Den långa traditionen av Svenskdroppar

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost och Bokus -

by Mikaela Bjerring on 4 maj, 2015 · 2 comments

in Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Mage - Tarm, Örter - Kryddor, Örtmedicin

Svenskdroppar innehåller en kombination utav bittra örter som är baserat på ett mycket gammalt recept. Örttinkturen används traditionellt för att stödja matsmältningen och vid magproblem som orolig mage, magknip, sura uppstötningar, uppblåsthet, förstoppning och gaser.

Den langa traditionen av Svenskdroppar

Svenskdropparnas historia

Svenskdropparna återupptäcktes av den österrikiska Maria Treben i början på 1900-talet. I Maria Trebens bok ”hälsa ur guds apotek” finns det gamla receptet som hittades i den svenska läkarens Urban Hjärne Samst, efterlämnade tillhörigheter. Receptet beskriver hur man tillreder Svenskdroppar enligt det gamla traditionella sättet.

Dr Urban Hjärne Samst levde under åren 1620-1724. Han dog i en ridolycka 104 år gammal. Hela hans familj levde till mycket hög ålder, vilket enligt hans dokument var mycket tack vare svenskdropparna. Maria Treben fick detta recept samt en liten flaska med dropparna av en främmande dam när Maria som ung och mycket sjuk kom till Österrike som flykting. Dropparna hjälpte henne att återfå hälsan och var anledningen till varför hon därefter ägnade sitt liv till att hjälpa andra. Maria Treben utbildade sig till läkare och under hennes tid hann hon bota en mängd människor med de mest olikartade problem och sjukdomar med dessa droppar som står omskrivit i hennes bok.

Att använda Svenskdroppar

Svenskdroppar innehåller bland annat extrakt från angelikarot, kronärtskocka, manna, kanelbark och kardemumma som aktiva ingredienser. Den rekommenderade dosen är en tesked droppar 1-2 gånger per dag som man blandar med vatten eller örtte. Dessa bittra örter har under mycket lång tid använts traditionellt för att stödja matsmältningen och vid magproblem som orolig mage, magknip, sura uppstötningar, uppblåsthet, förstoppning och gaser. När bitterämnen kommer i kontakt med smaklökarna längst bak på tungan sätter det igång en rad av matsmältningsframkallande reaktioner. Produktionen av enzymrik saliv ökar och mag- och gallsaftutsöndring tilltar. Man kan även använda svenskdropparna för utvärtes bruk. Svenskdroppar finns att köpa som en hälsokostprodukt på välsorterade hälsokostbutiker.

Återförsäljare av Svenskdroppar hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Kalle maj 19, 2015 kl. 11:46

Bästa för magen!

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 19, 2015 kl. 21:17

Ja, fina droppar! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: