– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –
Bountybollar smaksatta med carob som ger dom en riktigt god kolaliknande smak. Lätta att slänga ihop och makalöst goda. Genom att tillsätta naturlig kokosarom får bountybollarna även en rikare kokossmak.
![Bountybollar med carob](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_800,h_600/https://passionforhalsa.se/wp-content/uploads/2024/02/Bountybollar-med-carob-01.jpg)
Ingredienser för bountybollar med carob:
- 3 dl kokosflingor
- 1 1/2 msk kallpressad kokosolja
- 3 msk kokosgrädde
- 1 1/2 msk carobpulver
- 3 msk fibersirap eller kokossirap
- 10 droppar naturlig kokosarom eller efter tycke
- 100 gram mörk choklad (kokoschoklad är ett bra mjölkfritt alternativ)
![Nyttiga bounybollar recept](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_800,h_600/https://passionforhalsa.se/wp-content/uploads/2024/02/Bountybollar-med-carob-3.jpg)
Gör så här:
- Mät upp kokosflingor, kallpressad kokosolja, kokosgrädde, sirap, carobpulver och kokosarom i en skål. Mixa med hjälp av en stavmixer eller matberedare tills du fått en smet. Det får gärna vara lite textur kvar, men du vill att smeten håller ihop.
- Ställ in kokossmeten i kylen i cirka 30 minuter (den blir lättare att forma då).
- Rulla bollar av smeten och ställ in dom i frysen någon timme så dom blir fastare i konsistensen.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Det gör du genom att värma upp vatten i en kastrull, cirka 4 cm från botten räcker. Ta därefter av kastrullen med hett vatten från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten så den flyter på vattenytan. Låt chokladen smälta under omrörning. Var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen för det kommer att göra den tjock och grynig.
- Doppa bollarna i chokladen och lägg dom på ett galler eller fat klätt bakplåtspapper.
- Ställ in bountybollarna i kylskåpet så chokladen får stelna.
- Bollarna håller sig bra i kylskåpet i alla fall 5 dagar. De går även utmärkt att frysa.
Om du är intresserad av att läsa om carob så kan du göra det i ett föregående inlägg ”Vad är carob och hur används den?”
![Bountybollar med carob recept](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_800,h_600/https://passionforhalsa.se/wp-content/uploads/2024/02/Bountybollar-med-carob-02.jpg)
Relaterade inlägg:
- Citronbollar med cashewnötter och kokos
- Näringsämnen att ha koll på som vegan och vegetarian
- NAD+ och dess roll för hälsan och åldrandet
- Orsak, symtom och test av B12-brist
Mums! Tack för receptet. 🙂
Roligt att du uppskattar receptet. 🙂
Ser väldigt goda ut. Sparar receptet.
Tack och roligt att du sparar receptet. 🙂
Dessa ska jag testa. 🙂
Roligt att du vill göra dom. 🙂