Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Egenskaper av tea tree olja för kroppsvård

av | dec 4, 2016 | Ansiktsvård, Blogg, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Munvård, Naturlig skönhet | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Eterisk tea tree olja är högt uppskattad inom aromaterapi och kan användas för en mängd olika huskurer. Dess antivirala, antibakteriella och svampdödande egenskaper gör det även till en olja som har många fördelar för kroppsvård.

Egenskaper av tea tree olja i kroppsvård

Tea tree olja – ett antiseptiskt medel 

Tea Tree olja som heter Melaleuca Alternifolia på latin kommer från Australien där den använts under en väldigt lång tid av urbefolkningen som ett läkande universalmedel. Redan på 1920-talet började tea tree olja säljas som ett antiseptiskt medel och lika uppskattad som den var då, är den än idag. Har man en gång upptäckt de fina egenskaperna av oljan, så vill man alltid ha den nära tillhands. Här följer några exempel på varför tea tree är så uppskattad för kroppsvård.

Tea tree olja för hårvård

Hårvårdsprodukter med tea tree olja är bland annat uppskattade vid seborré, mjäll, torr- och irriterad hårbotten. Tea tree ger energi till håret och hårbotten och bidrar till en härligt fräsch känsla. Om ditt hår känns torrt, livlöst och behöver mer spänst så är det värt att prova ett schampo och balsam med tea tree. Naturliga hårvårdsprodukter med tea tree olja hittar du här.

Tea tree för munvård

Eftersom tea tree har bakteriedödande och svampdödande egenskaper används den inte sällan i munvårdsprodukter. Det är en riktigt effektiv ingrediens för att främja bra munhälsa och ger en långvarig fräsch känsla. En bra tandkräm är till exempel tea tree tandkräm från Desert Essence. En traditionell och riktigt effektiv huskur vid halsont, tandköttsinflammation och svamp är att tillsätta 1 droppe tea tree olja i 1/2 dl vatten som du sedan använder för att gurgla med (svälj inte).

Tea tree i deodoranter

I naturliga och aluminiumfria deodoranter är tea tree en uppskattad och bra ingrediens för att eliminera dålig lukt eftersom den är starkt antiseptisk. Det ekologiska märket Desert Essence har till exempel en effektiv deodorant där man använder kombinationen tea tree och trollhassel för att motverka dålig lukt. Naturliga deodoranter hittar du här.

Tea tree för ansiktsvård

I ansiktsvård verkar tea tree antiseptisk och djuprengörande. Den torkar inte ut huden och kan användas på alla hudtyper, men kommer till sin fulla rätt vid blandhy och aknebenägen hud. Exempel på en ansiktsrengöring med tea tree är Dr Organic tea tree ansiktstvätt som effektivt rengör på djupet. Du kan även ta en droppe ren tea tree olja och punktbehandla om du har ett sår, finne eller munsår.

Att ha tea tree olja i beredskap

Att ha en flaska eterisk tea tree olja hemma i husapoteket kan du ha stor nytta av. En droppe ren olja på ett skärsår eller insektsbett ger en snabb lindring. Det kan även vara effektivt för att behandla vårtor. Genom att blanda 10-30 droppar tea tree olja med 100 ml vatten eller vegetabilisk olja så har du en bra medel att använda vid eksem, ringorm och dermatit eller för att göra rent skrubbsår. Skulle du drabbas av fotsvamp så kan tea tree hjälpa dig att snabbt bli av med problemet. Tillsätt 5-10 droppar olja i ett fotbad. Upprepa under några dagar tills fotsvampen är borta.

 

Återförsäljare av tea tree olja hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close