Egenskaper av tea tree olja i kroppsvård

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 4 december, 2016 · 0 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Munvård, Naturlig skönhet

Eterisk tea tree olja är högt uppskattad inom aromaterapi och kan användas för en mängd olika huskurer. Dess antivirala, antibakteriella och svampdödande egenskaper gör det även till en olja som har många fördelar för kroppsvård.

Tea tree olja i kroppsvård

Tea tree olja – ett antiseptiskt medel 

Tea Tree olja som heter Melaleuca Alternifolia på latin kommer från Australien där den använts under en väldigt lång tid av urbefolkningen som ett läkande universalmedel. Redan på 1920-talet började tea tree olja säljas som ett antiseptiskt medel och lika uppskattad som den var då, är den än idag. Har man en gång upptäckt de fina egenskaperna av oljan, så vill man alltid ha den nära tillhands. Här följer några exempel på varför tea tree är så uppskattad i kroppsvård.

Tea tree olja i hårvård

Hårvårdsprodukter med tea tree olja är bland annat uppskattade vid seborré, mjäll, torr- och irriterad hårbotten. Tea tree ger energi till håret och hårbotten och bidrar till en härligt fräsch känsla. Om ditt hår känns torrt, livlöst och behöver mer spänst så är det värt att prova ett schampo och balsam med tea tree. Naturliga hårvårdsprodukter med tea tree olja hittar du här.

Tea tree för munvård

Att tillsätta tea tree i tandkräm och munvatten gör man på grund av dess antiseptiska egenskaper. Det är en riktigt effektiv ingrediens för att främja bra munhälsa och ger en långvarig fräsch känsla. Några favoritprodukter är tea tree tandkräm från Desert Essence samt Dr organic. En traditionell och riktigt effektiv huskur vid halsont, tandköttsinflammation och svamp är att tillsätta 1 droppe tea tree olja i 1/2 dl vatten som du sedan använder för att gurgla med (svälj inte). Naturliga munvårdsprodukter med tea tree hittar du här.

Tea tree i deodorant

I naturliga och aluminiumfria deodoranter är tea tree en uppskattad och bra ingrediens för att eliminera dålig lukt eftersom den är starkt antiseptisk. Det ekologiska märket Desert Essence har t.ex en effektiv deodorant där man använder kombinationen tea tree och trollhassel för att motverka dålig lukt. Aluminiumfria deodoranter med tea tree hittar du här.

Tea tree i ansiktsvård

I ansiktsvård verkar tea tree antiseptiskt och djuprengörande. Den torkar inte ut huden och kan användas på alla hudtyper, men kommer till sin fulla rätt vid en blandhy och en hy som lätt får finnar. Exempel på produkter är Dr Organic tea tree ansiktstvätt som effektivt rengör på djupet. Du kan även ta en droppe ren tea tree olja och punktbehandla om du har ett sår, finne eller munsår. Ansiktstvätt med tea tree hittar du här.

Att ha tea tree olja i beredskap

Att ha en flaska eterisk tea tree olja hemma i husapoteket kan du ha stor nytta av. En droppe ren olja på ett skärsår eller insektsbett ger en snabb lindring. Det kan även vara effektivt för att behandla vårtor. Genom att blanda 10-30 droppar tea tree olja med 100 ml vatten eller vegetabilisk olja så har du en bra medel att använda vid eksem, ringorm och dermatit eller för att göra rent skrubbsår. Skulle du drabbas av fotsvamp så kan tea tree hjälpa dig att snabbt bli av med problemet. Tillsätta 5-10 droppar olja i ett fotbad. Upprepa under några dagar tills fotsvampen är borta.

Återförsäljare av tea tree olja hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: