Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till  Bokus och Adlibris – 

”Clean reset – 3 effektiva steg till din läkande kost” ger dig de verktyg som du behöver för att ta reda på hur maten du äter påverkar hur du mår. Med bokens hjälp får du vägledning om hur du på egen hand kan göra en elimineringsdiet och hitta fram till den kost som passar just dig bäst, så att du kan läka och må optimalt.

Boken ”Clean reset”

En bra hälsa startar i mage- och tarmsystemet och fungerar inte det optimalt så påverkas hela kroppen. ”Clean Reset – 3 effektiva steg till din läkande kost” är skriven av Victoria Carinci och Katarina Hagberg. Genom boken får du vägledning om hur du kan komma fram till en individuellt anpassad kost som hjälper dig att läka och må optimalt. En ren omstart som hjälper dig ta reda på vilken mat som bygger upp din hälsa, respektive bryter ner den.

Clean Reset-metodens 3 steg

1. Ta bort maten som skapar oreda i din kropp.
2. Boosta med näring.
3. Balansera tarmfloran och hjälp mage och tarm att läka.

Elimineringsdieten i Clean reset innebär att du plockar bort en större grupp livsmedel som forskning visat att många är känsliga mot. På så sätt får du tydliga signaler från kroppen om vad den reagerar negativt på. Därefter behöver kroppen bli boostad med näring som den mår bra av, följt av att man hjälper mage och tarm i balans så att kroppen kan läka och fungera optimalt.

Några av våra vanligaste livsmedel är mat som många är känsliga mot, ofta utan att veta om det. Eftersom symtom för matöverkänslighet många gånger är diffusa och inte alltid visar sig direkt, är det ibland svårt att koppla ihop hur visa livsmedel kan ligga bakom olika besvär. Det kan vara allt från låg energinivå, huvudvärk, hjärndimma, nedstämdhet, ledvärk och hudproblem till autoimmuna sjukdomar. Det är här clean reset kan hjälpa dig att hitta dessa ”dolda” källor till dina besvär, genom att ge din kropp en omstart. En fantastisk bok för den som verkligen vill komma till rätta med sin hälsa och ta reda på hur kosten påverkar kroppen.

Om författarna

Victoria Carinci är hälsocoach och funktionsmedicinsk terapeut på hälsoföretaget Vitalista och använder Clean Reset-metoden i arbetet med sina klienter. Hon driver även podcasten Hälsosnack med Lotta och Victoria som hon har tillsammans med Lotta Lagerqvist.

Katarina Hagberg har en magister i biomedicin från Karolinska Institutet. Hon är skribent och konsult inom digital marknadsföring, med inriktning främst på hälsa och medicin.

 

Återförsäljare till boken är bland annat:

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

  1. Jenny

    Tack för tipset! Vet om att jag behöver lägga om min kost. Jag har låg energi och vet om att jag inte äter kanske så hälsosamt som jag borde.

    Svara
  2. Anne

    Tack för tipset!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close