Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Sju olika användningsområden av arganolja

av | nov 18, 2013 | Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Ekologiskt, Hårvård, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 9 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Arganoljan har varit en del av de marockanska kvinnornas skönhetsritual i århundraden. På senare år har den även tagit västvärlden med storm och kommit att bli en högt uppskattad olja för hår- och hudvård. Arganoljan är extremt rik på bra fettsyror, E-vitamin som återfuktar och ger näring, samt andra antioxidanter som bidrar till att skydda huden mot skador som fria radikaler kan orsaka.

Arganolja som ansiktsolja

Som ansiktsolja är arganolja helt underbar. Oljan är tunn, halvfet och absorberas snabbt av huden. Arganolja bidrar till att öka lystern, jämna ut hudtonen och förbättra strukturen. Rengör huden väl. Ta ett par droppar av oljan och massera in över ansikte, hals och dekolletage medan huden fortfarande är något fuktig. Om du har torr hud kan du komplettera med en fuktighetskräm efteråt. Vänta dock ett par minuter så att arganoljan först hinner absorberas av huden.

Arganolja som ögonolja

 Den tunna, halvfeta arganoljan är även perfekt för att vårda den ömtåliga och känsliga huden runt ögonen. Ta en droppe och klappa med lätta fingrar in oljan längs benet under ögat.

Arganolja som kroppsolja

Arganoljan är halvfet och näringsrik som snabbt tränger in i huden. Som en vårdande och mjukgörande kroppsolja är den helt fantastisk. Den bevarar effektivt fukt, ger omedelbar lyster och passar även den allra känsligaste huden.

Arganolja som hårolja

Att använda arganolja som en hårinpackning bidrar till att ge håret fukt, näring och lyster. Perfekt till torrt och livlöst hår. Massera in arganoljan generöst över hela håret, linda in håret i en handduk och låt verka i ett par timmar. Tvätta därefter håret med ett naturligt schampo för att få bort överflödet av oljan. Du kan även använda arganolja som ett hårserum. Ta en droppe och fördela mellan fingertopparna och stryk över hårtopparna.

Arganolja vid hudproblem

På grund av arganoljans innehåll av antiinflammatoriska ämnen är den uppskattad vid olika hudproblem. Traditionellt används den vid t.ex psoriasis, akne och eksem. Eftersom oljan är rik på E-vitamin kan den även vara mycket användbar för att reducera ärr och hudbristningar.

Arganolja för naglar och nagelband

Arganoljan kan vara effektiv för att vårda naglarna och mjuka upp nagelbanden. Ta några droppar olja och massera in på naglar och nagelband. Du kan med fördel göra det på kvällen innan du går och lägger dig så oljan kan verka under natten.

Arganolja vid stressad hud

Arganolja är en fantastisk olja för stressad och irriterad hud. De verksamma ämnena tycks ha en lugnande effekt på huden samtidigt som det rika innehållet av antioxidanter motverkar oxidativ stress. Arganolja kan därför vara ett mycket bra val för dig som lider av problemhy och hudirritationer, eller för den som spenderar mycket tid framför datorn.

 

Återförsäljare av arganolja hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

9 Kommentarer

 1. Denise

  Underbar olja! Jag har använt den länge och älskar hur den ger huden lyster och fukt!

  Svara
 2. Mia Johansson

  Jag har börjat tänka om när det gäller hudvård och vill gärna använda helt naturliga produkter och inga tillsatser. Är verkligen nyfiken på arganolja och ska beställa och prova 🙂

  Svara
 3. Aina

  En av mina favoriter!

  Svara
 4. Anna W

  Jag har använt arganolja ofta i matlagning, tycker om den nötiga smaken. jag har dock aldrig använt den som hudvård, men ska absolut prova!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Håller med dig om att den är fantastisk matolja med. Nötig och god smak.

   Svara
 5. RockBabe

  Stort tack för väldigt bra tips! Det där måste jag testa till håret.

  Sv: Vad kul att du blev nyfiken på min bok. 🙂 Det är så sant som du säger och jag önskar att fler såg att det faktiskt är så. 🙂

  You Rock!!!

  Svara
 6. Åsa N

  Älskar denna oljan! Tycker att min hud ser och känns mycket bättre efter jag började använda den dagligen. Jag har aldrig provat den som hårinpackning, men de ska jag göra! Bra inlägg!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tycker själv att den är fantastisk som hårinpackning, så det tycker jag absolut du ska prova.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close