– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Det är inte första gången jag delar med mig av recept för fruktremmar, men det är så fantastiskt enkelt och gott att det tål att upprepas i olika variationer. Fruktremmar är naturligt och hälsosamt godis, som enbart består av frukt och/eller bär, inget annat. Väldigt enkla att göra och riktigt goda. Här följer ett recept för hur du gör fruktremmar med smak av mango och ananas.
Detta behöver du:
- 2 dl mango (färsk eller frusen)
- 2 dl ananas (färsk eller frusen)
- 5 kärnfria dadlar
- Kallpressad kokosolja att smörja in bakplåtspappret med
Så här gör du fruktremmar:
- Om du använder frusen frukt så börjar du med att tina upp den. Mixa sedan samtliga ingredienser till en riktigt slät smet. Det får inte finnas några klumpar kvar för då kommer smeten inte torka så att den håller ihop.
- Häll ut smeten i ett jämt lager, cirka 2 millimeter tjockt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ett tips är att smörja in bakplåtspappret med lite kokosolja så att det går lätt att sära remmarna från pappret när dom är klara.
- Torka i ugnen på cirka 45 °C i 8 till 10 timmar. Man kan även snabba upp processen genom att torka på 100 °C i 2-3 timmar, men en del av näringsvärdet kommer då att gå förlorat.
- Öppna ugnen lite då och då för att släppa ut fukt. Remmarna är färdiga när smeten inte längre är kladdig och den känns torr på ytan.
- Dra försiktigt av bakplåtspapperet och skär eller klipp remmar i en lagom storlek, efter dina egna preferenser.
- Känns remmarna fortfarande något fuktiga så kan du lägga dom på ett galler och låta dom torka i rumstemperatur tills helt torra.
- Dom håller sig bra i en lufttät burk i cirka 2 veckor.
Tack för receptet och alla trevliga inlägg som du gör.
Varsågod och trevligt att du uppskattar dom. 🙂
Låter supergott och vilken härlig bild. 🙂
Tack! 🙂
Alltså mums! 🙂 Måste ju bara testas!
Tycker jag du ska. Riktigt goda! 🙂
Wow! Ser fantastiska ut! Måste jag bara prova. 🙂
Tack! Tycker jag du ska göra 🙂