– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept för ett riktigt gott valnötsbröd med nypon. Ett mjölkfritt och glutenfritt bröd som blir saftigt och gott. Hembakat bröd när det smakar som bäst helt enkelt.



Detta behöver du (ca 12 bullar):
- 50 g jäst
- 9 dl fingervarmt vatten
- 4 msk fiberhusk
- 4 msk smakneutral kokosolja
- 2 msk honung
- 2 tsk salt
- 1/2 dl nyponpulver
- 2 dl hackade valnötter
- 4 dl glutenfria havregryn
- 9 dl glutenfri mjölmix
- 2 dl havremjöl
Gör så här:
- Häll upp det fingervarma vattnet i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills den lösts upp.
- Tillsätt fiberhusk och låt vätska svälla i cirka 15 minuter.
- Tillsätt kokosolja, honung, salt, nyponpulver, valnötter, havregryn, havremjöl och ungefär hälften av mjölmixen och arbeta ihop degen med degkrokar. Tillsätt resten av mjölet och fortsätt att bearbeta degen under cirka 5 minuter. Glutenfritt bröd behöver oftast en kraftig bearbetning för att bli bra.
- Forma degen till bullar eller två bröd om du föredrar det, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt brödet jäsa under bakduk i 40-60 minuter. Se till att det är dragfritt i köket så det jäser bra.
- Grädda brödet i cirka 35 min i nedre delen av ugnen i 200 grader.
- Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna på ett galler under bakduk.
Tack för receptet, det ska jag prova.
Riktigt gott blir det. 🙂
Mums! Det låter ju fantastiskt gott. 🙂
Det blir riktigt gott. 🙂