Den underbara Rhassoulleran för hud och hår

by Mikaela Bjerring on 28 oktober, 2014 · 2 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Ansiktsvård, Blogg, Hårvård, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Rhassoullera även kallad rasul, är en mild och välgörande lera från Marocko som är väldigt rik på mineraler. Leran verkar djuprengörande, porsammandragande, vårdande och är fantastisk för alla hudtyper. Den är dessutom underbar för att ge håret glans och volym.

Den underbara Rhassoulleran för hud och hår

Den traditionella användningen av Rhassoullera

Rhassoullera har använts i tusentals år i Marocko och andra delar av Nordafrika som ett välgörande skönhetsmedel för ansikte, kropp och hår. På senare år har uppskattningen av leran även spridit sig runt om i hela världen. Första gången som jag själv kom i kontakt med Rhassoullera var när jag för ett antal år sedan bodde i Dubai. Idag är jag överlycklig att den underbara leran även finns att få ta på här i Sverige.

Rhassoullera utvinns från Atlasbergens underjordiska gångar och är rik på mineraler så som kisel, magnesium, kalium och kalcium. Leran har förmågan att effektivt vårda samtidigt som den absorberar fett och smutspartiklar från hud, hår och hårbotten.

Den sammandragande effekten som leran har ökar blodcirkulationen, minskar porerna och ger liv åt huden som blir härligt mjuk och ren efter användning. Som hårvårdsprodukt är rhassoullera fantastisk för så väl fett hår som torrt hår, och lämnar det riktigt rent, luftigt och glansigt.

Trots lerans djuprengörande egenskaper så skadar den varken på hårets struktur eller rubbar hudens naturliga fettsyramantel. Rhassoullera är även en utmärkt rengöringsprodukt för den som inte tål tensider (tvättaktiva ämnen) eller för den som har mycket känslig hud.

Så använder du rhassoulleran

Häll lite rhassoullerapulver i en skål och tillsätt vatten så det precis täcker pulvret. Blanda tills den uppnått rätt konsistens (den ska ha ungefär samma konsistens som yoghurt). Applicera på ansikte och kropp som tvål och ansiktsmask, eller använd som schampo och hårinpackning.

  • Som tvål så masserar du in leran på ansiktet/kropp med cirkelrörelser. Skölj därefter med ljummet vatten, och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.
  • För att göra en ansiktsmask så låter du leran sitta 8-10 minuter om du har torr hud, 10-15 minuter på normal hud, 15-20 minuter på fet och oren hud. Masken stelnar ganska snabbt och stramar upp huden riktigt ordentligt. Skölj sedan av ansiktsmasken med ljummet vatten och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.
  • För att använda leran som schampo så masserar du in i den i hår och hårbotten istället för schampo. Lämna leran att verka ett par minuter innan du sköljer av med ljummet vatten. Balsam brukar inte vara nödvändigt. För en mer djupverkande behandling som en hårinpackning kan du lämna kvar leran i håret i ca 30 minuter.

Återförsäljare av rhassoullera hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Tammy A november 3, 2014 kl. 11:02

Helt underbar! Kan verkligen rekommendera!

Svara

2 Mikaela Bjerring november 4, 2014 kl. 09:13

Visst är den!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: