– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost och Bokus –
Svenskdroppar innehåller en kombination av bittra örter som är baserat på ett mycket gammalt recept. Örttinkturen används traditionellt för att stödja matsmältningen och som ett egenvårdsmedel vid tillfälliga magproblem.

Svenskdropparnas historia
Svenskdropparna återupptäcktes av den österrikiska Maria Treben i början på 1900-talet. I Maria Trebens bok ”Hälsa ur guds apotek” finns det gamla receptet med som hittades i de efterlämnade tillhörigheterna av den svenska läkaren Urban Hjärne Samst.
Receptet beskriver hur man tillreder Svenskdroppar enligt det gamla traditionella sättet. Dr Urban Hjärne Samst levde under åren 1620-1724 och dog i en ridolycka vid 104 års ålder. Hela hans familj levde till att bli mycket gamla, vilket enligt hans dokumentation var mycket tack vare svenskdropparna.
Maria Treben fick detta recept, samt en liten flaska med svenskdroppar av en främmande dam när hon som ung och mycket sjuk kom till Österrike som flykting. Dropparna hjälpte henne att återfå hälsan. Det var också anledningen till varför hon därefter ägnade sitt liv till att hjälpa andra.
Maria Treben utbildade sig till läkare. Enligt vad som står i hennes bok, hann hon under sin livstid med att hjälpa en mängd människor med de mest olikartade problem och sjukdomar med dessa droppar.
Att använda Svenskdroppar
Svenskdroppar innehåller en kombination av bittra örter. Dessa inkluderar vermut, angelikarot, mann, thereiak venezian, sittverrot, sennablad, rabarberrot, spåmanstistelrot, myrra, naturkampfer och saffran.
Den rekommenderade dosen är 5 ml, som kan blandas med vatten eller örtte. Dessa bittra örter har under mycket lång tid använts traditionellt för att stödja matsmältningen och hela mag-tarmsystemet. Det är även en uppskattad egenvård vid tillfälliga magproblem som orolig mage, magknip, sura uppstötningar, uppblåsthet, förstoppning och gaser.
Relaterade inlägg:
Bästa för magen!
Ja, fina droppar! 🙂