Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Adlibris och Bokus –

Idag vet man att inflammation är grundorsaken till de flesta sjukdomar, men även till synes friska människor kan ha förhöjda inflammationsmarkörer och hormonrubbningar. Boken ”Inflammation – roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka” är skriven av Martina Johansson och Ralf Sundberg. Den ger dig ökad förståelse för hur inflammation uppstår, vad som då händer i kroppen och vad du själv kan göra för att uppnå bättre hälsa.

Boken Inflammation - roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka

Om boken “Inflammation”

Boken ”Inflammation – roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka” riktar sig till den hälsointresserade personen som tycker om att ta till sig ny och faktarik information med vetenskapligt stöd inom medicin och hälsa. Här får du som läsare en bra förståelse för hur du kan påverka din egen kropp och hur du kan uppnå bättre välmående genom att göra smartare val i din vardag.

Boken är uppdelad i kapitel där författarna börjar med att ge dig grundläggande information om hur några av våra viktigaste kroppsfunktioner fungerar – cellens uppbyggnad och funktion, energireserven och våra fettdepåer, matsmältningen, insulinresistens etc. Därefter följer ett avsnitt om gener och sjukdomar där du får en inblick i vad DNA är för något, hur stor roll generna spelar och hur de påverkar din hälsa och dina möjligheter till ett långt och friskt liv. Du får svar på hur det fungerar med mutationer, inflammation och genetiken kring cancer. Om du är en av de personer som är orolig för ditt genetiska arv, så kommer du säkert att bli lättad efter att ha läst om vad som verkligen spelar roll i genlotteriet. Följande kapitlen tar upp om kopplingen mellan inflammation och immunförsvaret, inflammation och hormoner, obalans bland könshormonerna, sambandet mellan stress och inflammation, samt vilka följder inflammerade tarmar och magproblem kan ge.

Vidare kan du läsa om hur socker, konstgjord mat och hormonstörande ämnen ställer till det i kroppen, följt av ett kapitel om detox och avgiftning. I slutet av boken tar författarna upp om markörer för hälsa och hur du kan läka kroppen indelat i tre lösningskategorier Bas, Medium och Avancerad. Här får du tips och råd om vad du kan göra själv för att förbättra din hälsostatus oavsett nuvarande läge:

Basnivån passar bäst för dig med:

– IBS och svullen mage
– Oönskade kilon
– Trötthet
– Eksem och andra hudproblem
– Nedstämdhet och sömnproblem

Mediumnivån passar bäst för dig med:

– Kroniska tarmproblem som Crohns eller Ulcerös kolit
– Kraftig övervikt
– Utmattningssyndrom eller sjuklig trötthet
– Problematiska allergier
– Diabetes typ-2
– PCOS eller dokumenterad infertilitet
– Svår, återkommande värk som reumatiska besvär

Avancerad nivå passar dig med:
– Allvarlig kronisk sjukdom
– Eller en supermotiverad hälsoentusiast som vill uppnå hälsa på optimal nivå

Som du säkert förstått så är detta en omfattande bok om inflammation och om hur du kan ta kontroll över din hälsa. Genom att öka din förståelse och kunskap om hur kroppen fungerar och vad som händer när den inte fungerar som den ska, så kan du lättare ta kontroll över hur du mår. Din hälsa är först och främst ditt eget ansvar och det finns mycket som du kan göra för att påverka ditt välmående. Ju bättre kunskap du har, ju mer åtgärder kan du ta för att se till att leva ett så friskt och långt liv som möjligt.

Om författarna

Martina Johansson är civilingenjör inom medicinsk teknik och arbetar som vetenskaplig redaktör. Hon är även författare till en rad böcker, vilket inkluderar storsäljarna “Magstarkt : en bok om tarmfloran och magens nervsystem” och “Hormonbibeln 2,0 : för kvinnor genom hela livet“. Ralf Sundberg är läkare, docent, författare och föreläsare. Han har bland annat skrivit den omtalade boken “Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin“. Båda arbetar regelbundet med folkhälsa via event, föreläsningar och sociala medier för att hjälpa människor att hjälpa sig själva till bättre hälsa.

 

Återförsäljare av boken är bland annat:

 

Relaterade inlägg:

 

12 Kommentarer

 1. Anja W

  Låter som en intressant bok och ett viktigt ämne som alla bör känna till hur det fungerar.

  Svara
 2. Lena B

  Tack för tipset!

  Svara
 3. Emma

  Har precis köpt den och ser fram emot att läsa den. 🙂

  Svara
 4. Sandra

  Den måste jag läsa. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Den är verkligen läsvärd och mycket lärorik. 🙂

   Svara
 5. Wilsimar costa Steenson

  Vad köper man denna intressanta boken !
  Mvh
  Wilsimar

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Du hittar exempel för återförsäljare med direktlänkar till boken längst ner i inlägget!

   Svara
 6. Karl

  Riktigt bra!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close