Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Att exfoliera huden med saltskrubb är verkligen ett underbart sätt att avlägsna döda hudceller och göra huden ren på djupet. Det gör även att blodcirkulationen ökar så att fukt och näring lättare kan absorberas. En effektiv kroppsbehandling som ger en härlig spa-upplevelse i ditt eget badrum.

Gör din egen vårdande saltskrubb

Att exfoliera med saltskrubb är ett fantastiskt sätt att ge huden lite extra kärlek. Den härliga kokosoljan mjukgör, återfuktar och ger näring. Havssaltet är exfolierande och renande och epsomsaltet tillför huden den välgörande mineralen magnesium. Honungen har en mjukgörande, fuktbindande och lätt exfolierande effekt. Att man sedan tillsätter några droppar eterisk olja ger inte bara en upplyftande doftupplevelse, utan bidrar även med vårdande egenskaper för både huden och dina sinnen.

Detta behöver du:

Så här gör du:

1. Blanda alla ingredienser i en skål.
2. Duscha med en mild naturlig duschgel/tvål och massera sedan med saltskrubben i cirkelrörelser över hela kroppen.
3. Låt saltskrubben sitta kvar på kroppen i cirka 15 minuter innan du duschar av dig.
4. Avsluta med att smörja in kroppen med en vårdande och återfuktande kroppsolja som t.ex kokosolja, mandelolja eller jojobaolja.

 

Relaterade inlägg:

 

10 Kommentarer

 1. Laila

  Det ska jag prova i helgen innan jag gör mitt såpabad 🙂

  Svara
 2. Sandra Berg

  Saltskrubb ska vara väldigt renande har jag hört. Ska prova 🙂

  Svara
 3. Cilla

  Kan man göra den utan eteriska oljor?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Absolut kan man det, även om det kanske inte blir riktigt samma upplevelse.

   Svara
 4. Maja

  Ska absolut testa! Vilket bra tips 🙂

  Svara
 5. Mia L

  Underbart tips! Tack <3

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close