Årstidsdofter som höjer välbefinnandet och energin

by Mikaela Bjerring on 17 september, 2014 · 0 comments

in Aromaterapi, Blogg, Hälsa, Kroppsvård, Psykisk hälsa

När energierna varierar vid olika tider på året så kan man med fördel använda sig av olika eteriska oljor för att höja energin, humöret och välbefinnandet. Här följer några olika årstidsdofter som du kan använda dig av.

Eteriska oljor

Vår – Uppfriskande och energigivande

För att få tillbaka liv och energi efter en lång vinter så kan du blanda följande eteriska oljor – 4 droppar citron, 3 droppar enbär och 3 droppar pepparmynta.

Sommar – Näring för huden och själen

Använd följande oljor för att ge huden näring på djupet – 3 droppar sandelträ, 2 droppar patchouli och 5 droppar olibanum.

Höst – Uppmuntrande

För att höja energin och humöret när dagarna blir kortare och nätterna längre – 4 droppar mandarin, 3 droppar may chang och 3 droppar koriander.

Vinter – Energi och värme

Mot värk, stelhet, och låg energinivå – 2 droppar vetiveria, 3 droppar citrongräs och 5 droppar muskot.

Använd oljeblandningen i en aromalampa för att sprida doften i rummet och andas in. Du kan även välja att smörja in dig med dofterna genom att blanda de eteriska oljorna med en bärarolja så som tex: mandelolja, jojobaolja eller kokosolja. Bra att veta är att huden absorberar olja bättre efter dusch eller bad då huden fortfarande är något fuktig.

Här hittar du olika eteriska oljor

Här hittar du: mandelolja, kokosolja och jojobaolja

 

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: