Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Supergoda veganska kokosplättar som dessutom är glutenfria. Servera som en lyxig helgfrukost eller som ett mumsigt mellanmål. Garanterat uppskattade av alla och ett riktigt bra alternativ för den som är vegan eller intolerant/allergisk mot laktos, gluten eller ägg.

Veganska kokosplättar recept

Detta behöver du (ca 20 st):

Så här gör du:

 1. Mixa bananerna och kokosmjölken i en bunke med hjälp av en stavmixer.
 2. Tillsätt kokosmjöl, cassavamjöl, salt, bakpulver och fortsätt att mixa till en jämn smet. Låt smeten stå till sig i 15-30 minuter innan stekning.
 3. Värm stekpannan till medeltemperatur och tillsätt lite kokosolja.
 4. Klicka ut smeten i den upphettade pannan och forma till plättar. Grädda tills gyllenbruna på båda sidor.
 5. Servera gärna med färska bär och lite citron-kokosgrädde, vilket du gör genom att vispa kokosgrädde med lite vaniljpulver. Tillsätt därefter citronsaft till du fått den lagom syrlig. Tänk dock på att inte alla märken av kokosgrädde går att vispa, så se till att du väljer en vispbar.

 

Relaterade inlägg:

10 Kommentarer

 1. Malin A

  Måste provas! Tack för receptet, ser riktigt gott ut. 🙂

  Svara
 2. Krestin

  Intressant med cassavamjöl. Vad är det?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Cassava (ett annat namn är tapioka) är en rotfrukt. Cassavamjöl hjälper till att binda ihop smeten bra, vilket behövs eftersom receptet varken innehåller gluten eller ägg.

   Svara
 3. Emma

  Dessa ska jag absolut prova att göra. 🙂

  Svara
 4. Evy

  Måste bara provas! Mums!

  Svara
 5. Karin

  Ska beställa hem cassavamjöl. Måste verkligen prova dessa. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close