Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Eterisk geraniumolja är inom aromaterapi känd för att skänka harmoni och öka välbefinnandet. Den har en lång traditionell användning vid PMS och klimakteriebesvär och kallas därför ofta för “kvinnooljan”. Den har även varit uppskattad genom tiderna vid hudbesvär, för sina antidepressiva egenskaper och kan vara en räddning när man känner sig håglös, irriterad och mentalt ur fas.

Egenskaper av eterisk geraniumolja "kvinnooljan"

Geraniumolja inom aromaterapi

Eterisk geraniumolja utvinns ur rosengeranium eller pelargonia och har en fräsch, upplyftande doft med en antydan av citron och gröna toner. Inom aromaterapi är eterisk geraniumolja flitigt använd för hudvård och hudproblem som sprucken och inflammerad hud, eksem, dermatit, akne, igentäppta porer och fet hy. Oljan är även bra vid åldrande hud som är slapp och behöver få tillbaka sin spänst. Geranium är en mycket upplyftande olja och är även känd för att lindra klimakteriebesvär och premenstruella besvär (PMS) och kan vara värd att prova vid energibrist, vätskeretention, humörsvängningar och för att balansera hormonbaserade känslostormar.

Användning av eterisk geraniumolja

Geraniumolja kan användas på egen hand, men inom aromaterapi så kombineras den ofta med andra eteriska oljor. Här följer några exempel på bra kombinationer.

För huden: Blanda 3 droppar geraniumolja, 3 droppar sandelträolja och 4 droppar lavendelolja i 20 ml basolja (t.ex: mandelolja). Massera in oljan på huden.

Vid PMS: Ta 2 droppar geraniumolja och 3 droppar petit grain i ett varmt bad, eller använd samma kombination i 10 ml basolja och massera in på kroppen. Du kan även ta hjälp av en aromalampa för att sprida doften i rummet.

Vid humörsvängningar: Ta 3 droppar geraniumolja, 3 droppar citronolja och 4 droppar apelsinolja i 20 ml basolja och massera in blandningen på huden, eller använd en aromalampa för att sprida doften i rummet.

 

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du här

 

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

1 kommentar

  1. Sabine-Välbefinnaren

    Min absoluta favoritblomma. Fick en planta av min kära mormor, hon kallar den medicinväxt och sa att den ska stå i sovrummet eftersom att det är bra för hälsan att bara känna doften. Jag älskar doften av denna, så ljuvligt!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close