Egenskaper av eterisk geraniumolja – Kvinnooljan

by Mikaela Bjerring on 30 september, 2014 · 1 comment

in Aromaterapi, Blogg, Hälsa, Hormonbalansen, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Psykisk hälsa, Stress

Eterisk geraniumolja utvinns ur rosengeranium eller pelargonia och har en fräsch, upplyftande doft med en antydan av citron och gröna toner. Geranium skänker harmoni och ökat välbefinnande och är mycket användbar vid PMS och klimakteriebesvär. Den har flera antidepressiva egenskaper och är bra när man känner sig håglös, irriterad och mentalt ur fas. Den eteriska oljan är vidare bra vid många hudbesvär och återkommer ofta i naturliga hudvårdsprodukter.
Rosengeranium

Funktion

Bra mot sprucken och inflammerad hud, eksem, dermatit, akne, igentäppta porer och fet hy. Oljan är även bra vid åldrande hud som är slapp och behöver få tillbaka sin spänst. Eterisk geraniumolja är även känd för att lindra premenstruella besvär som energibrist, uppsvullenhet och vätskeretention. Oljan mildrar även humörsvängningar och hjälper till att balansera hormonbaserade känslostormar.

Eterisk geraniumolja

Användning

För huden: ta 3 droppar eterisk geraniumolja, 3 droppar sandelträ och 4 droppar i 20 ml basolja (tex: mandelolja). Massera in oljan i huden vid behov.

För att lindra PMS: Ta 2 droppar geraniumolja och 3 droppar petit grain i ett varmt bad, eller använd samma kombination i 10 ml basolja och massera in kroppen.

För att lindra humörsvängningar: Ta 3 droppar geraniumolja, 3 droppar citronolja och 4 droppar apelsinolja i 20 ml basolja och massera in blandningen på huden.

Här hittar du  eterisk geraniumolja och andra eteriska oljor

 

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARHuskurer och botemedel, Readers digest AB, Stockholm, ISBN 91-7030-304-5

Eteriska oljor, av Jennie Harding, ISBN 1-40544-798-2


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Sabine-Välbefinnaren oktober 5, 2014 kl. 15:30

Min absoluta favoritblomma. Fick en planta av min kära mormor, hon kallar den medicinväxt och sa att den ska stå i sovrummet eftersom att det är bra för hälsan att bara känna doften. Jag älskar doften av denna, så ljuvligt!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: