Den långa traditionen av Svenskdroppar

by Mikaela Bjerring on 4 maj, 2015 · 1 comment

in Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Örtmedicin

Svenskdroppar är ett gammal örtmedicin med en lång tradition som lever kvar än i dag. Den är en kraftfull örtblandning av bittra örter som stödjer matsmältningen och hjälper magen till balans. Men traditionellt har dropparna en mycket bredare universal användning än så.Örter i svenskdroppar

Svenskdropparnas historia

Svenskdropparna återupptäcktes av den österrikiska Maria Treben i början på 1900-talet. I Maria Trebens bok ”hälsa ur guds apotek” finns det gamla receptet som hittades i den svenska läkarens Urban Hjärne Samst, efterlämnade tillhörigheter. Receptet beskriver hur man tillreder Svenskdroppar enligt det gamla traditionella sättet.

Dr Urban Hjärne Samst levde under åren 1620-1724. Han dog i en ridolycka 104 år gammal. Hela hans familj levde till mycket hög ålder, vilket enligt hans dokument var mycket tack vare svenskdropparna. Maria Treben fick detta recept samt en liten flaska med dropparna av en främmande dam när Maria som ung och mycket sjuk kom till Österrike som flykting. Dropparna hjälpte henne att återfå hälsan och anledningen varför hon därefter ägnade sitt liv till att hjälpa andra. Maria Treben utbildade sig till läkare och under hennes tid hann hon bota en mängd människor med de mest olikartade problem och sjukdomar med dessa droppar. Svenskdropparna är även väl omskrivna i hennes bok ” Hälsa ur Guds apotek ”.

Svenskdropparna som innehåller bittra örter har under lång tid traditionellt använts för att stödja matsmältningen och vid magproblem som orolig mage, magknip, uppblåsthet, förstoppning och gaser. När bitterämnen kommer i kontakt med smaklökarna längst bak på tungan sätter det igång en rad av matsmältningsframkallande reaktioner. Produktionen av enzymrik saliv ökar och mag- och gallsaftutsöndring tilltar. Idag finns Svenskdroppar att köpa i välsorterade hälsokostbutiker som t.ex. Svensk hälsokost.

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Kalle maj 19, 2015 kl. 11:46

Bästa för magen!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: