Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –

Det är inte första gången jag delar med mig av recept på fruktremmar, men det är så fantastiskt enkelt och gott att det tål att upprepas i olika variationer. Fruktremmar är naturligt och hälsosamt godis, som enbart består utav frukt och/eller bär, inget annat. Väldigt enkla att göra och riktigt goda. Du blandar ihop ingredienserna på ett par minuter, sen kan du sysselsätta dig med något annat medan dom torkar i ugnen. Här följer ett recept för hur du gör fruktremmar med smak av mango och ananas.

Fruktremmar med mango och ananas recept

Detta behöver du:

Gör så här:

 1. Om du använder frusen frukt så börjar du med att tina upp den. Mixa sedan samtliga ingredienser till en riktigt slät smet. Det får inte finnas några klumpar kvar för då kommer remmarna inte hålla ihop.
 2. Häll ut smeten i ett jämt lager, ca 2 millimeter tjockt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ett tips är att smörja in bakplåtspappret med lite kokosolja så att det går lätt att sära remmarna från pappret när dom är klara.
 3. Torka i ugnen på 45 grader i 8 till 10 timmar. Man kan även snabba upp processen genom att torka på 100 grader i 2-3 timmar, men en del av näringsvärdet kommer då att gå förlorat.
 4. Öppna ugnen lite då och då för att släppa ut fukt. Remmarna är färdiga när smeten inte längre är kladdig.
 5. Dra försiktigt av bakplåtspapperet och skär eller klipp remmar i en lagom storlek.
 6. Känns remmarna fortfarande något fuktiga så kan du lägga dom på ett galler och låta dom torka i rumstemperatur tills helt torra.
 7. Dom håller sig bra i en lufttät burk i ca 2 veckor.

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Anja

  Tack för receptet och alla trevliga inlägg som du gör.

  Svara
 2. Laila

  Låter supergott och vilken härlig bild. 🙂

  Svara
 3. A.J

  Alltså mums! 🙂 Måste ju bara testas!

  Svara
 4. Lea

  Wow! Ser fantastiska ut! Måste jag bara prova. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close