Boktips! ”Clean reset”

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus och Adlibris -

by Mikaela Bjerring on 17 maj, 2018 · 4 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Hälsokost, Kost, Livsstilsförändringar

”Clean reset – 3 effektiva steg till din läkande kost” ger dig de verktyg som du behöver för att ta reda på hur maten du äter påverkar hur du mår. Med bokens hjälp får du vägledning om hur du på egen hand kan göra en elimineringsdiet och hitta fram till den kost som passar just dig bäst, så att du kan läka och må optimalt.

Boken clean reset
En bra hälsa startar i mage- och tarmsystemet och fungerar inte det optimalt så påverkas hela kroppen. ”Clean Reset – 3 effektiva steg till din läkande kost” är skriven av Victoria Carinci och Katarina Hagberg. Genom boken får du vägledning om hur du kan komma fram till en individuellt anpassad kost som hjälper dig att läka och må optimalt. En ren omstart som hjälper dig ta reda på vilken mat som bygger upp din hälsa, respektive bryter ner den.

Clean Reset-metodens 3 steg

1. Ta bort maten som skapar oreda i din kropp.
2. Boosta med näring.
3. Balansera tarmfloran och hjälp mage och tarm att läka.

Elimineringsdieten i Clean reset innebär att du plockar bort en större grupp livsmedel som forskning visat att många är känsliga mot. På så sätt får du tydliga signaler från kroppen om vad den reagerar negativt på. Därefter behöver kroppen bli boostad med näring som den mår bra av, följt av att man hjälper mage och tarm i balans så att kroppen kan läka och fungera optimalt.

Några av våra vanligaste livsmedel är mat som många är känsliga mot, ofta utan att veta om det. Eftersom symtom för matöverkänslighet många gånger är diffusa och inte alltid visar sig direkt, är det ibland svårt att koppla ihop hur visa livsmedel kan ligga bakom olika besvär. Det kan vara allt från låg energinivå, huvudvärk, hjärndimma, nedstämdhet, ledvärk och hudproblem till autoimmuna sjukdomar. Det är här clean reset kan hjälpa dig att hitta dessa ”dolda” källor till dina besvär, genom att ge din kropp en omstart. En fantastisk bok för den som verkligen vill komma till rätta med sin hälsa och ta reda på hur kosten påverkar kroppen.

Om författarna

Victoria Carinci är hälsocoach och funktionsmedicinsk terapeut på hälsoföretaget Vitalista och använder Clean Reset-metoden i arbetet med sina klienter. Hon driver även podcasten Hälsosnack med Lotta och Victoria som hon startade tillsammans med Lotta Lagerqvist.

Katarina Hagberg har en magister i biomedicin från Karolinska Institutet. Hon är skribent och konsult inom digital marknadsföring, med inriktning främst på hälsa och medicin.

Återförsäljare till ”Clean reset – 3 effektiva steg till din läkande kost” är bland annat:

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Jenny maj 17, 2018 kl. 22:50

Tack för tipset! Vet om att jag behöver lägga om min kost. Jag har låg energi och vet om att jag inte äter kanske så hälsosamt som jag borde.

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 18, 2018 kl. 08:23

Då kan det passa bra för dig att göra en omstart.

Svara

3 Anne maj 22, 2018 kl. 17:00

Tack för tipset!

Svara

4 Mikaela Bjerring maj 23, 2018 kl. 16:23

Varsågod! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: