Boktips! ”Food Pharmacy”

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 13 augusti, 2018 · 10 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Mage - Tarm

Att leva ett friskt liv är starkt kopplat till vad du äter och ett välfungerande immunsystem. Det är även vad den populära boken ”Food Pharmacy” handlar om. På ett lättförståeligt sätt får du en bra inblick om onda och goda bakterier i vår tarmflora, om hur inflammation ställer till det i kroppen, samt hur en antiinflammatorisk kost och ett välbalanserat mag- och tarmsystem kan främja din hälsa.

Boktips! ”Food Pharmacy”

Felaktig kost, för lite motion och generellt dåliga livsstilsvanor kan ställa till det i kroppen och leda till att vårt immunförsvar blir överaktiverat. Det kan med tiden orsaka kronisk inflammation som i sin tur ökar risken för en mängd sjukdomar. Tillfälliga och korta inflammationer är en del av kroppens naturliga försvar och helt nödvändigt. Men när immunförsvaret dagligen triggas igång för att skapa inflammatoriska ämnen kan det bli oerhört skadligt i längden.

Genom att leva en antiinflammatorisk livsstil kan vi motverka för hög inflammation och på så sätt stödja kroppens friska processer. Man behöver dock inte vara sjuk eller lida av kronisk inflammation för att dra nytta av antiinflammatorisk kost och livsstil. Det bästa är att äta en ren, näringstät och läkande kost som hjälper kroppen i balans och på så sätt förebygga framtida hälsoproblem. Det handlar även om att få en bra sömn och återhämtning, hantera stress, att vara fysiskt aktiv och att omge sig av en miljö och människor som får en att må bra och känna glädje.

Vilka är då kökets antiinflammatoriska hjältar och vad kan de göra för oss? Hur blir man en näringsjägare och hur påverkar maten vi äter vår tarmflora? Dessa frågor och en mängd andra får du svar på i boken ”Food Pharmacy”. Med hjälp från professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, som har över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen, startade Mia Clase och Lina Nertby Aurell 2014 bloggen Food Pharmacy. Bloggen blev snabbt en succé och ett par år senare släpptes boken med samma namn. På ett underhållande och humoristiskt sätt tar Mia och Lina med dig på en resa genom inflammation, tarmfloror, onda och goda bakterier, vetenskapliga studier, hypokondri, och egna berättelser och hur du kan äta dig friskare med antiinflammatorisk mat. 2017 kom efterföljaren ”Food Pharmacy kokboken” som kompletterar den första boken med en generös antiinflammatorisk receptsamling.

Återförsäljare av Boken ”Food Pharmacy” hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 10 comments… read them below or add one }

1 Sandra augusti 14, 2018 kl. 12:41

Har sett den innan! Nu blev jag sugen på att köpa den. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 15, 2018 kl. 15:49

Kan starkt rekommendera den!

Svara

3 Anja W augusti 15, 2018 kl. 11:42

En mycket trevlig bok. Gillar även kokboken som kom efter.

Svara

4 Mikaela Bjerring augusti 15, 2018 kl. 15:48

Visst är det, och kokboken är fantastisk den med.

Svara

5 Ella augusti 15, 2018 kl. 14:21

Riktigt bra bok!

Svara

6 Mikaela Bjerring augusti 15, 2018 kl. 15:50

Visst är det!

Svara

7 Emma O augusti 15, 2018 kl. 15:43

Tack för tipset!

Svara

8 Mikaela Bjerring augusti 15, 2018 kl. 15:47

Varsågod!

Svara

9 K.A september 1, 2018 kl. 10:11

Bra bok, med många bra tips!

Svara

10 Mikaela Bjerring september 1, 2018 kl. 12:04

Ja, en mycket uppskattad bok. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: