– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Supergoda veganska kokosplättar som dessutom är glutenfria. Servera som en lyxig helgfrukost eller som ett mumsigt mellanmål. Garanterat uppskattade av alla och ett riktigt bra alternativ för den som är vegan eller intolerant/allergisk mot laktos, gluten eller ägg.



Detta behöver du (ca 20 st):
- 2 bananer
- 4 dl kokosmjölk
- 2 dl kokosmjöl
- 1 dl cassavamjöl
- 1 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- Kokosolja att steka i
Så här gör du:
- Mixa bananerna och kokosmjölken i en bunke med hjälp av en stavmixer.
- Tillsätt kokosmjöl, cassavamjöl, salt, bakpulver och fortsätt att mixa till en jämn smet. Låt smeten stå till sig i 15-30 minuter innan stekning.
- Värm stekpannan till medeltemperatur och tillsätt lite kokosolja.
- Klicka ut smeten i den upphettade pannan och forma till plättar. Grädda tills gyllenbruna på båda sidor.
- Servera gärna med färska bär och lite citron-kokosgrädde, vilket du gör genom att vispa kokosgrädde med lite vaniljpulver. Tillsätt därefter citronsaft till du fått den lagom syrlig. Tänk dock på att inte alla märken av kokosgrädde går att vispa, så se till att du väljer en vispbar.
Måste provas! Tack för receptet, ser riktigt gott ut. 🙂
Varsågod! Riktigt goda. 🙂
Intressant med cassavamjöl. Vad är det?
Cassava (ett annat namn är tapioka) är en rotfrukt. Cassavamjöl hjälper till att binda ihop smeten bra, vilket behövs eftersom receptet varken innehåller gluten eller ägg.
Dessa ska jag absolut prova att göra. 🙂
Låt mig gärna vet vad du tyckte. 🙂
Måste bara provas! Mums!
Riktigt goda! 🙂
Ska beställa hem cassavamjöl. Måste verkligen prova dessa. 🙂
Toppen! Riktigt goda 🙂