Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Den långa traditionen av Svenskdroppar

av | maj 4, 2015 | Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Mage - Tarm, Örter - Kryddor, Örtmedicin | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost och Bokus – 

Svenskdroppar innehåller en kombination utav bittra örter som är baserat på ett mycket gammalt recept. Örttinkturen används traditionellt för att stödja matsmältningen och vid magproblem som orolig mage, magknip, sura uppstötningar, uppblåsthet, förstoppning och gaser.

Den långa traditionen av Svenskdroppar

Svenskdropparnas historia

Svenskdropparna återupptäcktes av den österrikiska Maria Treben i början på 1900-talet. I Maria Trebens bok “hälsa ur guds apotek” finns det gamla receptet som hittades i den svenska läkarens Urban Hjärne Samst, efterlämnade tillhörigheter. Receptet beskriver hur man tillreder Svenskdroppar enligt det gamla traditionella sättet. Dr Urban Hjärne Samst levde under åren 1620-1724. Han dog i en ridolycka 104 år gammal. Hela hans familj levde till mycket hög ålder, vilket enligt hans dokument var mycket tack vare svenskdropparna. Maria Treben fick detta recept samt en liten flaska med dropparna av en främmande dam när Maria som ung och mycket sjuk kom till Österrike som flykting. Dropparna hjälpte henne att återfå hälsan och var anledningen till varför hon därefter ägnade sitt liv till att hjälpa andra. Maria Treben utbildade sig till läkare och under hennes tid hann hon bota en mängd människor med de mest olikartade problem och sjukdomar med dessa droppar enligt vad som står i hennes bok.

Att använda Svenskdroppar

Svenskdroppar innehåller bland annat extrakt från angelikarot, kronärtskocka, manna, kanelbark och kardemumma som aktiva ingredienser. Den rekommenderade dosen är en tesked droppar 1-2 gånger per dag som man blandar med vatten eller örtte. Dessa bittra örter har under mycket lång tid använts traditionellt för att stödja matsmältningen och vid magproblem som orolig mage, magknip, sura uppstötningar, uppblåsthet, förstoppning och gaser. När bitterämnen kommer i kontakt med smaklökarna längst bak på tungan sätter det igång en rad av matsmältningsframkallande reaktioner. Produktionen av enzymrik saliv ökar och mag- och gallsaftutsöndring tilltar. Man kan även använda svenskdropparna för utvärtes bruk. Svenskdroppar finns att köpa som en hälsokostprodukt på välsorterade hälsokostbutiker.

 

Återförsäljare av Svenskdroppar hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Kalle

    Bästa för magen!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close