Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Hur gott låter det inte med krämig chiaglass med smak av jordgubbar och acai? En riktigt god glass gjord på enbart naturliga ingredienser fri från mjölkprodukter, vitt socker och onödiga tillsatser.

Krämig chiaglass recept

Detta behöver du till chiaglassen (2 portion):

Acai-jordgubbssås:

Så här gör du acai-jordgubbssåsen:

 1. För att göra såsen så mixar du helt enkelt alla ingredienser: jordgubbar, fibersirap, acaipulver och vatten till en slät sås. Smaka av och justera sötman med fibersirapen.
 2. Ställ in i kylen så den får stå till sig tills glassen är klar.

Så här gör du chiaglassen:

 1. För att göra glassen så börjar du med att blanda 2 msk chiafrön med 4 msk vatten. Ställ in i kylen under ett par timmar så chiafröna får tid att svälla till en geléaktig konsistens.
 2. Vispa kokosgrädden och ställ in den i kylen. Det är inte alla märken av kokosgrädde som går att vispa, så se till att du väljer en vispbar.
 3. När chiafröna uppnått rätt konsistens så lägger du samtliga ingredienser i en mixer: dom svällda chiafröna, kokosgrädden, frusna jordgubbar, frusen banan, camu camu, acaipulver och vaniljpulver. Mixa allt till en krämig glass.
 4. Direkt från mixern har den en konsistens av mjukglass. Vill man ha den fastare så kan man ställa in den i frysen ett par timmar. Toppa med acai-jordgubbssåsen innan servering.

 

Relaterade inlägg:

6 Kommentarer

 1. Ella

  Så gott det ser ut! Skall provas! 🙂

  Svara
 2. Sandra

  Tack för receptet! 🙂

  Svara
 3. Karin

  Provat receptet! Supergott! 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close