Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Egenskaper av eterisk mejramolja

av | okt 27, 2014 | Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Ekologiskt, Huskurer - Husmorstips | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost och Grön gåva –

Mejram är en populär ört som använts som krydda och medicinalväxt under årtusenden. Inom aromaterapi är eterisk mejramolja främst uppskattad vid spänningar, smärta, värk och som hjälp vid sömnproblem.

Egenskaper av eterisk mejramolja

Mejram har små väldoftande blad och blommor. Örten kommer ursprungligen från medelhavsområdet, men växer även i nordligare klimat om växten skyddas och får mycket sol. Mejram har en varm och vedartad doft som är mjuk och något söt. Den eteriska mejramoljan ska ha använts inom ayurveda sedan 1000 f. Kr. Linné hade med mejram i sin Pharmacopaea Holmiensis cirka 1740.

Inom aromaterapi är eterisk mejramolja uppskattad vid problem som muskelvärk, mensvärk, sträckningar och spänningar. Oljan används även traditionellt vid humörsvängningar, migrän, huvudvärk och nervösa spänningar. Lider du av sömnproblem så är eterisk mejramolja väl värt att prova.

Användning av mejramolja inom aromaterapi

 • Vid muskelvärk – Blanda 4 droppar mejramolja, 4 droppar ingefäraolja och 2 droppar vetiveria i 20 ml basolja (t.ex mandelolja). Massera sedan in oljeblandningen vid behov.
 • Vid menstruationsbesvär – Blandar 4 droppar mejramolja, 4 droppar lavendelolja och 2 droppar vetiveria i 20 ml basolja och massera in oljan över nedre delen av magen och ländryggen.
 • Vid huvudvärk, migrän och nervösa spänningar – Blandar 4 droppar mejramolja, 4 droppar lavendel och 2 droppar pepparmynta i 20 ml basolja. Massera in oljan lätt över panna, nacke och axlar.
 • För att slappna av och varva ner – Tillsätt några droppar mejramolja till ett kvällsbad. Mejram är värmande, kramplösande och rogivande, samt en bra olja vid oro och insomningsbesvär.

 

Återförsäljare av eterisk mejramolja hittar du här

 

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

 

Källor och Referenser:

Vår örtabok, Rabén prisma  ,ISBN 91-518-2782-4

Kropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Hardning, 2002. ISBN: 1-40544-798-2

Shenet om etrisk limeolja: http://www.shenet.se/ravaror/eolime.html

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Mia Johansson

  Det finns så många underbara egenskaper av eterisk oljor! I mitt husapotek så ingår många 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Underbart! 🙂 Visst är dom användbara till så mycket!

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close