Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Boktips! ”Nystart i livet med Ayurveda”

av | sep 3, 2018 | Alternativ medicin, Ayurveda, Blogg, Böcker om hälsa, Livsstil, Livsstilsförändringar | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus.se – 

”Nystart i livet med Ayurveda” är en bok skriven av Tia Jumbe som är ayurvedisk hälsorådgivare, yoga- och meditationslärare, aktiv bloggare och författare. I boken tar Tia med dig stegvis om hur ayurveda kan förändra ditt liv, vilket bland annat inkluderar maten som medicin, skapa din föryngringsplan, förbättra din hjärthälsa och yoga för din kroppstyp.

Boken ”Nystart i livet med Ayurveda”

Kort om ayurveda

Ayurveda är sanskrit och betyder “kunskapen om livet”. Det är något som enligt den över 5000 år gamla hälsofilosofin finns inom oss alla. På grund av alla yttre och inre omständigheter som vi stöter på i det dagliga livet är det lätt att förlora kontakten med vår inre intelligens. Det gör att vi inte kan utveckla och leva efter den kunskap som vi redan bär grunden till. Ayurveda är ett synsätt som kan hjälpa oss att hitta tillbaka till vår ursprungliga balans, så vi kan vårda vår fysiska, psykiska och själsliga kraft. Det gör att vi kan självläka, hitta harmoni och utvecklas på ett positivt sätt som människa och med det kommer även hälsan.

Boken “Nystart i livet med Ayurveda”

Boken ”Nystart i livet med Ayurveda” är uppdelad i 7 kapitel:

Första kapitlet ”Fyra steg till ett nytt liv” handlar om förändring, där författaren berättar hur vi kan använda oss av ayurvedas sätt att betrakta förändringen för att göra vår omstart så smidig som möjlig. Det är ett kapitel som motiverar och förbereder dig mentalt till att ta steg till ett hälsosammare liv.

Andra kapitlet ”Hur allt hänger ihop” beskriver hur allt länkas samman enligt ayurveda, med de fem elementen och de tre doshorna. Här får du lära känna dig själv enligt en ayurvedisk synvinkel. Genom ett doshatest kan du ta reda på vilken dosha som dominerar just dig, samt vad som skapar balans och obalans. Du kan läsa om vilken typ av kost, yogarörelser, andningstekniker och livsstil som gynnar din dominerande dosha.

Tredje kapitlet ”Hjärtat har alltid rätt” handlar om hur enormt viktigt det är att ta hand om sitt hjärta. Det inkluderar inte bara rätt kost och motion för hjärthälsan, utan även betydelsen av att vårda vårt emotionella liv, att hantera sina känslor och följa sina innersta önskningar.

Fjärde kapitlet ”Din mat – medicin eller slagg” beskriver hur vi äter hälsosammast för vår dominerande dosha. Enligt ayurveda anses all sjukdom grunda sig i obalans i mag- och tarmsystemet och en nedsatt matsmältning. Vi är inte vad vi äter utan vad kroppen kan ta upp. De flesta av oss har en allt för svag matsmältning, men med rätt mat som vi äter på rätt sätt blir maten din medicin istället för slagg som göder för ohälsa.

Femte kapitlet ”Stilla din längtan” handlar om andlighet. Om hur mer eller mindre alla lever i en längtan efter något som skänker mer kärlek, tröst, kraft och mening. Det här kapitlet handlar om hur vi kan leva mer harmoniska och lyckliga med hjälp av ayurveda och vår inre andlighet som ledstjärna.

Sjätte kapitlet ”Rasayana – läran om föryngring” lär dig att göra en rasayanaplan som hjälper dig att förlänga livet genom att skapa mer vitalitet och starkare immunsystem. Du får veta vilka livsmedel och örter som är extra läkande och mest potenta för just din dosha.

Sjunde kapitlet ”Var dag en ny möjlighet” ger dig pepp och motivation så att du ska kunna ta steg för steg i din nystart utan att det blir överväldigande. Att ta nya steg i livet ska upplevas tillfredsställande och inte som något som sätter press och stress. Vi behöver hantera oss själva med värme, kärlek och förståelse och en stor portion tålamod.

Den här boken är fylld av hållbara tips så att du kan ta vägen till ett friskare liv i din egen takt. Ett stort kliv, eller många små steg som med tiden sammanfogas till en stor förändring. Den är lättläst, informativ och uppdelat på ett sätt som gör det enkelt att följa. “Nystart i livet med ayurveda” är Tias sjätte bok, där du bland tidigare titlar bland annat hittar: ”Yoga & jogga : den optimala träningskombon”, ”Boosta hud & hår med naturens näringsbomber” och ”Boosta din hälsa med naturens superfoods”

 

Återförsäljare av Tia Jumbes böcker hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Emma

  Tack för tipset! Följer redan lite ayurvediska råd, men skulle vilja fördjupa mig mer. 🙂

  Svara
 2. Lina

  Ayurveda är så intressant! Har några bra böcker inom området, men skulle vilja lära mig mer. Tack för tipset!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ayurveda är verkligen intressant och det finns alltid mer att lära.

   Svara
 3. Malin A

  Tack för tipset! 🙂

  Svara
 4. Karoline

  Har beställt den och ser fram emot att läsa den! 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close