– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Att baka raw har fördelar både näringsmässigt och tidsmässigt, dessutom blir det så mycket fräschare och inte minst väldigt gott! Raw innebär att man använder sig av oprocessade och ouppvärmda ingredienser så att näringen bibehålls. Det betyder även att man fokuserar på att använda hälsosamma och näringstäta livsmedel. Här följer ett recept på riktigt goda äppelrutor som går snabbt och enkelt att göra.



Detta behöver du till ca 16 st:
Botten:
- 3 dl mandelmjöl
- 5 st urkärnade dadlar
- 1 msk kallpressad kokosolja
Topping:
- 2 st normalstora syrliga äpplen
- 5 st urkärnade dadlar
- 2 tsk mald ceylonkanel
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk mald kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- En nypa havssalt
- En näve hackade hasselnötter för topping
Så här gör du:
- Börja med att göra bottnen. Mixa mandelmjöl, dadlar och kallpressad kokosolja med hjälp av en matberedare/hackare. Du vill mixa tills du fått en riktigt smidig deg som håller ihop.
- Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en fyrkant, knappt 1 cm tjock.
- Ställ in bottnen i kylskåpet och fortsätt med toppingen.
- Skala äpplena, skär bort kärnhuset och skär i bitar.
- Mixa äppelbitarna tillsammans med övriga ingredienser: dadlar, vaniljpulver, kanel, kardemumma, ingefära och havssalt till en smet.
- Ta ut bottnen från kylskåpet och bred på äppelsmeten i ett jämnt lager. Avsluta med att strö över lite hackade nötter.
- Äppelrutorna blir bäst om dom får stå till sig i kylen ett tag, helst över natten. Skär upp i rutor innan servering.
Relaterade inlägg:
Mums! Så gott. Dessa ska jag definitivt göra. Tack för receptet. 🙂
Så roligt! 🙂 Låt mig gärna veta vad du tyckte.
Ser jättegoda ut!
Tack! Dom är jättegoda. 🙂
Älskar din blogg! Så många bra hälsotips. Tack för all inspiration.
Tack för uppskattningen. 🙂