– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett enkelt recept på syrliga äppelremmar smaksatta med kanel och ingefära. Härligt sega till konsistensen och riktigt goda. Ät som ett nyttigt snack eller klipp i mindre bitar och strö över yoghurten eller gröten. Ett riktigt välsmakande naturgodis som kan avnjutas med gott samvete.
Detta behöver du:
- 6 syrliga äpplen
- 1 tsk mald ingefära
- 2 tsk mald ceylon kanel
- Kallpressad kokosolja för att smörja in bakplåtspapperet med
Så här gör du:
- Skala äpplena, kärna ur och skär i bitar.
- Lägg äppelbitarna tillsammans med kanel och ingefära i en matberedare och mixa till en smet. Se till att du får smeten riktigt slät annars kommer den inte att hålla ihop när den torkar.
- Ta fram en plåt, lägg på ett bakplåtspapper och smörj in det med lite kokosolja. Oljan gör att det blir mycket lättare att lossa remmarna när dom väl är klara. Det behövs bara ytterst lite olja.
- Häll ut äppelsmeten i ett jämnt lager, cirka 3 millimeter tjockt och låt torka i ugnen på 45 grader i 8-10 timmar. Vill man snabba upp processen så kan man öka värmen till 100 grader och torka i cirka 3 timmar, men en del av näringsvärdet kommer då att gå förlorat.
- Öppna ugnen lite då och då för att släppa ut fukt. Remmarna är klara när smeten inte längre är kladdig och ytan känns torr.
- Ta ut plåten från ugnen. Ta en vass kniv eller kökssax och skär/klipp i lagom tjocka remmar. Känns remmarna fortfarande lite för fuktiga så kan du lägga dom på ett galler och låta dom torka under ytterligare några timmar i rumstemperatur.
- Förvara dina äppelremmar i en lufttät glasburk.
Relaterade inlägg:
- Raw äppelbollar
- Att grodda chiafrön – så gör du
- Vegansk färskost gjord på cashewnötter
- Vegetarisk kost och B12-brist
Låter ju jättegott. Har fullt med äpplen i trädgården så det blir till att göra äppelremmar i veckan. 🙂
Härligt att du har tillgång till äpplen i trädgården. 🙂
Måste jag testa. 🙂
Vad roligt! 🙂
Mums så gott! Det måste jag prova!
Ja jättegoda!
Vilken bra idé och så enkelt! 🙂
Riktigt gott och väldigt enkelt. 🙂