– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –
Bountybollar smaksatta med carob som ger dom en riktigt god kolaliknande smak. Lätta att slänga ihop och makalöst goda. Genom att tillsätta naturlig kokosarom får bountybollarna även en rikare kokossmak.
Ingredienser för bountybollar med carob:
- 3 dl kokosflingor
- 1 1/2 msk kallpressad kokosolja
- 3 msk kokosgrädde
- 1 1/2 msk carobpulver
- 3 msk fibersirap eller kokossirap
- 10 droppar naturlig kokosarom eller efter tycke
- 100 gram mörk choklad (kokoschoklad är ett bra mjölkfritt alternativ)
Gör så här:
- Mät upp kokosflingor, kallpressad kokosolja, kokosgrädde, sirap, carobpulver och kokosarom i en skål. Mixa med hjälp av en stavmixer eller matberedare tills du fått en smet. Det får gärna vara lite textur kvar, men du vill att smeten håller ihop.
- Ställ in kokossmeten i kylen i cirka 30 minuter (den blir lättare att forma då).
- Rulla bollar av smeten och ställ in dom i frysen någon timme så dom blir fastare i konsistensen.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Det gör du genom att värma upp vatten i en kastrull, cirka 4 cm från botten räcker. Ta därefter av kastrullen med hett vatten från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten så den flyter på vattenytan. Låt chokladen smälta under omrörning. Var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen för det kommer att göra den tjock och grynig.
- Doppa bollarna i chokladen och lägg dom på ett galler eller fat klätt bakplåtspapper.
- Ställ in bountybollarna i kylskåpet så chokladen får stelna.
- Bollarna håller sig bra i kylskåpet i alla fall 5 dagar. De går även utmärkt att frysa.
Om du är intresserad av att läsa om carob så kan du göra det i ett föregående inlägg ”Vad är carob och hur används den?”
Relaterade inlägg:
- Citronbollar med cashewnötter och kokos
- Näringsämnen att ha koll på som vegan och vegetarian
- NAD+ och dess roll för hälsan och åldrandet
- Orsak, symtom och test av B12-brist
Mums! Tack för receptet. 🙂
Roligt att du uppskattar receptet. 🙂
Ser väldigt goda ut. Sparar receptet.
Tack och roligt att du sparar receptet. 🙂
Dessa ska jag testa. 🙂
Roligt att du vill göra dom. 🙂