Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Supergoda veganska kokosplättar som dessutom är glutenfria. Servera som en lyxig helgfrukost eller som ett mumsigt mellanmål. Garanterat uppskattade av alla och ett riktigt bra alternativ för den som är vegan eller intolerant/allergisk mot laktos, gluten eller ägg.

Veganska kokosplättar recept

Detta behöver du (ca 20 st):

Så här gör du:

  1. Mixa bananerna och kokosmjölken i en bunke med hjälp av en stavmixer.
  2. Tillsätt kokosmjöl, cassavamjöl, salt, bakpulver och fortsätt att mixa till en jämn smet. Låt smeten stå till sig i 15-30 minuter innan stekning.
  3. Värm stekpannan till medeltemperatur och tillsätt lite kokosolja.
  4. Klicka ut smeten i den upphettade pannan och forma till plättar. Grädda tills gyllenbruna på båda sidor.
  5. Servera gärna med färska bär och lite citron-kokosgrädde, vilket du gör genom att vispa kokosgrädde med lite vaniljpulver. Tillsätt därefter citronsaft till du fått den lagom syrlig. Tänk dock på att inte alla märken av kokosgrädde går att vispa, så se till att du väljer en vispbar.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

10 Kommentarer

  1. Malin A

    Måste provas! Tack för receptet, ser riktigt gott ut. 🙂

    Svara
  2. Krestin

    Intressant med cassavamjöl. Vad är det?

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Cassava (ett annat namn är tapioka) är en rotfrukt. Cassavamjöl hjälper till att binda ihop smeten bra, vilket behövs eftersom receptet varken innehåller gluten eller ägg.

  3. Emma

    Dessa ska jag absolut prova att göra. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Låt mig gärna vet vad du tyckte. 🙂

  4. Evy

    Måste bara provas! Mums!

    Svara
  5. Karin

    Ska beställa hem cassavamjöl. Måste verkligen prova dessa. 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close