– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept för ett riktigt gott valnötsbröd med nypon. Ett glutenfritt och mjölkfritt bröd som blir saftigt och gott. Hembakat bröd när det smakar som bäst helt enkelt.
Ingredienser (cirka 12 bullar):
- 50 g jäst
- 9 dl fingervarmt vatten
- 4 msk fiberhusk
- 4 msk smakneutral kokosolja
- 2 msk honung
- 2 tsk havssalt
- 1/2 dl nyponpulver
- 2 1/2 dl hackade valnötter
- 5 dl glutenfria havregryn
- 9 dl glutenfri mjölmix
Gör så här:
- Häll upp fingervarmt vatten i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills den lösts upp helt.
- Tillsätt fiberhusk och låt vätskan svälla i cirka 15 minuter.
- Mät upp kokosolja, honung, havssalt, nyponpulver, hackade valnötter, havregryn och ungefär hälften av mjölmixen och arbeta ihop till en deg med hjälp av degkrokar. Tillsätt resten av mjölmixen och fortsätt att bearbeta degen under cirka 10 minuter. Glutenfritt bröd behöver oftast en kraftig bearbetning för att bli bra.
- Forma degen till bullar eller två bröd om du föredrar det och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Låt bröden jäsa under bakduk i 40-60 minuter. Se till att det är dragfritt i köket så att de jäser bra.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C i cirka 35 min.
- Ta ut brödet ur ugnen och låt dom svalna på ett galler under bakduk.
Tack för receptet, det ska jag prova.
Riktigt gott blir det. 🙂
Mums! Det låter ju fantastiskt gott. 🙂
Det blir riktigt gott. 🙂