Den underbara Rhassoulleran för hud och hår

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 28 oktober, 2014 · 2 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Hårvård, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Rhassoullera även kallad rasul, är en mild och välgörande lera från Marocko som är väldigt rik på mineraler. Leran verkar djuprengörande, porsammandragande, vårdande och är fantastisk för alla hudtyper. Den är dessutom underbar för att ge håret glans och volym.

Den underbara Rhassoulleran för hud och hår

Den traditionella användningen av Rhassoullera

Rhassoullera har under tusentals år använts i Marocko och andra delar av Nordafrika som ett välgörande skönhetsmedel för ansikte, kropp och hår. På senare år har uppskattningen av leran även spridit sig runt om i hela världen. Första gången som jag själv kom i kontakt med Rhassoullera var när jag för ett antal år sedan bodde i Dubai. Idag är jag överlycklig att den underbara leran även finns att få ta på här i Sverige.

Rhassoullera utvinns från Atlasbergens underjordiska gångar och är rik på mineraler så som kisel, magnesium, kalium och kalcium. Leran har förmågan att effektivt vårda samtidigt som den absorberar smutspartiklar från hud, hår och hårbotten.

Den sammandragande effekten som leran har ökar blodcirkulationen och lymfcirkulationen, minskar porerna och ger liv åt huden som blir härligt mjuk och ren efter användning. Som hårvårdsprodukt är rhassoullera fantastisk för så väl fett hår som torrt hår, och lämnar det riktigt rent, luftigt och glansigt.

Trots lerans djuprengörande egenskaper så skadar den varken hårets struktur eller rubbar hudens naturliga fettsyramantel. Rhassoullera är även en utmärkt rengöringsprodukt för den som inte tål tensider (tvättaktiva ämnen) eller för den som har mycket känslig hud.

Så använder du rhassoulleran

Häll lite rhassoullerapulver i en skål och tillsätt vatten så det precis täcker pulvret. Blanda tills du fått en rätt så lös pasta. Kan användas som tvål,  ansiktsmask, schampo eller hårinpackning.

  • Tvål: För att använda leran som tvål så masserar du in den på ansikte/kropp med cirkelrörelser. Skölj därefter med ljummet vatten och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.
  • Ansiktsmask: För att göra en ansiktsmask så låter du leran verka i 8-10 minuter om du har torr hud, 10-15 minuter på normal hud, 15-20 minuter på fet och oren hud. Skölj sedan av ansiktsmasken med ljummet vatten och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.
  • Schampo och hårinpackning: För att använda leran som schampo så masserar du in i den i hår och hårbotten istället för schampo. Lämna leran att verka under ett par minuter innan du sköljer av med ljummet vatten. Balsam brukar inte vara nödvändigt. För en mer djupverkande behandling som en hårinpackning kan du lämna kvar leran i håret i 5 till 10 minuter.

Återförsäljare av rhassoullera hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Tammy A november 3, 2014 kl. 11:02

Helt underbar! Kan verkligen rekommendera!

Svara

2 Mikaela Bjerring november 4, 2014 kl. 09:13

Visst är den!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: