Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Att baka raw har fördelar både näringsmässigt och tidsmässigt, dessutom blir det så mycket fräschare och inte minst väldigt gott! Raw innebär att man använder sig av oprocessade och ouppvärmda ingredienser så att näringen bibehålls. Det betyder även att man fokuserar på att använda hälsosamma och näringstäta livsmedel. Här följer ett recept på riktigt goda äppelrutor som går snabbt och enkelt att göra.

Raw äppelrutor recept

Detta behöver du till ca 16 st:

Botten:

Topping:

Så här gör du:

 1. Börja med att göra bottnen. Mixa mandelmjöl, dadlar och kallpressad kokosolja med hjälp av en matberedare/hackare. Du vill mixa tills du fått en riktigt smidig deg som håller ihop.
 2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en fyrkant, knappt 1 cm tjock.
 3. Ställ in bottnen i kylskåpet och fortsätt med toppingen.
 4. Skala äpplena, skär bort kärnhuset och skär i bitar.
 5. Mixa äppelbitarna tillsammans med övriga ingredienser: dadlar, vaniljpulver, kanel, kardemumma, ingefära och havssalt till en smet.
 6. Ta ut bottnen från kylskåpet och bred på äppelsmeten i ett jämnt lager. Avsluta med att strö över lite hackade nötter.
 7. Äppelrutorna blir bäst om dom får stå till sig i kylen ett tag, helst över natten. Skär upp i rutor innan servering.

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Mia

  Mums! Så gott. Dessa ska jag definitivt göra. Tack för receptet. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Så roligt! 🙂 Låt mig gärna veta vad du tyckte.

   Svara
 2. Carolina

  Ser jättegoda ut!

  Svara
 3. Anne S

  Älskar din blogg! Så många bra hälsotips. Tack för all inspiration.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close