med tid. Ett par minuter för tillredning och ett par timmar i kylen är allt som krävs. Sen är det bara att njuta av härliga julsmaker.
Detta behöver du (1 portion):
- 3 dl mjölkdryck (jag kan rekommendera hasselnötsmjölk eller kokosmjölk)
- 4 msk chiafrön
- 2 msk riven kokos
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk pepparkakskrydda
- Frysta lingon och kokoschips för topping
Gör din egen pepparkakskrydda:
- 1 msk kanel
- 1 msk ingefära
- 1/2 msk kardemumma
- 1/2 msk malen kryddnejlika
Så här gör du:
- Blanda ihop alla ingredienser väl och häll upp i en liten skål.
- Sätt in i kylen och låt svälla i ett par timmar eller över natten.
- Toppa med frysta lingon och kokoschips.
Tips! Toppa gärna med vispad kokosgrädde innan du strör över frysta lingon och kokoschips. Om du vill ha den sötare kan du tillsätta lite kokossirap eller fibersirap.
Relaterade inlägg:
- Glutenfria pepparkaksbollar
- Hälsosammare variant av chokladfudge
- Recept på energibars med frukt och nötter
- Pistagefyllda dadlar
0 kommentarer