Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Årstidsdofter som höjer välbefinnandet och energin

av | sep 17, 2014 | Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Hälsa, Kroppsvård, Psykisk hälsa | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

När energierna varierar mellan olika årstider så kan man med fördel använda sig av eteriska oljor för att höja energin, humöret och välbefinnandet. Här följer några olika årstidsdofter som du kan dra nytta av enligt aromaterapi.

Årstidsdofter som höjer välbefinnandet och energin

Vår – Uppfriskande och energigivande

För att få tillbaka liv och energi efter en lång vinter så kan du blanda följande eteriska oljor – 4 droppar citronolja, 3 droppar enbärsolja och 3 droppar pepparmyntsolja.

Sommar – Näringsgivande för huden och själen

För att ge huden näring på djupet och lyfta själen kan du blanda följande eteriska oljor – 3 droppar lavendelolja, 2 droppar patchouliolja och 5 droppar citrongräsolja.

Höst – Uppmuntrande och energigivande

För att höja energin och humöret när dagarna blir kortare och nätterna längre så kan du blanda följande eteriska oljor – 4 droppar citronolja, 3 droppar rosmarinolja och 3 droppar lavendelolja.

Vinter – Energigivande och värmande

Vid värk, stelhet, frusenhet och låg energinivå kan du blanda följande eteriska oljor – 2 droppar rosmarinolja, 3 droppar citrongräoljas och 5 droppar tea tree olja.

Att använda eteriska oljor:

Det finns många olika sätt att dra nytta av eteriska oljor. Här följer några exempel:

  • Använd en aromalampa för att sprida doften av eteriska oljor i hemmet.
  • Tillsätt några droppar eterisk olja i ditt badvatten.
  • Blanda 10-15 droppar eterisk olja med 100 ml vatten, häll i en sprayflaska och använd som en rumsspray.
  • Tillsätt några droppar eterisk olja till potpurri.
  • Blanda den eteriska oljan med en bärarolja som t.ex. mandelolja eller någon annan vegetabilisk olja. Använd sedan som en hudolja.
  • Applicera ett par droppar olja på en näsduk och andas in.

 

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du här

 

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close