Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Ayurvedisk Tandkräm – Dabur Herbal Toothpaste with Neem

av | feb 19, 2018 | Ayurveda, Blogg, Hälsa, Munhälsa, Munvård, Naturlig skönhet | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

”Dabur Herbal Toothpaste with Neem” är en ayurvedisk tandkräm som är fri från fluor. Den innehåller bland annat rikligt av den indiska örten neem som har en lång traditionell användning inom ayurveda för att främja munhälsan.

Ayurvedisk Tandkräm - Dabur Herbal Toothpaste with Neem

Dabur Herbal Toothpaste with Neem

Dabur Herbal Tandkräm med Neem” är en tandkräm med ingredienser som traditionellt används inom ayurveda för att främja tänder, tandkött och den allmänna munhälsan (1). Innehåller som sagt inget fluor, utan här är den huvudsakliga aktiva ingrediensen örten neem som har antibakteriella egenskaper (2). Den innehåller även Lotur bark och kalcium för att stödja tandhälsan ytterligare. Tandkrämen är väldigt dryg och ger ett rikligt skum, vilket får tandborstningen att kännas mycket behaglig. Munnen känns påtagligt ren och fräsch efter borstning. En tandkräm som definitivt hamnar på topplistan av fluorfria tandkrämer som jag testat genom åren.

Under flera tusen år har kvistar från neemträdet använts för dess rengörande och antibakteriella egenskaper. Än idag kan man överallt i Indien köpa buntar med dessa kvistar som främst används som en tandborste för att eliminera bakterier och rengöra tänder och tandkött. Genom att tugga på kvisten extraheras neemsaften, vilken då kan göra sin antibakteriella verkan i munnen (3). Dessa goda egenskaper har bevarats i tandkrämen från Dabur.

Tandkrämen innehåller enligt produktbeskrivningen:

 • Inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel.
 • Inga animaliska ingredienser (veganvänlig).
 • Fri från fluor.
 • Innehåller neem som traditionellt används som ett naturlig antibakteriellt medel.
 • innehåller lotur bark som traditionellt används för att motverkar svamp och blödande tandkött.
 • innehåller kalcium som behövs för att bibehålla normala tänder.

 

Återförsäljare av Dabur Herbal Toothpaste with Neem hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Role of Ayurveda in management of oral health: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3931197/

(2) The antimicrobial effects of extracts of Azadirachta indica (Neem) and Salvadora persica (Arak) chewing sticks: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4149135/

(3) Chewing sticks: timeless natural toothbrushes for oral cleansing: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11585114

 

Relaterade inlägg:

2 Kommentarer

 1. Carro

  Superbra tandkräm!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close